Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

"Μαϊμού" συντάξεις, "Μαϊμού" Κυβέρνηση!...

Τον περασμένο Οκτώβριο σε μια ανάρτησή μου με τίτλο "Ι.Κ.Α σίες", είχα αναφερθεί στους μη απογραφέντες συνταξιούχους ο αριθμός των οποίων ήταν 60 χιλιάδες! Και έγραφα ότι ακόμα κιαν ήταν πολύ μικρότερος κάποιες χιλιάδες συμπολίτες μας, έκαναν πάρτι με τις συντάξεις πεθαμένων συγγενών τους! Η ίδια η Κυβέρνηση ανέβαζε τα κλεμμένα χρήματα σε περίπου 700 εκατομμύρια το χρόνο, βάλτε για πόσα χρόνια!
Πρι λίγες μέρες ο κ Κουτρουμάνης, μισοαστεία, μισοσοβαρά, είπε στην εκπομπή του Καμπουράκη, νομίζω, ότι τώρα τελευταία, πεθαίνουν ... πολλοί συνταξιούχοι! Επειδή ίσως να μην πιάσατε το
 υπονοούμενο, ο κ. Υπουργός, εννοούσε ότι μόλις άρχισε να "παίζει" η υπόθεση των "μαϊμού" συντάξεων, κάποιοι "επικαιροποιούν" το θάνατο του μακαρίτη συνταξιούχου, ώστε να φαίνεται ότι πέθανε ...  προχθές! Δεν είδα την εκπομπή και αυτό που γράφω είναι πληροφορία από φίλο πολύ αξιόπιστο! Κατά συνέπεια δε γνωρίζω την αντίδραση του Δημοσιογράφου σε μια τόσο σημαντική πληροφορία που δώθηκε από τον Υπουργό με κουτοβλάχικο χιούμορ και σε λάθος πρόσωπο, αντί της Βουλής!
Ο ίδιος φίλος, μου είπε και το εξής, θα το χαρακτήριζα καταπληκτικό, αλλά στην Ελλάδα είναι διαδικασία ρουτίνας!
Σε μεγάλη πόλη της Μακεδονίας, κάποιος πολίτης εκμυστηρεύτηκε σε φίλο του ότι βρίσκεται σε απόγνωση γιατί πρέπει να επιστρέψει 200 χιλ. ευρώ ποσό που αντιπροσώπευε τη σύνταξη του πεθαμένου πατέρα του επί μια δεκαετία! Του ζήτησε αν μπορεί να τον βοηθήσει με κάποιο τρόπο! Σε λίγε μέρες, ο τρόπος βρέθηκε έναντι ποσού υποπολλαπλάσιου των 200 χιλ. και βγήκε πιστοποιητικό θανάτου με πρόσφατη ημερομηνία!
Το περιστατικό, το οποίο μεταφέρω με επιφύλαξη, δείχνει ότι η Πολιτεία, εντόπισε αυτές τις συντάξεις "μαϊμού" και άρχισε κάποια διαδικασία επιστροφής των χρημάτων! Αν είναι έτσι, τότε θεωρώ ότι η προσπάθεια αυτή, γίνεται με λάθος τρόπο και φυσικά δε θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα!
Μια τέτοια καραμπινάτη απάτη, έπρεπε να πάρει μεγάλη δημοσιότητα, τουλάχιστον όπως αυτή με τους "Γιατρούς του Κολωνακίου", η οποία αποδείχθηκε μεγάλη "μούφα"! Αν το κράτος απευθύνεται σε απατεώνες με προσωπικές επιστολές και με τη συνήθη διαδικασία απόδοσης χρημάτων στο δημόσιο, το αποτέλεσμα θα είναι μια τρύπα στο νερό! Οι περισσότεροι, θα έχουν ήδη τακτοποιήσει την απάτη με πολύ λιγότερα χρήματα και κάποιοι θα τα έχουν οικονομήσει με τις μαύρες συναλλαγές "οριστικής διαγραφής" του ταλαίπωρου συνταξιούχου!
Νομίζω ότι η δημοσίευση στον ημερήσιο τύπο των ονομάτων των απατεώνων που έκλεβαν το δημόσιο και τα ταμεία με αυτό τον επαίσχυντο τρόπο, θα ήταν η καλύτερη επιλογή!
Πρώτα γιατί θα μαθαίναμε κι εμείς οι υπόλοιποι αν δίπλα μας είχαμε γείτονα, φίλο ή συνεργάτη απατεώνα! Δεύτερον γιατί δε θα μπορούσαν να ετεροχρονίσουν την ... κηδεία του μακαρίτη!
Και τρίτον γιατί επιτέλους, για τέτοιου είδους απάτες χρειάζονται περισσότεροι του ενός!
- Ο Ταχυδρόμος που έδινε τη σύνταξη σε λάθος πρόσωπο για χρόνια είναι αθώος;
- Οι Τράπεζες, αργότερα που άνοιξαν λογαριασμούς χωρίς τη φυσική παρουσία του συνταξιούχου πελάτη δε έχουν ευθύνη;
Κανένας δεν ευθύνεται σε τούτη τη χώρα οτιδήποτε κι αν συμβαίνει;
Εκτός αν ο φράση του Υπουργού στο πρωϊνάδικο σήμαινε ότι ... εντάξει, το ξέρουμε ότι τακτοποιούν τις ... εκρεμότητες, αλλά τι να κάνουμε τώρα!
Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε η Πολιτεία, με Πρωθυπουργό τον άτεγκτο τεχνοκράτη κ. Παπαπαδήμο βοηθάει απατεώνες να σβήσουν τα ίχνη που άφησαν οι απάτες τους και επιβεβαιώνει , για μια ακόμα φορά ότι "εδώ είναι Ελλάδα και όλα γίνονται"! Αν αυτό συμβαίνει τότε η Κυβέρνηση έχει χάσει και το έσχατο τεκμήριο σοβαρότητας! Αν είναι έτσι, τότε δε διαδαχθήκαμε τίποτα από την κατάντια μας!
Αν, λοιπόν το κράτος αποφάσισε με  λάθη ή παραλείψεις λειτουργών του ΚΑΙ αυτό το σκάνδαλο να αποσιωπηθεί, τότε όλοι οι συνταξιούχοι οφείλουν να απαιτήσουν από το Κράτος να βάλει μέσα στα Ταμεία τους όσα χρήματα έχουν καταληστευθεί από τους απατεώνες συμπολίτες μας!
Αντί γι αυτό, όμως, βλέπουμε αυτό το άθλιο Κράτος να "τραβάει" κι 'αλλα χρήματα από τα ταμεία των συνταξιούχων!
Γιατί, όλοι οι απατεώνες ορέγονται το ζεστό χρήμα των μισθωτών και συνταξιούχων!
Είναι η εύκολη και γρήγορη λύση για να παραμείνουν στην εξουσία οι "πρόθυμοι ηλίθιοι"!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

MAUATE TIPOTA, TI GINETAI ME TON PAPAGEVRGOPOYLO? FYLAKISUHKE ;H THN GLYTVSE?

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 12:51
Μα, αγαπητέ μου, νομίζω ότι ακολουθείται η διαδικασία για τις υποθέσεις Τσουκάτου και Μαντέλη!
Ή μήπως αγνοείς αυτές τις υποθέσεις;

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΩ ΝΑ Τ΄ΑΚΟΥΩ, ΝΑ Τ΄ΑΚΟΥΩ, ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ...

ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ-ΚΥΡΙΟΥΣ ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ,ΠΑΥΛΙΔΗ, ΤΩΝ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΑΞΙΑ ΤΕΚΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ???

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος:
Δυστυχώς, φίλε μου η δημοκρατία στην Ελλάδα, δε μπορεί ακόμα να κοιτάξει τον Πολίτη στα μάτια!
Δεν έχει το κουράγιο και την ωριμότητα να στείλει στη φυλακή πολιτικούς!
Αυτά είναι για μας τους απλούς πολίτες!