Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Στρείδια!...

Όσοι νομίζουν ότι ο Γιωργάκης θα αφήσει έτσι απλά την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που  ίδρυσε ο πατέρας του Ανδρέας έχοντας ως βασικό πυρήνα τους φανατικούς παπανδρεϊκούς της Ένωσης Κέντρου του παππού του Γεωργίου, μάλλον δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από την πολιτική ιστορία της χώρας στα τελευταία 60 χρόνια!
Μερικοί άνθρωποι, έχουν χάρισμα!
Ό,τι και να κάνουν, δεν τους κάνει καμιά ζημιά! Δεν αφήνει κανένα κατακάθι! Είναι tefal!
Στην πολιτική αυτό είναι πολύ χρήσιμο, αφού με την ανοχή της, ανεκτικής,  πλειοψηφίας, κερδίζεις χρόνο και εμπεδώνεις την κυριαρχία σου! Σε κάνει όμως και αλαζόνα, αλλά, αυτό στην Ελλάδα, σπανίως τιμωρείται!
Το έχουμε γράψει πολλές φορές, είναι φράση της Ελένης Βλάχου,
αλλά εκτός από πολύ πετυχημένη είναι πάντα επίκαιρη: Η οικογένεια Παπανδρέου, έχει πάρει από τους Έλληνες πολλά περισσότερα από ότι έχει προσφέρει σ΄αυτούς! Το σημαντικότερο όμως που έχει πάρει από τους Έλληνες, είναι μια μεγάλη ποσότητα περίεργης όσο και ανεξήγητης ανοχής!
Τι κι αν, άνθρωποι σαν τον Αλέκο Παναγούλη, έλεγαν για τον Ανδρέα, πως: "Άνθρωποι σαν αυτόν αντικαθιστούν τις δικτατορίες με δικτατορίες και, στην καλύτερη περίπτωση, ανοίγουν το δρόμο για κάποιο αυταρχικό καθεστώς" ( Ένας Άνδρας, Οριάνα Φαλάτσι, σελ. 159, Εξάντας, έκδ. 1980)! Εδώ δεν του βγήκε γιατί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, του είχε φράξει το δρόμο με την είσοδο στην ΕΟΚ!
Τι κι αν στη σελίδα 244 του ίδιου βιβλίου, ο Παναγούλης, τον χαρακτηρίζει ως "...φαφλατά...ανεύθυνο...γελοίο λαοπλάνο..."!
Ο λαός, είχε ανοχές! Και αντοχές! Ανέχθηκε τα πάντα από τους Παπανδρέου και τώρα προσπαθεί να αντέξει τις συνέπειες της πολιτικής τους παρουσίας και του οικονομικού ακτιβισμού με τον οποίο πολιτεύτηκαν!
Ιδεολογικός και παραταξιακός ανεμόμυλος ο "Γέρος της Δημοκρατίας", ο "πιστεύομεν και εις τη λαοκρατίαν", Αμερικανόβιος τροτσκιστής, αντιστασιακός στο Τορόντο, σοσιαλιστής για τις ανάγκες της εξουσίας ο Ανδρέας, περιορισμένης παιδείας και ίσως και αντίληψης ο Γιωργάκης, διέθεταν ωστόσο αλάνθαστο πολιτικό ένστικτο αυτοσυντήρησης και διατήρησης στην εξουσία!
Στρείδια! Είναι μη σου κολλήσουν! Έτσι και κόλλησαν, μέχρι δηλητηρίαση μπορείς να πάθεις!
Όταν ο Ανδρέας αδυνατούσε λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας να ασκήσει τα κομματικά και Κυβερνητικά καθήκοντα, παρέδωσε την Κυβέρνηση στο Σημίτη, αλλά το κόμμα το κράτησε στα αδύναμα χέρια του! Και όταν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου παρεδώθη στον Πρωθυπουργό Σημίτη, αλλά με συμφωνία επιστροφής του "δαχτυλιδιού" στο διάδοχο Γιώργο, όπερ και εγένετο αναιμάκτως !
Ο Γιώργος, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις, έκανε μπάχαλο τη χώρα και παραιτήθηκε από Πρωθυπουργός!
Το κόμμα, όμως, είναι άλλη υπόθεση! Εδώ, ισχύει το κληρονομικό δίκαιο!
Ειδικά αυτή την περίοδο που ο Γιώργος είναι και Πρόεδρος της Σοσιαλιστική Διεθνούς ( οποία κατάνται της Διεθνούς) όποιος πιστεύι ότι θα αφήσει τα πληρωμένα ταξίδια τις ομιλίας, τις επαφές  και τα συνέδρεια, δεν έχει καταλάβει τίποτα από την "Τριλογία των Παπανδρέου"!
Προβλέψεις δε μπορώ να κάνω!
Βλέπω όμως ότι, από τους μέχρι στιγμής διεκδικητές του "δαχτυλιδιού", ουδείς κρίνεται κατάλληλος από την Οικογένεια!
Αν έχω καταλάβει καλά τον τρόπο με τον οποίο σκέπτεται και δρα η περί τη Μάγκι "παιδική χαρά", το "δαχτυλίδι" θα μπει στο δάχτυλο ανθρώπου που θα δώσει συγκεκριμένες εγγυήσεις για το μέλλον των παιδιών!
Γιατί το Κόμμα, είναι πλέον ο μόνος κρίκος που συνδέει την Οικογένεια με τα λόμπι της απανταχού εξουσίας! 

6 σχόλια:

firiki2010 είπε...

Κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί η υπόθεση με τους Παπανδρέου, η δική μου όμως αίσθηση είναι ότι προσωρινά θα αποχωρήσει για να επιστρέψει σε καμμιά διετία να ανασυστήσει το κόμμα του. Δεν νομίζω μάλιστα πως χρειάζεται να εξασφαλίσει από τώρα εγγυήσεις. Φαντάζεσαι ότι αν σε δυο χρόνια ο Παπανδρέου πει "θέλω να ξαναγίνω Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ" θα του το αρνηθεί κανείς; Οι Παπουτσοκαρχιμάκηδες θα σκοτώνονται με τους Βενιζελολοβέρδους, το άλλο μισό ΠΑΣΟΚ θα είναι στους καναπέδες του και λόγω της εξαιρετικής ανοχής (και αντοχής) του κόσμου στους Παπανδρέου ο "Γιώργος" θα γίνει δεκτός ως Μεσσίας.

KOYKLITIS είπε...

Οι καιροί άλλαξαν και νομίζω ότι για καμιά πενηνταριά χρόνια κανένας από τη δυναστεία Παπανδρέου δεν πρόκειται να διαβεί το κατώφλι της εξουσίας. Από κει και μετά ίσως.
Εκτός βέβαια και πέσει στο λαό επιδημία Αλτσχάιμερ!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ firiki2010
@ KOYKLITIS :
Έχω την αίσθηση ότι με το τέλος της εποχής της αθωότητας ήλθε και αυτό των Παπανδρέου!
Μόνο που εδώ δε μπορούμε και δε θέλουμε να αναρωτηθούμε "...τι θα καμωμεν χωρίς βαρβάρους"!
Γιατί με αυτούς τους βάρβαρους, επάθαμεν πολλά!

Χρήστος Γ. είπε...

Εδώ θα διαφωνήσω με τον @firiki2010 και θα συμφωνήσω με τον @KOYKLITIS αλλά και με σένα για να μην μου θυμώσεις κιόλας! :-))
Πιστεύω ότι η εποχή Παπανδρέου και γενικά της κληρονομικής δημοκρατίας πάει κι αυτή να κλείσει. Και θα το δούμε πιστεύω και σε κατώτερα πολιτικά επίπεδα.
Βέβαια η επιδημία του Αλτσχάιμερ (για να μην πω της μαλακίας) που δέρνει μονίμως το λαό επί δεκαετίες, δεν θα αποτελέσει καινούργιο φρούτο. Χρόνια ο τάχα "ΣΟΦΟΣ" λαός (κατά τους πολιτικούς) μαλακίζεται και κάνει μονίμως το ίδιο λάθος. Εκλέγει πάντα τους φαύλους και δευτερευόντως τους ανίκανους αφού η σχέση μεταξύ τους (λαού και πολιτικού) είναι σχέση προσωπικού συμφέροντος.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΔΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΡΗΚΕ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ, ΩΣ ΛΑΟΣ.ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ:
AΦOY ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ,ΕΙΤΕ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΕΙΤΕ ΕΚΤΟΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ?
ΕΔΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ:
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΑΣΜΩΝ ΣΤΑ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ,ΠΟΥ "ΝΑ ΣΤΕΚΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ".
ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΨΗ ΕΠ΄ΑΥΤΟΥ?ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 12:29
Η απάντηση στο ερώτημά σου δεν είναι εύκολη! Μη θεωρείς πάντως ως δεδομένο ότι η χώρα μας είναι "τελειωμένη"! Η γεωγραφική της θέση και ο ποικίλος πλούτος της γεωφυσικός και υπόγειος είναι στοιχεία ικανά για να δούμε ανάπτυξη! Ικανή και αναγκαία συνθήκη είναι να φύγουν από τα κόμματα όλοι οι άχρηστοι και πίστεψέ με είναι πολλοί αυτοί και να αλλάξει νοοτροπία η διοίκηση!
Ακόμα και η θεωρία του "εργατικού κόστους" στη χώρα μας, κινείται στα πλαίσια της παραπληροφόρησης!
Η Γερμανία, για παράδειγμα, δεν έχει φτηνά μεροκάματα, παράγει όμως πολύ καλά προϊόντα, πανάκριβα, αλλά τα πουλάει!
Θα μπορούσα πρόχειρα να σου πω ότι στους τομείς των υπηρεσιών και της δευτερογενούς γεωργικής παραγωγής η Ελλάδα μπορεί να πάρει πρωτιές!
Το θέμα είναι τεράστιο και μου έδωσες αφπορμή να κάνω μια σχετική ανάρτηση, όταν θα έχω χρόνο και... κέφι!