Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Made in Greece!...

Το θέμα της ανάρτησης δεν ενέχει κάποιο σωβινισμό ούτε υποκρύπτει ξενοφοβικές τάσεις!
Η κατάσταση στη χώρα μας είναι πολύ δύσκολη και θα παραμείνει έτσι για αρκετά χρόνια! Κάθε νοικοκύρης, όταν τα πράγματα στο νοικοκυριό του στριμώχνονται, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να περικόψει περιττές δαπάνες και να προσπαθήσει να υποκαταστήσει κάποια προϊόντα που αγόραζε με παρόμοια δικής του παραγωγής!
Είναι λοιπόν απόλυτα λογικό, εμείς οι Έλληνες να στραφούμε στα προϊόντα της δικής μας παραγωγής είτε αυτά είναι αμιγώς βιομηχανικά είτε είναι μεταποιημένα πρωτογενή προϊόντα της Ελληνικής γης!
Πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάθε αύξηση που θα σημειωθεί, για παράδειγμα, στην κατανάλωση κάποιας ελληνικής μπύρας, αυτό θα σημαίνει ότι, αργά ή γρήγορα η αντίστοιχη βιομηχανία θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας, δηλαδή, κάποιοι άνεργοι ή κάποια νέα παιδιά θα βρουν δουλειά!
Επειδή είμαι άνθρωπος της αγοράς και σε κάποια χρονική στιγμή της επαγγελματικής μου ζωής είχα την τύχη να γνωρίσω πάρα πολλές βιομηχανίες, βιοτεχνίες και μικρές και μεγάλες μεταποιητικές επιχειρήσεις σε όλη τη Χώρα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η ελληνική γη μπορεί να μας κάνει αυτάρκεις!
Η αλήθεια είναι ότι την αμφιλεγόμενη δεκαετία του ΄80 η χώρα μας έχασε τη μια ευκαιρία πάνω στην άλλη για να αναδείξει τη μοναδικότητα της στον τομέα της γεωργικής παραγωγής! Οι επιδοτήσεις πήγανε σε παραθαλάσσια οικόπεδα και θηριώδη 4Χ4, ενώ θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε εκατοντάδες μικρά συσκευαστήρια ελληνικών αγροτικών προϊόντων και να κυριαρχήσουμε στην ευρωπαϊκή αγορά! Όσοι το έκαναν στάθηκαν στα πόδια τους και σήμερα είναι οι leader της αγοράς! Ακόμα και σήμερα όμως ο δρόμος, αν και δύσκολος, είναι ανοιχτός για κάτι τέτοιο!

Η εμπιστοσύνη και η αγάπη σε ό, τι παράγεται σε τούτη τη γη ή κατασκευάζεται από τα χέρια του Έλληνα εργαζόμενου, μπορεί να φέρει την αναγέννηση που με τη σειρά της θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για επιστροφή στην ανάπτυξη και την ευημερία!
Γιατί αυτά τα δύο δεν έρχονται με τα ταξίματα και τα ευχολόγια των πολιτικών!
Χρειάζεται πολύ δουλειά, πίστη σε αυτό που κάνουμε και υποστήριξη στον κόπο του διπλανού μας!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο ετσι πρεπει, να προτιμαμε τα ελληνικα προιοντα.καθε φορα που ψωνιζουμε ελληνικα προιοντα στηριζουμε ελληνικες επιχειρησεις και θεσεις εργασιας.να σου θυμισω φιλε βαγγελη οτι απο την καταναλωση μπυρας στην ελλαδα οι ολλανδοι την τελευταια 10ετια εχουν κερδη 9δις ευρω κερδη απο τα λεφτα του μεσου ελληνα. οι ολλανδοι εχουν το 85% της ελληνικης αγορας μπυρας. [ειναι και ανθελληνες]

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 10:26
Και να φανταστεί κανείς ότι πριν 30 χρόνια η Ελλάδα παρήγαγε σχεδόν τα πάντα!
Γιατί τώρα δε μπορούμε να το πετύχουμε πάλι αυτό;

παρναSOS είπε...

Μπορούσες να παραλήψεις την πρώτη πρόταση..... Δεν μπορώ να καταλάβω τον φόβο να μη σε πούν "σωβινιστή", "εθνικιστή" ή "ξενοφοβικό"... Τελικά αυτός ο φόβος είναι μεγαλύτερος και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί..... και ίσως να είναι και μια απ' τις αιτίες που μας έφερε ως εδώ....

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ παρναSOS:
Ο "φόβος" μου αγαπητέ μου φίλε, δεν είναι για τις λέξεις, αλλά για το νόημα που δίνουν κάποιοι (εκατέρωθεν) σ΄αυτές!

παρναSOS είπε...

Η αναφορά μου δεν ήταν προσωπική, ίσως λάθος διατύπωση (το "σε"), αλλά γενική. Και είναι κάτι που συμβαίνει σήμερα.