Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Εκλογές, με ποιο Πολιτικό Σύστημα;

Μπορεί να σας φανώ υπερβολικός, αλλά αυτούς τους οικονομικούς "illuminati" των Διεθνών Οικονομικών Οργανισμών, δεν τους εμπιστεύομαι!
Ο λόγος δεν έχει να κάνει με την αμφισβήτηση από έναν αδαή, των γνώσεων και εμπειριών τους, αλλά με το γεγονός ότι στα λόμπι αυτά δεν μπαίνει κάποιος ο οποίος έχει και διατυπώνει προσωπικές απόψεις, διερευνά και εκστομίζει αλήθειες!
Μπαίνουν άνθρωποι που λένε τα κατάλληλα "ναι" και τα επικερδή "όχι"!
Οι απόψεις τους, οι σχεδιασμοί τους, η εφαρμογή στην πράξη, περνούν μέσα από το φίλτρο της πολιτικής! Κάτι χειρότερο:Της πολιτικής σκοπιμότητας!
 Ένα φίλτρο που βάζει σε δεύτερη μοίρα τον άνθρωπο, την Κοινωνία, τους Λαούς!
Θεωρία συνωμοσίας! Ίσως! Αλλά καλή θεωρία,
μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο!
Σήμερα η Διευθύντρια του ΔΝΤ, κ. Κριστίν Λαγκάρντ, "αναγνώρισε" ότι "η Ελλάδα, έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες" και απαρίθμησε μια σειρά διαρθρωτικών μέτρων, διαδικασιών και αλλαγών που πρέπει να γίνουν για να εξοικονομηθούν χρήματα και να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα!
Τα μέτρα, μπορούν να πάρουν ως επικεφαλίδα τη φράση "Συμμάζεμα του Κράτους" και αναφέρονται στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος για άμεση και αποδοτική είσπραξη των φόρων, τις ιδιωτικοποιήσεις, την απαλλαγή από ζημιογόνες Δημόσιες Εταιρείες, επανεξέταση σύνθετων κοινωνικών παροχών κ.α.!
Σε όλα τα παραπάνω, κανείς σοβαρός άνθρωπος δε θα είχε νομίζω αντίθετη άποψη! Σε τούτο εδώ το μπλογκ, πολλές φορές έχουμε υποστηρίξει ακριβώς τα ίδια δυο χρόνια πριν!
Ήδη μια υποτυπώδης κρατική δραστηριοποίηση, απέδειξε ότι πολλά "τρωκτικά" σε πολλές υπηρεσίες έκαναν πάρτι!
Οι σαράντα χιλιάδες μαϊμού συνταξιούχοι, με κόστος για τα ταμεία πάνω από 6 δις και όχι 2,5 που είπαν οι αγράμματοι Υπουργοί προχθές, οι άλλες σαράντα χιλιάδες μαϊμού "ανάπηροι" που εισέπρατταν διάφορα επιδόματα, με επίσης μεγάλο κόστος για τον προϋπολογισμό, τα εσωτερικά "τρωκτικά του ΙΚΑ και όχι μόνο, το γνωστό και ουδέποτε προσδιορισθέν, οικονομικά, με ακρίβεια πάρτι των δημόσιων προμηθειών και άλλα πολλά, δείχνουν ότι το Κράτος δε λειτουργούσε!
Τότε, είναι η δική μου απορία, γιατί οι οργανωμένοι Ευρωπαίοι φίλοι μας δεν έκανα το αυτονόητο από την πρώτη στιγμή που τους παραδώσαμε τα κλειδιά της Χώρας;
Γιατί δεν επέβαλλαν ΤΌΤΕ, προ διετίας αυτές τις αλλαγές ώστε να κλείσουν πολλές στρόφιγγες από τις οποίες η χώρα αιμορραγούσε οικονομικά;
Το Δεκέμβριο του 2011 είχαμε επισημάνει εδώ όλα όσα προτρέπει τώρα να γίνουν η κ. Λαγκάρντ και μάλιστα, σημειώναμε ότι επειδή πολλά από τα μέτρα αυτά δεν αποδίδουν αμέσως έπρεπε να ληφθούν κατά προτεραιότητα! Γιατί αυτή η καθυστέρηση; Την απάντηση τη δίναμε στην ίδια ανάρτηση: 
"Ο στόχος ήταν ο λαός, η κοινωνία και ο τρόπος ζωής τους"!
Γιατί, ας μου εξηγήσει κάποιος, όταν η τελευταία σφαγή των συντάξεων έγινε για 320 εκατομμύρια, δεν είναι πιθανό και λογικό να είχε αποφευχθεί αυτή, αν οι απατεώνες των "μαϊμού" συνταξιούχων και οι επιδοματούχοι "μαϊμού" ανάπηροι που "έφαγαν" δις, είχαν εντοπισθεί το 2010;
Πρόκειται άραγε για άγνοια, αστοχία ή εσκεμμένη πολιτική απόφαση; Δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες της παρούσας και της προηγούμενης Κυβέρνησης για την "ολιγωρία" αυτή;
Χθες και προχθές, δύο Υπουργοί και ένας Διοικητής Ταμείου, έκαναν τρεις "βαρυσήμαντες" δηλώσεις:
- "Το πάρτι τελείωσε", είπε ο ένας αναφερόμενος στη σύλληψη της σπείρας που έφαγε κάποια δις από το Ταμείο!
- "Τα Ταμεία, δεν είναι κουμπαράς", είπε ο άλλος ανατρέποντας ο αγράμματος τη βάση της αλληλεγγύης των γενεών και ότι ο ίδιος "αλώνιζε" επί δεκαετίες στα ταμεία αυτά!Και,
- "Το σύστημα δε λειτούργησε", είπε ο έτερος Καππαδόκης, αναφερόμενος στον πρωτοφανή αριθμό "μαϊμούδων" συνταξιούχων!
Ποιο σύστημα ρε μαλάκα;
Ώρα είναι να μας πούνε ότι η Χώρα, τα τελευταία σαράντα χρόνια, είχε κάποιο σύστημα που πορευόταν, εκτός από αυτό το σύστημα "παραγωγής" ανάξιων και ανίκανων πολιτικών που με τη σειρά τους διόριζαν ανάξιους και ανίκανου υπαλλήλους!
Και, δυστυχώς για τη χώρα, αυτή η "παραγωγή" υπαλλήλων,  των δεκαετιών ΄80 και ΄90,  η διαπλεχθείσα με το συνδικαλισμό και την πολιτική, κατέχει σήμερα διευθυντικές θέσεις και καλείται να ... ανατάξει τη Χώρα!
Τούτων δοθέντων, η Χώρα και ο Λαός, πορεύονται σε μια ακόμα εκλογική αναμέτρηση, με ένα ανίκανο και φαύλο πολιτικό σύστημα που ακόμα δεν έχει ζητήσει μια συγνώμη από την κοινωνία και με έναν ηττημένο πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά Λαό που βιώνει τη μεγαλύτερη λεηλασία των προσωπικών του κόπων και της περιουσίας του, μέσα από εκατοντάδες αντισυνταγματικούς "νόμους" και αποφάσεις, αφού, ακόμα και αυτή η βασική αρχή του δικαίου που πηγάζει μέσα από το Ρωμαϊκό Δίκαιο "nullum crimen, nulla poena sine lege", έχει καταστρατηγηθεί στη χώρα μας, ολοκληρωτικά και ανενδοίαστα!
Με μια Δικαιοσύνη, τέλος, που έχει επιλέξει το ρόλο του απλού παρατηρητή των ανομιών της Εκτελεστικής Εξουσίας, αν δεν επέλεξε να υποταχθεί ολοκληρωτικά στα κελεύσματα της!


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤ΄ΆΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
ΕΝΑ ΓΥΦΤΟ ΜΕ 20 € ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΕΙ.
ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ "ΓΥΦΤΟΙ" Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Τώρα, να σου έλεγα ότι έχεις άδικο, θα ήμουνα ... άδικος!
Πράγματι "...υπάρχουν πολλοί Γύφτοι σ΄αυτήν τη χώρα..."!
Γι αυτό, άλλωστε βρίσκεται στον πάτο αυτή η Χώρα!