Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Επιστρέψτε τα Γλυπτά του Παρθενώνα τώρα στην Ελλάδα!...

Ο Στίβεν Φράι, είναι γνωστός σε ένα κοινό που παρακολουθεί την έβδομη τέχνη με ειδικό μάτι!
Είναι το κοινό που μπορεί να εντυπωσιαστεί από το ολιγόλεπτο "πέρασμα" ενός "καρατερίστα" ηθοποιού και να συγκρατήσει μια γκριμάτσα του, ένα ύφος ή το χρώμα της φωνής του στη δεδομένη σκηνή του έργου! Υπ΄αυτή την έννοια, ο Στίβεν Φράι είναι ένας ξεχωριστός "καρατερίστας" ηθοποιός, το πέρασμα του οποίου ξεχειλίζει διανόηση, στιλ, κουλτούρα, φλέγμα, ειρωνεία, όταν χρειάζεται και μια σιγουριά με την οποία επενδύει το ρόλο που υποδύεται!
Δε γνωρίζω πολλά για τη ζωή του και το έργο του, όμως έχω την αίσθηση ότι πρόκειται για έναν διανοούμενο αντικομφορμιστή ηθοποιό, συγγραφέα και άνθρωπο των Γραμμάτων και της Τέχνης!
Ήταν θέμα χρόνου, λοιπόν, να πει ο άνθρωπος το αυτονόητο:
- "Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Λονδίνου, αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία να διορθώσουμε, επιτέλους, ένα μεγάλο λάθος", γράφει σε μια μακροσκελή ανακοίνωση του και συνεχίζει:
- "Επιστρέψτε τα γλυπτά του Παρθενώνα τώρα στην Ελλάδα"!
Δε γνωρίζω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της κίνησης επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, που δειλά- δειλά δημιουργείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού!
Ως Έλληνα, όμως, με κολακεύει αφάνταστα το γεγονός ότι με το Εθνικό αυτό θέμα ασχολούνται άνθρωποι με την ποιότητα και την κουλτούρα του κ. Στίβεν Φράι!
Θα με προβλημάτιζε αν έκανε δήλωση κάποιος οικονομολόγος τεχνοκράτης ή κάποιος πολιτικός!
Τότε, καλού-κακού, θα μέτραγα πάλι τις κολώνες του Παρθενώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: