Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Δεν κόβεις απόδειξη; Σε καταγγέλλω!...

Δεν πάει άλλο!
Το περιστατικό, καθόλου μοναδικό, καθόλου περιορισμένο, κυριολεκτικά συνηθισμένο, που περιγράφω στην προηγούμενη ανάρτηση με έχει βγάλει από τα ρούχα μου!
Συμβαίνει πολλές φορές μια σειρά άσχημων γεγονότων να μη προκαλούν την αντίδραση κάποιου, αλλά ένα τελευταίο να αποτελεί τη σταγόνα που κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει!
Κάποια στιγμή αυτή η γενικευμένη κλοπή του Κράτους, δηλαδή των πολιτών, πρέπει να σταματήσει!
Πριν λίγους μήνες διαφώνησα με το κάλπικο, συμφεροντολογικό και εκ του πονηρού "κίνημα" ΔΕΝ ΠΗΡΏΝΩ ΔΙΌΔΙΑ"! Και διαφώνησα με άποψη, γράφοντας ότι ο χρήστης των δρόμων είναι εκείνος που πρέπει να πληρώνει για τη συντήρηση και επέκταση τους και όχι και εκείνοι που δεν τους χρησιμοποιούν μέσω της φορολογίας! Κατηγορήθηκα γι αυτό, με αντίστοιχη επιχειρηματολογία! Σεβαστό!

Δεν έχω δει, όμως, μέχρι σήμερα ένα αντίστοιχο κίνημα κατά εκείνων που δεν κόβουν στα μαγαζιά τους αποδείξεις και εκείνων που συστηματικά δεν αποδίδουν το ΦΠΑ στον δικαιούχο, δηλαδή στο Κράτος! Μιας πράξης που στρέφεται κατά της κοινωνίας και της ομαλής λειτουργίας του Κράτους!
Κάποιοι, μεταπολεμικά, γενικεύοντας μια άθλια κατάσταση που δημιούργησαν οι κατακτητές Γερμανοί στην κατοχή, χρησιμοποιώντας "ρουφιάνους" με ή χωρίς κουκούλα, χρησιμοποιούν την ίδια λέξη για να στηλιτεύσουν κάθε δίκαιη και νόμιμη καταγγελία άνομων πράξεων απατεώνων συμπολιτών μας!
Είναι ένα ιστορικό λάθος που δε συμβαίνει σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα!
Επιτέλους ας διαγραφεί από το λεξιλόγιο η λέξη "ρουφιανιά" και ας αντικατασταθεί από τη λέξη "καταγγελία"!
Οι παραπάνω λέξεις, δεν περιγράφουν το ίδιο πράγμα!
Η καταγγελία μιας άνομης πράξης από την οποία βλάπτονται τα συμφέροντα του Κράτους, άρα των πολιτών, είναι πράξη υπεύθυνη και επιβεβλημένη από το ίδιο το νομικό πλαίσιο πάνω στο οποίο εδράζεται η λειτουργία του Κράτους!
Η καταγγελία, ως πράξη αποκάλυψης παρανομίας από την οποία κάποιοι πλουτίζουν αδικαιολόγητα και αθέμιτα σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, είναι πράξη κύρους και υπευθυνότητας που οδηγεί στην απόδοση δικαιοσύνης και μπορεί να αποτρέψει στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα!
Στο μεγάλο πάτο που βρίσκεται η χώρα μας, κυρίως από την εσκεμμένη και συνεχή μη εφαρμογή των νόμων, παρά την πολυνομία της, δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ακόμα και αμοιβή θα μπορούσε να θεσπισθεί για την αρμόδια εκείνη υπηρεσία και τους υπαλλήλους της που θα αποκάλυπταν τέτοιου είδους υπεξαιρέσεις δημόσιου χρήματος!
Γιατί, επιτέλους, δε μπορεί να πληρώνουν πάντα τα σπασμένα της κακοδιοίκησης και της συντήρησης των λωποδυτών του συστήματος οι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι!
Αυτό πρέπει να πάρει ένα τέλος!
Και αυτό, μπορεί να γίνει μόνο αν το Κράτος λειτουργήσει έξυπνα, γρήγορα και χωρίς αγκυλώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: