Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ένας αγενής συνταξιούχος από ένα "ευγενές" Ταμείο!

Το σχήμα που βλέπετε στη φωτογραφία, είναι η κόκκινη γραμμή που έβαλε ο κ. Σαμαράς πριν από ένα μήνα περίπου όταν είπε όχι στην έβδομη μείωση των συντάξεων, κύριων και επικουρικών!
Μόνο που δεν πρόσεξε και η γραμμή ήταν τελικά "λαστέξ"!
Χαλάρωσε γρήγορα, ξεχύλωσε και τώρα του πέφτει το σώβρακο!
Σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα, ακόμα μια μείωση τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις! Και για να κάνουν την κοινή γνώμη να αδιαφορίσει για το σφαγιασμό εκατομμυρίων συνταξιούχων, ανακάλυψαν τον όρο "ευγενή ταμεία"! Όπως κάποτε ο γλωσσοπλάστης Ανδρέας εισήγαγε τον όρο "ρετιρέ", όταν αναφερόταν στους Τραπεζικούς υπαλλήλους!
Η χυδαιότητα δεν έχει χρώμα! Ο πολιτικαντισμός δεν έχει ιδεολογικά όρια! Η ανικανότητα δεν έχει τέλος!
Και οι πολιτικοί μας στις δύσκολες αυτές ώρες αποδεικνύονται πολύ, μα πολύ ανίκανοι!
Αμέσως μετά τη ψήφιση του "κουρέματος", επέπεσαν, που αλλού, στους μισθούς και τις συντάξεις!
Στην εύκολη και γρήγορη λύση! Και ας χάνει το κράτος δισεκατομμύρια από τους Οργανισμούς και Γραμματείες "μαϊμούδες" στους οποίους συνωστίζονται κομματικά κωλόπαιδα!
Αυτούς δεν τους πειράζουν γιατί έρχονται και εκλογές και τα πράγματα φαίνονται πολύ δύσκολα! Μη χάσουμε και τα ερείσματά μας!
Δυστυχώς οι άνθρωποι που μας κυβερνούν δε ξέρουν τι σημαίνει μεροκάματο! Δε γνώρισαν ποτέ στην εύκολη και τρυφηλή ζωή τους τι σημαίνει να καταθέτεις υποχρεωτικά κάθε μήνα το 1/3 του μισθού σου στα ταμεία για να έχεις αξιοπρεπή γηρατιά!
Μιλάνε σήμερα οι λαϊκιστές για "ευγενή" ταμεία και για "μεγαλοσυνταξιούχους" αλλά όταν κρατούσαν από εργοδότη και αργαζόμενο 1200 ευρώ το μήνα έκαναν την πάπια!
Όταν ο κ. Κουτρουμάνης, συνδικαλιστής των Ταμείων ίδρυε το ένα Επικουρικό μετά το άλλο, χωρίς μάλιστα τη σύμφωνη γνώμη των εργαζόμενων και προσλάμβαναν όλοι οι πολιτικοί και οι συνδικαλιστές τους συγγενείς τους, τότε δεν τους ενοχλούσαν οι μεγάλες εισφορές των εργαζόμενων που επέλεξαν το δύσκολο δρόμο της καριέρας και της διάκρισης, πληρώνοντας αγόγιστα τις μεγάλες εισφορές!
Κανένας σήμερα δεν αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί προς τα εκατομμύρια των συνταξιούχων για τις σπατάλες των ταμείων αυτών, για το ότι για πολλές δεκαετίες ήταν κατατεθημένεςοι εισφορές χωρίς τόκο και για τις διατεταγμένες και αποτυχημένες επενδυτικές προσπάθειες των διορισμένων διοικήσεων;
Φαίνεται όμως, οτι η ανικανότητα των πολιτικών δεν τους επιτρέπει να δουν ότι οι συνταξιούχοι είναι εκατομμύρια ενώ τα κομματικά κοπρόσκυλα που έχουν βολέψει στη Βουλή και σε άλλα δημόσια Πρυτανεία είναι πολύ λιγότερα!
Στις επερχόμενες εκλογές, θα καταλάβουν πόσο σκληρό και αδυσώπητο είναι το μένος των απελπισμένων ανθρώπων!
Και, μα την αλήθεια, τούτη την ώρα οι συνταξιούχοι είναι πολύ απελπισμένοι άνθρωποι! 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΛΩΝΙΤΗ κοντοχωριανέ, και εγώ "ρετιρέ" είμαι. Ηδη με συμφέρει να μου δίνουν τις κρατήσεις και να παίρνουν τα καθαρά!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Φίλε μου, με τους χαρακτηρισμούς "ρετιρέ", "μεγαλοσυνταξιούχοι", "ευγενή ταμεία" και άλλα τέτοια, απευθύνονται οι ανίκανοι κυβερνώντες στα κατώτερα αισθήματα του λαού, προσπαθώντας να διεγείρουν το μίσος και την αντιπαλότητα, ανάμεσα στις τάξεις των εργαζόμενων!
Και αυτό το κάνουν, χρόνια τώρα, γιατί όντας ανίκανοι να δημιουργήσουν μια υγιώς ανταγωνιστική κοινωνία, εππέλεξαν να κάνουν μια κοινωνία ισοπεδωτική!

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΛΟΝΙΤΗ ΕΔΩ:
http://press-gr.blogspot.com/2012/02/blog-post_3191.htmlΑ
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΛΕΣ!ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 12:45:
Το διαβασα!
Έχει απόλυτα δίκιο! Αλλά ο Ανδριανόπουλος είναι εκτός Βουλής και ο Κουτρουμάνης είναι Υπουργός, φίλε μου!
Αυτή την Ελλάδα θέλουμε;

Ανώνυμος είπε...

Και ξαφνικά, μέσα από τα άδυτα των δελτίων ειδήσεων, ανάμεσα σε κάρτες περικοπών και γερμανικά χαστούκια απ’ την αυλή του Eurogroup, έσκασε μύτη προεκλογικός Αντώνης Σαμαράς. Με γυαλιστερό κοστούμι, κορδωμένος ως στραπατσαρισμένο παγώνι που ξαναχτενίστηκε, με ύφος χιλίων παλαιών πρωθυπουργών. Σαν τον τρελό τού χωριού που μπουκάρει σε κηδεία κι αρχίζει τον χορό γύρω απ’ το φέρετρο.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 1:29
Αγαπητέ μου,λίγες αναρτήσεις πίσω τον χαρακτήρισα "Ιδανικό Αυτόχειρα"!
Επιμένω σάυτό, όσο κι αν δυσαρεστώ κάποιουςν φίλους!