Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Έχει και η αφέλεια τα όριά της!...

Καταργήσεις "εξπρές" Οργανισμών και απολύσεις Υπαλλήλων ψιλοαναγγέλει ο κ. Ρέππας!
Το πρόθεμα "ψιλο" είναι γιατί ο άνθρωπος αυτός, είναι ο πλέον ακατάλληλος για να κάνει ένα τέτοιο έργο!
Και είναι ακατάλληλος γιατί δεν πιστεύει στην αποτελεσματικότητα του μέτρου και γιατί γνωρίζει ότι μια τέτοια κίνηση ξεριζώνει τη δομή του πασοκικού κομματικού κράτους, κάτι το οποίο δεν επιθυμεί!
Το ρεπορτάζ του "Έθνους" είναι σύντομο και αποκαλυπτικό, αλλά η αποκάλυψη βρίσκεται πίσω από τις λέξεις!
- Ο κ. Ρέππας, δήλωσε την αντίθεσή του σε "τυφλές" απολύσεις! Πρώτη μαγική λέξη "τυφλή" απόλυση! Δηλαδή ναι σε επιλεγμένες απολύσεις! Δηλαδή οι πασόκοι - μωραϊτες τη γλυτώνουν!
- Παραμένουμε στη θέση μας για "αξιολόγηση" .....κ.λ.π.! Δεύτερη λέξη"αξιολόγηση"! Απο ποιον;
Μα από το Ρέππα, φυσικά, που δήλωσε πριν μήνες ότι ο ΟΣΕ θα εξυγιανθεί (...χωρίς απολύσεις και μειώσεις μισθών...) και τους άλλους "αρμόδιους" υπουργούς που για δύο χρόνια σφύριζαν αδιάφορα!
- Η "μείωση" προσωπικού και το "αποτελεσματικό" και "λειτουργικό" κράτος, είναι άλλες τρεις λέξεις - κλειδιά από τις διφορούμενες δηλώσεις του γλωσοπλάστη εκπροσώπου του βαθειού μαύρου ΠΑΣΟΚ, αυτού του ΠΑΣΟΚ που βούλιαξε τη χώρα!
Έχουμε και λέμε, λοιπόν!
***Οι καταργήσεις  Οργανισμών, γίνονται "εξπρές" γιατί επί δύο χρόνια η Κυβέρνηση Παπανδρέου και αυτή του Παπαδήμου, αδράνησαν εγκληματικά για τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της και δεν πήραν γρήγορα έγκαιρα και συντεταγμένα τα μέτρα που έπρεπε να πάρουν ώστε να σταματήσουν την αιμορραγία που προερχόταν από τη (μη) δραστηριότητα όλων αυτών των ζημιογόνων Οργανισμών που τώρα θέλουν να καταργήσουν με σύντομες και αδιαφανείς διαδικασίες!
***Με την αποφυγή "τυφλών"απολύσεων μέσω "αξιολόγησης", ο κ. Ρέππας επιχειρεί να κάνει μια τελευταία προσπάθεια με το μυαλό στην "επόμενη μέρα", ώστε να μην αποδιοργανωθεί ο πυρήνας του κρατικοδίαιτου, κομματικού, πασοκικού κράτους εν όψει των επερχόμενων εκλογών, γιατί σε αντίθετη περίπτωση το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει με μονοψήφιο νούμερο!
Σε αυτό βοήθησε και ο επιλεγείς, πολυσυζητημένος και πολυδιαφημισμένος "επιπλέων" κ. Παπαδήμος, με την επι τρίμηνο αδράνειά του!
*** Τέλος, με την αποστροφή του κ. Ρέππα περί "αποτελεσματικού" και "λειτουργικού" κράτους δε νομίζεται ότι αποκωδικοποιούνται και σκιαγραφούνται, μέσω ομολογίας, η ανικανότητα, η αδράνεια και η εγκληματική καθυστέρηση των μετά ΔΝΤ Κυβερνήσεων στο να κάνουν τα αναγκαία και ορθά για τη σωτηρία της χώρας;
Δεν είναι σα να μας λέει ο κ. Ρέππας ότι: "Ναι, δεν είχαμε αποτελεσματικό και λειτουργικό κράτος αλλά εμείς, στην Κυβέρνηση, την "παίζουμε" ομαδικά και το βραβείο το παίρνει όποιος την πάει μακρύτερα"! 
Μετά από αυτές τις αποφάσεις, είμαι περίεργος να δω τι σκοπεύει να κάνει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας!
Γιατί, αν δεν απατώμαι, η παρούσα Κυβέρνηση είναι τρικομματική!
Θα αφήσουν τους αποτυχημένους επι τριακονταετία Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να κάνουν τώρα, μόνοι τους ό,τι δεν έκαναν για τριάντα χρόνια;
Θα τους αφήσουν να κάνουν μόνοι τους "αξιολογήσεις" και "εξπρες" καταργήσεις Οργανισμών;
Θα περιμένουμε να δούμε τα όρια της αφάλειας κάποιων!

3 σχόλια:

firiki2010 είπε...

Δοκιμή

Χρήστος Γ. είπε...

"...του βαθειού μαύρου ΠΑΣΟΚ,"
Εκπλήσσομαι πως είναι δυνατόν ένας ακόμα... "ΤΙΠΟΤΑΣ" να επηρεάσει ένας καλό χρήστη της γλώσσας μας σαν και σένα. Άκου... "βαθειού". Καλά δεν ντέπεσαι, ξέπεσες τόσο πολύ;
Και στα σοβαρά πιστεύω ότι ο Ρέππας είναι ότι χειρότερο μπορείς να πάρεις από τον σκατοκουβά που λέγεται ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική της ατάκας, του εντυπωσιασμού ακόμα και σήμερα, όταν ο τόπος χρειάζεται επειγόντως λύσεις. Ο αίσχιστος κομματισμός στην πλήρη εφαρμογή του.
Όσο για την αναμονή σου για αντίδραση Σαμαρά τζάμπα περιμένεις. Μια από τα ίδια με διαφορετική συσκευασία και άλλου χρώματος περιτύλιγμα.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Φίλε μου, ζητώ συγνώμη για το λεκτικό "βαρβαρισμό", αλλά έπρεπε να μεταφέρω στο κείμενο το ζόφο και το βόρβορο εκείνης της εποχής!
Της εποχής που ανέδειξε τα καταπληκτικά αυτά στελέχη που μπήκαν στην πολιτική ξεβράκωτα και αποχωρούν (;) πάμπλουτα και με νομοθετημένο το ακαταδίωκτο για ό,τι παράνομο έχουν κάνει σε βάρος του λαού!
Γιατί, θα θυμάσαι ότι εκείνη την εποχή έγινε βιασμός και σύληση της γλώσσας στον ίδιο βαθμό που έγινε και εξαγορά των συνειδήσεων των Ελλήνων με μισθούς που δεν τους σήκωνε το κράτος, με μη ανταποδοτικές συντάξεις που δεν τις δικαιούντο οι προθύμως λαβόντες συνταξιοδοτούμενοι! Θα θυμάσαι βέβαια πως τίναξε το κραταιό ΝΑΤ ο Ανδρέας!Δε σου διαφεύγει, ασφαλώς ότι έλαβαν "αντιστασισκές" συντάξεις άνθρωποι που στον αγώνα ήταν νήπια!
Τι να θυμηθεί κανείς!
Αν τα γράφω, είναι μήπως και τα διαβάσει κάποιος νέος και καταλάβει που είχε μπλέξει η χώρα μας!