Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

George Orwell. Ο προφήτης!...

Τη φωτογραφία θα την είδατε πιστεύω στον τύπο!
Κάποιοι, ίσως να απόλαυσαν και το σχετικό βίντεο, που δείχνει τον Υπουργό οικονομικών της Γερμανίας, ουσιαστικά της Ε.Ε., να παίζει sudoku, την ώρα που στη γερμανική Βουλή ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση για το αν έπρεπε να δοθεί η βοήθεια στην Ελλάδα!
Η ανάρτησή μου, δεν έχει σκοπό να σταθεί στην ουσία της συγκεκριμένης πράξης του κ. Υπουργού, καθόσον γνωρίζω ότι τα Κοινοβούλια όλων των "Δημοκρατικών" χωρών καλούνται να ψηφίσουν προειλημμένες αποφάσεις από την εκάστοτε ηγετική ομάδα που κυβερνά!
Άρα, κανένα πρόβλημα για τον κ. Υπουργό!
Η χθεσινή είδηση, είναι ότι δόθηκε εντολή από τη γερμανική Κυβέρνηση στον τύπο, να αποσυρθούν από την κυκλοφορία οι φωτογραφίες και το βίντεο που δείχνουν τον κ. Υπουργό να το "παίζει", το sudoku, παρά την ...κρισιμότητα της συζήτησης! Ήδη, όμως το βίντεο είχε περάσει στο διαδίκτυο, οπότε εκεί ο "Μεγάλος αδελφός" δεν έχει βάλει (ακόμα) χέρι!
Έγραψα "Μεγάλος Αδελφός" και θυμήθηκα τον καταπληκτικό George Orwell, στο "1984" που για την προσπάθεια που έκανε η "Κυβέρνηση" του να αλλάξει γεγονότα του παρελθόντος που δεν τη συνέφεραν έγραψε:
" Αυτός που ελέγχει το παρελθόν, ελέγχει το μέλλον! Αυτός που ελέγχει το παρόν ελέγχει το παρελθόν"!
Και σε ένα άλλο σημείο του, εκπληκτικής κοινωνικής και πολιτικής προφητείας, έργου του σημειώνει:
" Αν το κόμμα μπορούσε να απλώσει το χέρι του στο παρελθόν και να πει για τούτο ή το άλλο γεγονός: ΔΕ ΣΥΝΕΒΗ ΠΟΤΕ - αυτό σίγουρα ήταν πιο τρομαχτικό από τα απλά βασανιστήρια και το θάνατο"!
Αλλά αυτά, βέβαια, συνέβαιναν στην καλπάζουσα φαντασία ενός ταλαντούχου σοσιαλιστή συγγραφέα!
Στη Δημοκρατική Ευρώπη δε είναι δυνατόν να συμβούν ποτέ!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μαλλον κρεμαλα πεζη με την ελλαδα.