Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ο Εφήμερος κύριος Τζήμερος!...

Αναμφίβολα, αποτελεί την έκπληξη των εκλογών της έκτης Μαϊου!
Ένας άνθρωπος που ήρθε από το "πουθενά", ένας διαφημιστής τον οποίο ελάχιστοι γνώριζαν, εισέβαλε ξαφνικά στο πολιτικό κατεστημένο, το οποίο άρχισε να αντιλαμβάνεται, έστω με εκείνα τα αργόσυρτα αντανακλαστικά και τους μηχανισμούς με τις σκουριασμένες κλειδώσεις τους, ότι κάποιος αμφισβητεί το "Μαγαζί γωνία"!
Και πριν καλά-καλά μάθουν να προφέρουν το όνομα του, πήρε ένα 2,15% αφήνοντας τον πολύπειρο Μάνο στο 1,80%, μόλις ένα βήμα πίσω από την  "με όνομα βαρύ σαν ιστορία", πρώην Υπουργό και παρολίγον Αρχηγό της Ν.Δ. κυρία Μπακογιάννη!
Οι περισσότεροι από αυτούς που ασχολούνται με την πολιτική, όταν πρόκειται για αντιπάλους,
πιστεύουν στην εκκλησιαστική δοξασία που λέει " Ερευνάτε τας Γραφάς" και όχι σε αυτήν που ισχυρίζεται το "Πίστευε και μη ερεύνα", για αυτό και άρχισε το ψάξιμο!
Ποιος (πραγματικά) είναι, τι (πραγματικά) πιστεύει, ποιοι (άραγε) κρύβονται πίσω του;
Και επειδή όταν ψάχνουν κάτι οι κομματικοί εναντίον ενός τον οποίον θεωρούν ως απειλή κατά του συστήματος, είναι σαν τον Τροχονόμο, όλο και κάτι θα σου βρει, του βρήκαν!
Του βρήκαν, λέει, ότι δεν έχει τελειώσει την ΑΣΟΕΕ, δηλαδή το σημερινό Οικονομικό Πανεπιστήμιο! Σιγά τα λάχανα! Για μπήτε μέσα στα βιογραφικά των Βουλευτών των κομμάτων να δείτε λουλούδια αμύριστα! Εδώ κοτζάμ Θείο Βρέφος και διαχειρίστηκε (τρόπος του λέγειν) ΤΑ δισεκατομμύρια και αμφιβάλω αν πέρασε έξω από κάποια Πανεπιστημιακή Σχολή, καθ ά λέγεται παρ΄αρμοδίοις! Αμ εκείνος ο Κουτρουμάνης! Άλλη περίπτωση Ακαδημαϊκού αυτή!
Ο Τζήμερος πρόκοψε, χωρίς πτυχίο, στο αμόνι της Ελεύθερης Οικονομίας της Αγοράς, χωρίς να επιβαρύνει κανέναν Έλληνα Πολίτη, ενώ οι άλλοι, οι περί ων ο λόγος παραπάνω, μας "βούλιαξαν"!
Για μένα μεγαλύτερη σημασία έχει η λάθος δικαιολογία του, παρά το γεγονός αυτό καθ΄εαυτό!
Κάτι διάβασα, επίσης περί του ότι δεν είναι εξακριβωμένα τα θρησκευτικά του πιστεύω!
Ε, και! Όποιος το θεωρεί αυτό μειονέκτημα και λόγο για να μην πολιτεύεται κανείς, δε γνωρίζει το Σύνταγμα της Ελλάδος και μάλλον "ταλιμπανίζει"!
Τέλος, το μεγάλο παράπτωμα! Η μεγάλη προδοσία!
- "Η επιστολή στη Μέρκελ"!
Είμαι σίγουρος ότι κανείς από αυτούς που τη σχολίασαν δημόσια δε μπήκε στον κόπο να τη διαβάσει ολόκληρη! Γιατί η επιστολή αυτή είναι σύνοψη όλων όσα λέει  ο Ελληνικός Λαός εδώ και 26 Μήνες για τη σημερινή μας κατάντια!
Ενόχλησε κάποιους το "να πάει στο διάολο αυτή η χώρα" και το "εξοχοτάτη"!
Το πρώτο, είναι ένα "σχήμα καθ΄ υπερβολήν" που θα έλεγαν και οι παλιοί φιλόλογοι! Μπορεί και να του ξέφυγε πάνω στον ενθουσιασμό του που αλληλογραφούσε εκείνη την ώρα με την κ. Μέρκελ!
Το δεύτερο είναι μια λέξη "κλισέ", αφού απευθύνεται σε μία Καγκελάριο!
Η ουσία, όμως της επιστολής, για όσους τη διάβασαν, περιγράφει με ενάργεια τους λόγους και είναι πολλοί, που μας οδήγησαν στην αγκαλιά των δανειστών μας, κάτω από τις χειρότερες προϋποθέσεις για δανειζόμενο!
Αν έχει κάποια σημασία η άποψη μου, θα σας πω ότι ο συγκεκριμένος κύριος, δε με ενθουσιάζει! όχι για τους λόγους που του προσάπτουν κάποιοι, αλλά για απροσδιόριστους και μη εμφανείς λόγους οι οποίοι δε γίνονται αντιληπτοί μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα που έλαμψε στο στερέωμα της πολιτικής ο κ. Τζήμερος!
Μου θυμίζει έντονα, σε στυλ και ομιλία τον Πέτρο Κωστόπουλο για τον οποίο, επίσης, δεν έτρεφα τα καλύτερα των αισθημάτων μου!
Δείχνει χαρισματικός και είμαι  βιωματικά αντίθετος προς κάθε τι το "χαρισματικό" ιδίως όταν από αυτό το κάτι εξαρτάται η ζωή μου!
Η επίθεση εναντίον του, θεωρώ, ότι γίνεται ως επιβεβαίωση της λαϊκής παροιμίας της σχετικής με τον κώλο της μαϊμούς, όμως το "Φαινόμενο Τζήμερος" δεν είναι παρά μια παράμετρος της κατρακύλας του πολιτικού συστήματος της Χώρας! Τα φαινόμενα αυτά δεν εμφανίζονται ούτε ευδοκιμούν όταν τα κόμματα λειτουργούν με επάρκεια και επιτυχώς στη διαχείριση των θεμάτων που τους αναθέτει κάθε φορά ο λαός!
Όταν η διαχείριση αυτή γίνεται με κενά, τότε η φυσική ροή των πραγμάτων, τα συμπληρώνει!
Με ό,τι βρει! Ενίοτε και με χαρισματικούς!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σαλωνιτη μην σε τρομαζει το καινουργιο. δηλαδη δεν εχουν το δικαιωμα στην αμαρτια αλλοι? μονο η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ? ασε πρωτα να τον δουμε και μετα τον κρινουμε.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 2:16
Από ποιο σημείο της ανάρτησης προκύπτει ότι "με τρομάζει το καινούργιο";
Το αν εσύ θεωρείς "καινούργιο" τον Τζήμερο, είναι ένα θέμα προς συζήτηση!

Ανώνυμος είπε...

Τι ανακάλυψε ο τσάμπας??
Ψηφίζεις Σαμαρά και παίρνεις δώρο τον..Βενιζέλο!!!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος:
Καλόοοο!

ΧΑΡΟΚΟΠΟΣ είπε...

ΣΑΛΩΝΙΤΗ ομορφόπαιδο με τα γαλλικά του με τα πιάνα του με σταδιοδρομία στη διαφήμιση με γνωριμίες με καγκελάριους με συνεργασίες με μανούς και "βαλιανατους" να είναι καλά το άτομο και πρέδρος τις one να γίνει αλλα εμενα προσωπικά ..............
εγώ τώρα θα βάλω ένα τσιπουράκι από την βαργιάνη θα ακούσω ένα κομμάτι του τζο και θα το πιω στην υγια σου να είσαι πάντα καλά
και όσο για το ομορφόπαιδο..........
http://www.youtube.com/watch?v=_wG6Cgmgn5U

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Φίλε Χαροκόπε, άλλη φορά τσίπουρο χωρίς ελιές Άμφισσας δε θα πιεις!
Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να προχωρήσω σε μια χορηγία γνήσιας ελιάς Άμφισσας σε έναν αμετανόητο ροκά!
Ο Τζο, και
η "μικρή βοήθεια από τους φίλους" του Μπιτλς, με την φωνή του από άγριο βελούδο, υπήρξε ο Εθνικός Ύμνος του Γούνδστοκ!
Το απόλαυσα και πάλι!