Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

"Εισαγγελική παρέμβαση"!...

Το σκηνικό είναι συνήθως το ίδιο!
Μια πλατεία και το εμπορικό κέντρο της Αθήνας! Οι πρωταγωνιστές μπορεί να είναι οι ίδιοι ή να εναλλάσσονται! Αυτό δεν το ξέρουμε γιατί φοράνε κουκούλες! Η υπόθεση λίγο πολύ γνωστή, αλλά λόγω μεγάλης θεαματικότητας παίζεται συχνά! Δυο τρεις φορές το χρόνο και πάντα με επιτυχία!
Το έργο είναι σε τρεις πράξεις!
Η πρώτη πράξη διαδραματίζεται στην πλατεία και σε λίγο η δράση μεταφέρεται στο εμπορικό κέντρο όπου και η κορύφωση της δράσης με το κάψιμο του σκηνικού! Αν και το έργο επαναλαμβάνεται, η θεαματικότητα είναι μεγάλη!
Γιαυτό και τα αδηφάγα κανάλια της τηλεόρασης διακόπτουν τα προγράμματά τους
 για να μεταφέρουν στα σπίτια μας, με τις λατρεμένες "ζωντανές" και πάμφθηνες πολύωρες μεταδόσεις τους, την εξέλιξη της υπόθεσης!
Η δεύτερη πράξη παίζεται συνήθως το επόμενο βράδυ στα "στρογγυλά τραπέζια" των καναλιών, όπου οι καλεσμένοι, χωρίς κουκούλες, είναι οι συνήθεις άσχετοι αλλά φίλοι του καναλάρχη και του δημοσιογράφου που παίζει το έργο!
Στην πράξη αυτή, γίνεται, από τους άσχετους, κοινονικοοικονομικοπολιτική ανάλυση του "φαινομένου" των "κουκουλοφόρων", διατυπώνεται ο συνήθης υποκριτικός προβληματισμός για "...την καταστροφή τόσων επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας" και κατά τις δύο το πρωί, όταν οι διαφημιστικές δεν πλασάρουν άλλες διαφημίσεις προς την εκπομπή, πάμε όλοι να συνεχίσουμε τον ύπνο στα κρεββάτια μας!
Η τρίτη πράξη είναι σύντομη! Σύντομη αλλά ουσιαστική, αφού με αυτήν επέρχεται η "...των τοιούτων παθημάτων κάθαρση" που έλεγε και ο Αριστοτέλης! Περιέχει μία φράση! Μία φράση με δύο λέξεις!
- "Εισαγγελική παρέμβαση"!
Ο φόβος κάθε κακοποιού! Η καταφυγή κάθε νοικοκύρη! Η δικαίωση της αστικής Δημοκρατίας μας!
Διότι, μπορεί η Αθήνα να κάηκε για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες, κύριε, αλλά, σου λέει ο άλλος, υπάρχει το κράτος με τις διαδικασίες του και τους θεματοφύλακες που προστατεύουν τον πολίτη και την περιουσία του!
Η "Εισαγγελική παρέμβαση", είναι το άλλοθι ενός βλάκα Υπουργού, που όπου πάει αφήνει πίσω του συντρίμια και μιας πεντάδας ανώτατων αστυνομικών με άσπρα αστέρια που τα έχουν εξαργυρώσει με την αφωνία τους!
Η "Εισαγγελική παρέμβαση", είναι το όπιο με το οποίο αποχαυνώνουν την κοινωνία ή, τουλάχιστον, το κομμάτι εκείνο που δεν αποκοιμήθηκε με τις εκπομπές των Πρετεντέρηδων της ελληνικής τηλεοπτικής παραπληροφόρησης!
Η "Εισαγγελική παρέμβαση", είναι η ταφόπλακα της υπόθεσης των καταστροφών, μιας σκοτεινής, βίαιης, ύποπτης όσο και  πολύχρονης παρεμβατικής παρουσίας ατόμων τα οποία στην αρχή είχαν το συγκαταβατικό προσωνύμιο "νεαρά άτομα" και στη συνέχεια, προφανώς επειδή έπαψαν να είναι νεαρά, πήραν την κωδική ονομασία "κουκουλοφόροι"!
Νομίζω, όμως ότι η τελευταία πράξη της προχθεσινής τραγωδίας, παίχθηκε με τη δήλωση επιχειρηματία της Σταδίου ότι διαπραγματεύτηκε με τους "Ιδεολόγους" κουκουλοφόρους το ποσό που θα έδινε για να μην του κάψουν την επιχείρηση!
Αυτό και μόνο θα έκανε τον Πρόεδρο μιας Δημοκρατικής χώρας να ζητήσει από τον Πρωθυπουργό την παραίτηση του Υπουργού ...Προστασίας του πολίτη και των πέντε ανώτατων αστυνομικών που παρακολουθούσαν από το θεωρείο την τραγωδία!
Διότι την "προστασία του πολίτη" την ανέλαβαν πλέον οι "κουκουλοφόροι!