Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Όλα τα ζώα είναι ίσα! Μερικά, είναι πιο ίσα! *

* George Orwell: Animal Farm.
Το έγραψε η εφημερίδα της Κυβερνήσεως! Δηλαδή το "ΕΘΝΟΣ", άρα είναι έγκυρο!
Θα υποστούν "κούρεμα" και τα ομόλογα που βρίσκονται σε χέρια ιδιωτών επενδυτών.Υπολογίζεται ότι αυτοί είναι περίπου 11000 και τα ομόλογα που διαθέτουν ανέρχονται σε 6  δις περίπου ! Όμως, λέει το ρεπορτάζ, αναζητείται "φόρμουλα" ώστε μελλοντικά να αποκατασταθεί η ζημιά την οποία θα υποστούν οι ιδιώτες!
Συγκινητικό, δε λέω, αλλά ζημιά θα υποστούν και τα Ταμεία! Δεν άκουσα για κάποια αναζήτηση "φόρμουλας" γι αυτά! Γιατί στο κάτω-κάτω, οι ιδιώτες επενδυτές πήραν μια απόφαση μόνοι τους να επενδύσουν τα δικά τους χρήματα στο ελληνικό Κράτος! Λάθος επιλογή, αλλά δική τους επιλογή!
Οι διοικούντες τα Ταμεία, πήραν μια λάθος απόφαση να επενδύσουν χρήματα των εργαζόμενων! Δηλαδή ξένα χρήματα! Και στις περισσότερες των περιπτώσεων γνωρίζουμε ότι πιέστηκαν ή και υποχρεώθηκαν να το κάνουν αυτό, για να "ενισχύσουν την οικονομία"!
Λοιπόν, θα ληφθεί κάποια μέριμνα "μελλοντικά" και για τη "χασούρα" των Ταμείων ή ισχύει και εδώ η ρήση του Orwell;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ? ΜΗΠΩΣ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ?
ΕΑΝ ΝΑΙ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΚΕΙΤΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ, ΣΤΙΣ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ?
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ?

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Πού το είδες ότι καταλογίζω ευθύνη στους ασφαλισμένους; Για τις αποφάσεις των Διοικήσεων γράφω κι εγώ και τις ουσιαστικές αποφάσεις των Κυβερνήσεων! Γι αυτό το λόγο πρέπει να βρεθεί μια "φόρμουλα", όπως και για τους ιδιώτες, να αποκατασταθούν οι ζημιές των Ταμείων τις οποίες, χωρίς να φταίνε, επωμίζονται οι συνταξιούχοι!
Σε προηγούμενη, πρόσφατη ανάρτησή μου, αναφέρθηκα και για τις απάτες κάποιων που ζουν ανάμεσά μας και εισέπραταν τις συντάξεις των πεθαμένων γονιών τους!Χθες, διάβασα ότι ο αρμόδιος Εισαγγελέας ζήτησε να γίνει σχετική έρευνα αφού η Πολιτεία εκτιμά ότι τα Ταμεία έχουν χάσει περί τα 220 εκατομ. από περίπου 20000 μαϊμού συνταξιούχους! Η εκτίμηση της πολιτείας πρέπει να είναι λάθος!Γιατί αυτό το ποσό περίπου είναι για ένα χρόνο!
Όμως πόσα χρόνια και πόσες χιλιάδες μας έκλεβαν; Τα χρήματα είναι πολλά εκατομμύρια! Θα τα εισπράξει το πελατειακό πολιτικό σύστημα; Δε νομίζω!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΑ ΟΤΙ ΡΙΧΝΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ.ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ, ΓΙΑ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Φίλε μου, να στραφούν δικαστικά, σε ποιο Κράτος και με ποια Δικαιοσύνη!
Εδώ, οι προσφυγές που έχουν κάνει οι Σύλλογοι για τις αλλεπάλληλες μειώσεις και τη φορολογία επί των συντάξεων, έχουν μπει στα συρτάρια των δικαστών και περιμένουν!