Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Τα πάντα γύρω από ένα δημοψήφισμα που δε θα γίνει!

Δεν πολυπιστεύω στα δημοψηφίσματα! Για πρακτικούς λόγους!
 Γιατί αυτοί που βάζουν διλήμματα στο λαό, δηλαδή οι πολιτικοί, τα βάζουν με τρόπο που να σε σπρώχνει σε αυτό που θέλουν αυτοί! Και αν δεν το πετύχουν επιμένουν και επιμένουν μέχρι να πάρουν αυτό που θέλουν οι δημιουργοί!
Πάρτε για παράδειγμα τι έγινε πριν λίγα χρόνια στη Δανία και Νορβηγία!
Επί πλέον, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι Έλληνες είμαστε οι πιο παραπληροφορημένοι πολίτες αυτού που κάποτε ξεκίνησε να δημιουργείται ως "Η Ευρώπη των Λαών"!
Υπερβολικό; Για να δούμε:
Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι μετά τις εκλογές του 2009, γνωρίζει, έστω και κατά προσέγγιση το τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα μας;
Διαθέτουμε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο, σε παραπληροφόρηση, συναγωνίζεται τις Φοιτητικές Παρατάξεις οι οποίες βγάζουν η κάθε μία τα δικά τους αποτελέσματα!
Το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, εσκεμμένα και διαβολικά, δε μπορεί ή δε θέλει να συμφωνήσει ακόμα και για κάποια αριθμητικά μεγέθη τα οποία αποτελούν την ικανή και αναγκαία συνθήκη για να προχωρήσει η χώρα στο άμεσο μέλλον!
Δε μπορούν να συμφωνήσουν για παράδειγμα ούτε στο πόσο, επιτέλους, ήταν το έλλειμμα το 2009!
Τους θεωρώ τόσο ανίκανους και για τούτο κουτοπόνηρους, που πιστεύω ότι δε γνωρίζει ούτε ο αρμόδιος Υπουργός, ποιο είναι το ΑΕΠ της χώρας! Εδώ δε γνώριζαν ούτε το γνωρίζουν πιστεύω, πόσους Υπαλλήλους και πόσους Συνταξιούχους πλήρωναν!
Τούτων δοθέντων, είναι μάταιο ή και εκ του πονηρού, να καλείται ο Λαός αυτός να επιλέξει για το μέλλον του με ένα "ΝΑΙ" ή ένα "ΟΧΙ"!
Όσοι δεν πείστηκαν από την επιχειρηματολογία μου, θα σας θυμίσω τα διατρέξαντα τις τρεις τελευταίες ημέρες σε επίπεδο, μάλιστα ... κορυφής!
Μάθαμε πριν λίγες μέρες ότι η κ. Μέρκελ, είχε τηλεφωνική συνομιλία με το Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας! Οποία τιμή!
Και εκεί που όλοι μας διερωτηθήκαμε τι στο καλό μπορούσε να συζητήσει η Μέρκελ με τον Πρόεδρο, έσκασε η βόμβα: Με ανακοίνωση της η Προεδρεία ανέφερε ότι η κ. Μέρκελ ζήτησε-πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος μαζί με τις εκλογές με κεντρικό δίλημμα μέσα ή έξω από την Ευρώπη!
Η αλήθεια είναι ότι οι Αρχηγοί των Κομμάτων αντέδρασαν στο άκουσμα της είδησης με τρόπο ... ανάρμοστο για Προτεκτοράτο, αλλά τι να κάνουμε! Αντέδρασαν!
Πριν στεγνώσει η μελάνη της είδησης κύκλοι της Καγκελαρίας τη διέψευσαν!
Μετ΄ού πολύ, που έλεγαν και οι Αρχαίοι, ανακοινώθηκε ότι και άλλοι ομοτράπεζοι της κ. Μέρκελ το πρότειναν! Ίσως για να γίνει διασπορά της απρέπειας!
Και το SPIEGEL αδειάζει την Αγγέλα και γράφει στο αυριανό (Δευτέρα 21/5) τεύχος του ότι πράγματι το πρότεινε στον Πρόεδρο!
Καταλάβατε τίποτα;
Φανταστείτε λοιπόν, κάτω από τέτοιες εκπληκτικές συνθήκες δημοκρατικής διαφάνειας να μπει δίλημμα στο λαό να ψηφίσει!
Ωστόσο θα μπορούσαμε εμείς οι Έλληνες να προτείνουμε προς την κ. Μέρκελ να διοργανώσει ένα πανευρωπαϊκό δημοψήφισμα με το ίδιο δίλημμα, αφού, όμως μας ξεκαθαρίσει γραπτώς η κ. Καγκελάριος ποια Ευρώπη προτείνει στους λαούς της! Γιατί η Ευρώπη που πορευόμαστε δεν έχει σχέση με αυτήν που ονειρεύτηκαν οι δημιουργοί της στις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60!
Και, σε κάθε περίπτωση, η Ευρώπη δε μπορεί να πορεύεται με βάση το τι συμφέρει κάθε φορά τη Γερμανία! Πολύ περισσότερο δε μπορεί να την κυβερνούν οι "αγορές" πίσω από αδύναμους και ανιστόρητους ηγετίσκους!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τι θα λεγατε κυρια ΜΕΡΚΕΛ για ενα δημοψηφισμα,ναι στην ευρωπη των λαων και της αλληλεγγυης. η μια γερμανικη ευρωπη. αν εχεις τα κοτσια προτεινετο.