Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ποιος θα μας σώσει από τους "Σταυροφόρους" της Δημοκρατίας;

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει το "σύστημα", κυρίως ο δημοσιογραφικός "βραχίονας", την είσοδο της "Χρυσής Αυγής" στη Βουλή, μου θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζαν  οι "λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις", πριν κάποια χρόνια τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο, όταν αυτός αποφάσιζε τα καλοκαίρια να φέρει κάποια παρέα του στα Ελληνικά νησιά και το πως παρουσίαζαν τα καλοπληρωμένα λαμόγια των "οκτώ" τα τότε γεγονότα!
Έτρεχαν όλοι στα νησιά που είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί ο άνθρωπος και του απαγόρευαν να πατήσει το πόδι του σ΄αυτά, για να μη μολύνει τη Χώρα! Προφανώς για να την προστατέψουν από πιθανή ...κατάλυση της Δημοκρατίας από τον ...Κωνσταντίνο! Το σχετικό ρεπορτάζ, είχε και λίγα δευτερόλεπτα από "αγανακτισμένους" κατοίκους του νησιού, οι οποίοι μας διαβεβαίωναν ότι το "δημοκρατικό νησί τους δε δέχεται το Γλύκσμπουργκ"!
Το ότι, λίγα χρόνια αργότερα, ο Κωνσταντίνος την έχει αράξει στη Χώρα μας, περνάει καλά, παντρεύει τα παιδιά του εδώ, φέρνει φίλους και καλά κάνει, δείχνει απλώς το πόσο ...μακριά έβλεπαν τότε όλοι αυτοί που προστάτευαν την χώρα από το τέως Βασιλιά!
Σήμερα, λίγες μέρες πριν,  στις εκλογές,  περίπου πεντακόσιες χιλιάδες ψηφοφόροι, όσους περίπου έπαιρνε στις καλές του ο Συνασπισμός, ψήφισαν τη "Χρυσή Αυγή"!
Το τι έχει λεχθεί από κάποιους δημοσιογράφους αλλά και από αυτούς τους νεοαλαζονικούς του ΣΥΡΙΖΑ που πήραν από ένα μπαμπού ο καθένας και περιφέρουν την ασημαντότητα τους, την απειρία την υπεροψία και την αμάθεια τους από κανάλι σε κανάλι, δεν περιγράφεται! Ούτε λίγο ούτε πολύ, αν κάποιος υποστηρίξει ότι η Χ.Α. μπήκε στη Βουλή γιατί την ψήφιζαν κάποιες χιλιάδες ψηφοφόρων, του επιτίθενται φραστικά τον απομονώνουν τον ειρωνεύονται και μόνο που δεν τον πετάνε έξω από το στούντιο!
Το ότι με τη στάση τους αυτή, απαξιώνουν και ενοχοποιούν, 500 χιλιάδες ψηφοφόρων και ανεβάζουν την πιθανότητα να τη φτάσουν στο 10%, δε φαίνεται να τους απασχολεί ή δεν το έχουν σκεφτεί ως πιθανό ενδεχόμενο!
Είτε το ένα συμβαίνει όμως είτε το άλλο, οι άνθρωποι αυτοί πολλοί από τους οποίους παριστάνουν τους "πολιτικούς αναλυτές" ή τους "διαμορφωτές τάσεων" μέσα στην κοινή γνώμη, προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία στη Δημοκρατία και στη Χώρα!
Από τους ανθρώπους αυτούς ο Πολίτης περιμένει υπεύθυνη ενημέρωση και ανάλυση των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών αιτίων τα οποία οδήγησαν τους Πολίτες στην αγκαλιά της "Χρυσής Αυγής"!
Γιατί, όπως γράφει κάπου και ο Καρτέσιος:
 -"Η αληθής γνώση, είναι η γνώση των αιτίων"!
Με αφορισμούς, απειλές και τσιτάτα δε λύνονται αυτά τα προβλήματα! Πόσο μάλλον, όταν τα προβλήματα αυτά τα δημιουργεί η ατελής και ελαττωματική λειτουργία της Δημοκρατίας στη χώρα μας, προκειμένου να παραμείνει αλώβητο το σάπιο πολιτικό της κατεστημένο!
Αποτέλεσμα της ατελούς λειτουργίας της Δημοκρατίας και της παραβίασης σχεδόν όλου του νομικού της πλαισίου, είναι η οικονομική εξαθλίωση των πολιτών, οι οποίοι, κάτω από τις δύσκολες αυτές συνθήκες καλούνται να ψηφίσουν!
Τι περίμεναν λοιπόν οι αστέρες του υποκριτικού πολιτικού και δημοσιογραφικού "καθωσπρεπισμού";
Τίποτα δεν τους έχει διδάξει η περίπτωση της ταπεινωμένης Γερμανίας του 'Α Παγκοσμίου Πολέμου;
Αλλά, όπως είπε και ο Μπίσμαρκ, κάποτε:
-"Οι ηλίθιοι, μαθαίνουν από τα λάθη τους! Οι ευφυείς, από τα λάθη των άλλων!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

σωστος συμφωνω απολυτα. οσο αναφορα για τον ΣΥΡΙΖΑ στα γιγαντια προβληματα της χωρας αποδικνυονται πολιτικοι ΝΑΝΟΙ.