Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Η κ. Φώφη Γεννηματά, παραποιεί την Ιστορία!

Για "ολοταχώς επιστροφή στην εποχή της ΕΡΕ" και στις "λογικές του διχασμού" κατηγόρησε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία!
Μεγάλη κουβέντα από τον εκπρόσωπο ενός κόμματος που επί τριάντα πέντε χρόνια, λεηλατούσε τις ψήφους της αριστεράς σπέρνοντας διχαστικά πολιτικά συνθήματα!
Τώρα που τα τρικ και οι "χαρισματικοί" ηγέτες τελείωσαν, τώρα που το κόμμα αγωνίζεται για την  ... τρίτη θέση, θυμήθηκε πάλι την "κακιά" ΕΡΕ!
Κυρία Γεννηματά, δεν έχετε μάθει ότι δεν "πουλάνε" πλέον τα παραμύθια με Δράκους;
Η ΕΡΕ, κ. Γεννηματά, υπήρξε το Κόμμα που εκπροσώπησε μια παράταξη στην πιο δύσκολη ώρα της Πατρίδας μας!
Την ώρα που η Ελλάδα έβγαινε ξεσκισμένη και με χαίνουσες  τις πληγές από τις συνέπειες ενός Παγκοσμίου Πολέμου στον οποίο πλήρωσε τίμημα δυσανάλογο με το μέγεθός της και από έναν Εμφύλιο Πόλεμο στον οποίο οδηγήθηκε γιατί τα γαιοπολιτικά παιχνίδια των μεγάλων δεν έγιναν αποδεκτά από κάποιους ντόπιους Κομμουνιστές που νόμιζαν ότι πρέπει να αλλάξει η Πολιτική Γεωγραφία των Βαλκανίων!
Το 1955, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η ΕΡΕ, έδειξαν το μόνο δρόμο που έπρεπε να διανύσει η Χώρα: Μπροστά!
Επειδή την Ιστορία στην Ελλάδα την έχουν γράψει οι στρατιωτικά και ιδεολογικά ηττημένοι, δε σημαίνει ότι ζούμε όλοι στο σκοτάδι της σκοπιμότητας και της ωραιοποίησης κάποιων που έχτισαν καριέρες και περιουσίες, πάνω στο πτώμα της Χώρας!
Η ΕΡΕ κ. Φώφη είναι το Κόμμα που έκανε την περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης "περιοχή Δραχμής" λόγω της εσωτερικής ισχύος που προσέδωσε στο τότε Εθνικό μας νόμισμα, τη Δραχμή η μεγάλη ανάπτυξη της Χώρας, η οποία ήταν η τρίτη μετά από αυτές της Γερμανίας και της Ιαπωνίας! Υποθέτω ότι κάτι θα  έχει φτάσει στα αφτιά σας αφού ο παππούς σας Θεόδωρος ήταν Γενικός Διευθυντής της UNRRA, της βοήθειας δηλαδή της οποίας έτυχε η χώρα μας για να σταθεί στα πόδια της εκείνα τα πρώτα χρόνια!
Η ΕΡΕ κ. Φώφη, είναι το Κόμμα που δημιούργησε δεκάδες κρατικές παραγωγικές επιχειρήσεις που πρόσφεραν καλές και φθηνές υπηρεσίες στους Έλληνες για κάποιες δεκαετίες μετά, μέχρι που ήρθε το Κόμμα σας και τις διέλυσε!
Η ΕΡΕ είναι το Κόμμα που "ξέθαψε" τον Ελληνικό Πολιτισμό και τον έκανε γνωστό με την ανάδειξη όλων των Αρχαιολογικών Χώρων και τη δημιουργία των Φεστιβάλ που έφεραν πολλούς και εκλεκτούς τουρίστες στη χώρα μας και από το συνάλλαγμα αυτό χρηματοδοτήθηκαν τεράστια αναπτυξιακά  έργα!
Δημιούργησε το νομικό πλαίσιο εκείνο που ευνόησε την ίδρυση μεγάλων επιχειρήσεων οι οποίες λειτούργησαν στο δευτερογενή τομέα και επεξεργάστηκαν τόννους πολύτιμων μεταλλευμάτων που διέθετε και διαθέτει η χώρα μας εκτινάσσοντας τις εξαγωγές μας στα ύψη!
Η ΕΡΕ κ. Φώφη και ο Καραμανλής ήταν που είχαν Διοικητές Οργανισμών και Τραπεζών οι οποίοι μόνο "δεξιοί" δεν ήταν! Έχετε ακούσει κάτι για τους Αγγελοπουλαίους στη ΔΕΗ και ΕΤΕ ή για το Βήχο στη Γ,Γ, Αθλητισμού, αλλά και τόσους άλλους;
Γιατί ο Καραμανλής και η ΕΡΕ κ. Φώφη, έκαναν τότε πράξη την τόσο τετριμμένη και άνευ ουσίας σήμερα φράση "στην Ελλάδα δεν περισσεύει κανείς"!
Κανείς δε θα ισχυριστεί ότι όλα έγιναν τέλεια!
Όμως σε μια χώρα που είχε βγει πριν 6 χρόνια από έναν αιματηρό εμφύλιο είναι, νομίζω, λογικό να λαμβάνονται μέτρα προστασίας του πληθυσμού από τυχόν αντιδράσεις αυτών που τον προξένησαν!
Εύκολα κάνει κανείς κριτική 65 χρόνια μετά, αλλά εκείνες τις ώρες, οι άνθρωποι με ανοιχτές ακόμα τις πληγές τους κυρίως τις ψυχικές μετά τις 6 το απόγευμα κλείδωναν τα σπίτια τους!
Παρ΄όλα αυτά η ΕΡΕ κ. Γεννηματά και σε αποφυλακίσεις αντιφρονούντων προχώρησε και σε κλείσιμο στρατοπέδων! Γιατί αυτό επέβαλε η λογική της λήθης και της συγχώρησις!
Αυτή είναι ένα μέρος από την  αλήθεια για την ΕΡΕ κ. Φώφη και όχι αυτή που έχετε διαβάσει στα βιβλία της σκοπιμότητας των σκοταδιστών!
Άλλωστε, " Σε περίοδο παγκόσμιας εξαπάτησης, το να λες την αλήθεια είναι επανάσταση"!


5 σχόλια:

akrat είπε...

βρε τι γίνετε με την ιστορία...

όλοι οι βιαστές έσκασαν μύτη

χαχα

Ανώνυμος είπε...

και πως ολα αυτα τα ωραια δεν τα εκτιμησε ο ελληνικος λαος και φουντωσε η ενωση κεντρου και μετεπειτα το πασοκ??
γιατι ο..τριανταφυλλιδης ανεφωνισε ποιος κυβερνα αυτον τον τοπο??
απο τα σπλαχνα ποιας παραταξης βγηκαν οι συνταγματαρχες και που ανηκαν πολιτικα οι στρατηγοι του κοκο,που τους επιασαν στον υπνο οι προηγουμενοι??
τι φοβηθηκαν ολοι αυτοι,μηπως οι ηττημενοι κομμουνιστες παρουν την εξουσια στα χερια τους ή μηπως χασουν την κουταλα της εξουσιας απο το δημοκρατικο κεντρο??
τωρα παλι περιμενουμε να μας σωσει ο βοριδης,ο αδωνις,η ντορα και ο ψωμιαδης..
ο λαος εχει συνηθισει και οτι να συμβει θα το ξεπερασει..
το κακο ειναι οτι σημερα κινδυνευει πλεον και η διεφθαρμενη αρχουσα ταξη..

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ akrat:
Η Ιστορία, όμως εκδικείται!

@ Ανώνυμος 1:15
Στο πρώτο ερώτημα σου η απάντηση είναι απλή:
Όταν ένα κόμμα κυβερνάει επί 8 χρόνια και τέλεια να τα κάνει όλα έρχεται η κόπωση και λογικά το εκλογικό σώμα κουράζεται και θέλει μια αλλαγή!
Το ατύχημα για τη χώρα μας είναι ότι αυτοί που έφεραν την αλλαγή και το 64 και το 81 ήταν κατώτεροι των περιστάσεων!
Λαϊκιστές, πεινασμένοι για εξουσία και πλούτο, αναρριχητές,σοσιαλιστές της χειρότερης κατηγορίας! Θα θυμάσαι, φίλε μου, ότι ακόμα και οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές τους κρατούσαν σε απόσταση!Διέλυσαν τα πάντα!
Τη φράση ο Καραμανλής την είπε όταν δολοφονήθηκε ο Λαμπράκης!Σε ένα Κράτος, πολιτικά και οικονομικά αδύναμο, που είχε βγει πρόσφατα μέσα από δύο πολέμους και κυρίως από τον οδυνηρό εμφύλιο, είναι λογικό είτε μας αρέσει είτε όχι, να δρουν συνωμότες!
Δεν υπάρχει ιστορική επιβεβαίωση ότι οι "απριλιανοί" προέρχονταν από τη δεξιά!
Ο Μακαρέζος μάλιστα από τους γνωρίζοντες, θεωρείτο "Βενιζελικός" αξιωματικός!Τα συμπεράσματά σου είναι αυθαίρετα.
Όσο για τα ονόματα που αναφέρεις αλλά και πολλά άλλα του πολιτικού μας συστήματος, κάποιοι τα ψηφίζουν και διατηρούνται στην επικαιρότητα!
Οι ευθύνες βρίσκονται και στην πλευρά του λαού ο οποίος για χρόνια από τους λαϊκιστές σοσιαλιστές του Ανδρέα ήταν στο απυρόβλητο!

Ανώνυμος είπε...

Οταν σου μιλαω για ακραιο νεοφιλελευθερισμο Μανου και Ανδριανοπουλου,σε αντιδιαστολη με τον κοινωνικο νεοφιλελευθερισμο,μου απαντας για ετικετες..
Οταν μιλαμε για χουντοβασιλικη ΕΡΕ,που δεν μπορουσε να διανοηθει οτι η εξουσια σε ενα δημοκρατικο πολιτευμα θα μπορουσε να περιελθει και στην δημοκρατικη παραταξη του κεντρου,μου απαντας οτι δεν εχει αποδειχθει ιστορικα οτι οι απριλιανοι προερχονταν απο την σκοταδιστικη δεξια..
Δυστυχως δεν μπορουμε να συνεχισουμε,γιατι δεν οδηγουμαστε πουθενα..
Και ειναι κριμα, γιατι εισαι μορφωμενος ανθρωπος και θα επρεπε να εισαι μακρια απο φανατισμους καιξεπερασμενες κομματικες αντιληψεις..

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 9:37
Σου αρέσει να γενικεύεις και εξακολουθείς να βάζεις ετικέτες, τώρα και σε ανθρώπους με τους οποίους δε συμφωνείς!
Ε, λοιπόν, αυτή η ΕΡΕ που περιγράφω στην ανάρτηση μου με αφορμή τη δήλωση της κ. Φώφης, είναι ο "Κοινωνικός Φιλελευθερισμός" που επικαλείσαι!Ασφαλώς υπήρξε και "σκοταδιστική δεξιά" αλλά το φαινόμενο δε μπορεί να χαρακτηρίζει μια ολόκληρη δημιουργική παράταξη! Όταν μάλιστα τη "σκοταδιστική αριστερά" την πλήρωσε η κοινωνία μας με χιλιάδες θύματα στον Εμφύλιο!
Η δεξιά και το 1964 και το 1981 ηττήθηκε και παρέδωσε την εξουσία! Το θέμα είναι πως τη διαχειρίστηκαν αυτοί που την παρέλαβαν!
Γιατί και το απριλιανό πραξικόπημα και το οικονομικό κραχ το σημερινό, τηρουμένων των αναλογιών, είναι αποτέλεσμα κακής οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής διαχείρισης από πλευράς της!
Η περίφημη "Δημοκρατική Παράταξη" ( ο όρος δε μου αρέσει γιατί είναι πλασματικός και διχαστικός) λειτούργησε όπως ο πεινασμένος λαίμαργος: Πνίγηκε!
Για σκέψου και κάτι άλλο;
Όσες φορές ο "δημοκράτης" Ανδρέας καταλάβαινε ότι θα χάσει τις εκλογές, άλλαζε τον εκλογικό νόμο με φωτογραφικές διατάξεις να βοηθάει το κόμμα του!
Αγαπητέ μου, ούτε φανατικός είμαι και θέλω να πιστεύω ότι ούτε ξεπερασμένες και μάλιστα κομματικές, είναι οι αντιλήψεις μου!
Απλά, είμαι ένας σκεπτόμενος άνθρωπος με άποψη την οποία εννοώ να διατυπώνω και να τη στηρίζω με επιχειρήματα!
Συχνά κάνω λάθη αλλά αυτό δε σε κατατάσσει στους φανατικούς!