Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Αυτοί, λοιπόν, διοικούν την Ευρώπη;

Σήμερα έγιναν δύο δηλώσεις, όχι τυχαία, όχι συμπτωματικά, όχι αθώα!
Είχαν στόχο, είχαν μήνυμα είχαν αποδέκτες!
Η γοητευτική κ. Λαγκάρντ, Διευθύντρια του ΔΝΤ μετά τη σκοτεινή, ύποπτη και αδιαφανή υπόθεση Στρός Καν, δήλωσε ότι "δεν έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος χρεωκοπίας της Ελλάδας"!
Ο αλλοπρόσαλος κ. Νταλάρα, Διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), δήλωσε ότι "... οι εκλογές δημιουργούν αβεβαιότητα στις αγορές"!
Καπάκι, τα ντόπια μίσθαρνα όργανα - παπαγαλάκια των αγορών, αρχίζουν να μιλάνε δειλά - δειλά για μικρή καθυστέρηση στις εκλογές!
Μάλιστα!
Ο Αντώνης που μίλησε κάποτε για εκλογές στις 26 Φεβρουαρίου, αργότερα πριν το Πάσχα και λίγο αργότερα για λίγο μετά το Πάσχα, τι λέει;
Δε γνωρίζω μέχρι τούτη την ώρα την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στις "συμπτωματικές" αυτές δηλώσεις, αν υπάρχει αντίδραση, αλλά νομίζω ότι δε θα ήταν άσχημο να ακουστεί ένα ισχυρό χαστούκι προς αυτούς που διοικούν σήμερα την Ευρώπη ερήμην των Λαών της και ενώ υπερηφανεύονται για το επίπεδο της Δημοκρατίας των χωρών τους, αντιμετωπίζουν κάποιες χώρες ως Προτεκτοράτα!
Γιατί, όταν η Ευρώπη είχε Ηγέτες με ανάστημα όραμα και ισχυρή θέληση να δημιουργήσουν την Ενωμένη Ευρώπη, ως πρωταρχική και βασική προϋπόθεση έθεσαν τη λειτουργία της Δημοκρατίας στις Χώρες που θα την αποτελούσαν!
Σήμερα που την Ευρώπη την κυβερνούν οι "αγορές" και τα οικονομικά - παραδημοκρατικά κέντρα με τις περίεργες περί δημοκρατίας αντιλήψεις τους οι σημερινοί ηγετίσκοι σιωπούν!
Αυτή την Ευρώπη θέλουμε;

4 σχόλια:

Antilogos είπε...

Αγαπητέ μου φίλε Σαλωνίτη ,
Προφανώς και δεν θέλουμε αυτή την Ευρώπη αλλά...
ΔΕΝ θα τους κάνουμε την χάρη να φύγουμε...
Δυστυχώς είναι μεγάλες οι σημερινές αναρτήσεις στο blog μου για να παραθέσω συγκεκριμένα τμήματά τους...
Νομίζω πώς κάτι θα βρείτε ενδιαφέρον σε κάποια από αυτές...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Αγαπητέ Αντίλογε, με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο (και) οι τελευταίες αναρτήσεις σου!
Το κακό έχει παραγίνει με κάποιους τεχνοκράτες διάφορων Οικονομικών Οργανισμών, με απλούς θεατές τους πολιτικούς Ηγέτες της Ευρώπης!
Ποιος είναι ο Έλληνας Πολιτικός που θα τους πει μια απλή φράση:
-"Κύριοι, αφήστε τα παραμύθια!Δεν υπάρχει μηχανισμός για έξοδο χώρας και δε θέλετε να το σκέφτεσθε,πολύ περισσότερο να το ζήσετε, αυτό το σενάριο"!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Σαλωνίτη , νομίζω ότι υερβάλλεις. Το ότι δεν έχουμε γλιτώσει οριστικά την χρεωκοπία ή τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ το ξέρουν όλοι και όλοι το λένε εντός και εκτός Ελλάδος Το ότι πάντα και παντού οι εκλογές δημιουργούσαν και δημιουργούν αβεβαιότητες είνα;ι αυτονόητο

Πρόσφατα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ραις :"....οι εκλογές δημιουργούν αβεβαιότητα που σχετίζεται με την εφαρμογή της πολιτικής. Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω, είναι ότι αυτό το είδος της αβεβαιότητας είναι πάντα παρών όταν οι χώρες διενεργούν εκλογές. Έτσι δεν είναι κάτι το μοναδικό (ή κάτι το ειδικό) για την Ελλάδα...."
Το θέμα είναι ότι τα ΜΜΕ από μια δήλωση ή απάντηση προβάλλουν πάντοτε αυτό το απόσπασμα που βολεύει την άποψη που θέλουν να προωθήσουν.
Επομένως δεν βρίσκω λόγο αντίδρασης της ΝΔ τουλάχιστον όχι προς αυτούς που λένε αυτονόητα πράγματα. Η αντίδραση σ΄ αυτούς που προβάλλουν τα... μισά είναι άλλο θέμα.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Φίλε μου, πιστεύεις ειλικρινά ότι οι περί εκλογών δηλώσεις των συγκεκριμένων είναι αγνές και αθώες;
Ουδείς αμφισβητεί ότι, εδώ που μας έφεραν, μια πτώχευση μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή!Και ουδείς αμφισβητεί ότι η περίοδος των εκλογών, ακόμα και σε χώρες χωρίς δομικά προβλήματα είναι μια περίοδος υπολειτουργίας!
Αλλά "εδώ" κάποιοι μας έφεραν και αυτοί οι κάποιοι, είναι ακόμα στην Κυβέρνηση και κουνάνε το δαχτυλάκι τους μπροστά στο πρόσωπο του Ελληνικού Λαού!
Επειδή ανήκω σ΄αυτούς που πιστεύουν στην ύπαρξη πολλαπλών λύσεων στα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα και επειδή η μέχρι τώρα η πολιτική αυτών των "κάποιων" όχι μόνο δεν απέδωσε αλλά επιδείνωσε την κατάσταση, πιστεύω ότι η μόνη λύση στα αδιέξοδα, είναι οι εκλογές!
Αν κάποιοι θεωρούν ότι οι εκλογές δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους, ας το πουν ξεκάθαρα και ας αφήσουν τις εκ νέου απειλές και εκβιασμούς!