Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

"Απελθέτω απ΄εμού το ποτήριον τούτο"!

Στην παραπάνω φράση του Ιησού, την οποία εκστόμισε σε μια στιγμή ανθρώπινης αδυναμίας, μπρος στο μαρτύριο που "θελήματι θεού" τον περίμενε, συνοψίζεται η στάση των τριών πολιτικών αρχηγών οι οποίοι έλαβαν την περίφημη "Διερευνητική Εντολή" από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!
Ο κ. Σαμαράς τη διαχειρίστηκε σαν ένα κωλόχαρτο γεμάτο ακαθαρσίες, φοβούμενος μήπως λερωθεί και την παρέδωσε μέσα σε ελάχιστες ώρες! Από τα μιας ώρας ραντεβού του με τους άλλους Αρχηγούς καταλάβαμε ότι μόνο το καφεδάκι τους ήπιαν!
Ο κ. Τσίπρας την παρέλαβε και την περιέφερε όπως οι παίχτες  της Εθνικής Ελλάδας όταν πήραν εντελώς ανέλπιστα το "Γιούρο"! Την έβγαλε έξω από το θεσμικό της πλαίσιο και φώναξε κάποια φιλαράκια να τη δουν, γιατί, ποιος ξέρει πότε θα ξαναδούμε τέτοια μεγαλεία!
Ο τρίτος κ. Συνταγματολόγος, την απαξίωσε, πριν την πάρει αφού η όλη συμπεριφορά του έδειχνε "σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο"!
Στο πίσω μέρος του μυαλού και των τριών βρίσκονται οι επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν!
Το σύνταγμα και οι διατάξεις του υπάρχουν για να ευτελίζονται!
Το πολιτικό σύστημα συνεχίζει με συνέπεια την οδό της απαξίωσης του!

2 σχόλια:

firiki2010 είπε...

Πας, συζητάς, σου λένε 5 κουβέντες , καταλαβαίνεις άλλες 5, δεν γίνεται να παρακαλάς κιόλας. Ο κ Τσίπρας την περιέφερε για συμβολικούς και προεκλογικούς λόγους. Εξ άλλου ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνουν σε κυβέρνηση χωρίς αυτόν. Μην εξοπκοιώνουμε όλες τις συμπεριφορές.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Πάντως, η γενική εντύπωση η οποία έμεινε στον πολίτη είναι ότι, παρά την, "καθ΄α λέγεται" κρισιμότητα της κατάστασης λόγω της ακυβερνησίας κ.λ.π., οι πάντες έχουν στραμμένο το βλέμμα προς τις επόμενες εκλογές και όλοι πιστεύουν και ελπίζουν ότι θα ανεβάσουν το ποσοστό τους καρπούμενοι την ατυχία του άλλου!
Αν αυτό λέγεται υπεύθυνο πολιτικό σύστημα, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους!