Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Γιατί δεν τον σέβομαι!...

Έχω ένα διαδικτυακό φίλο, ο οποίος, για τους δικούς του λόγους μου κάνει σχόλια στις αναρτήσεις μου μέσω του mail και όχι στη θέση σχολιασμού! Έχει συγκροτημένη άποψη και είναι μάλλον συντηρητικής απόκλισης. Για την τελευταία ανάρτησή μου μου έκανε πολύ αυστηρή κριτική για ό,τι έγραψα σχετικά με τον δοτό πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο, σημειώνοντας με έμφαση ότι πρόκειται για καταξιωμένο στέλεχος που τίμησε τη χώρα μας όπου και αν εργάστηκε στο εξωτερικό, κατά συνέπεια έπρεπε να τον αντιμετωπίσω με σεβασμό και με υπομονή προκειμένου να αποδώσει το έργο του και να κριθεί στο τέλος!
Αν ήμουνα οπαδός της "ατάκας" θα έγραφα στο φίλο μου ότι ο σεβασμός προς κάποιον
 δεν επιβάλεται αλλά κερδίζεται με συνέπεια, προσπάθεια, υπομονή και επιμονή, αλλά επειδή είμαι περισσότερο πρακτικιστής θα προσπαθήσω να καταγράψω πιο κάτω τους λόγους για τους οποίους ο κ. Παπαδήμος δε συμπεριλαμβάνεται μέσα στα πρόσωπα τα οποία έχουν κερδίσει το σεβασμό μου.
Θα ξεκινήσω από τη λέξη "καταξιωμένος", η οποία "ακολουθεί" τον κ. Παπαδήμο εδώ και πολλά χρόνια!
- Η λέξη κερδήθηκε από τις θέσεις τις οποίες κατέλαβε ο κ. Παπαδήμος σε διεθνείς οργανισμούς οι περισσότερες από τις οποίες συμπληρώνονται "αναλογικά" από τα κράτη μέλη! Το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα που κυριάρχησε πολιτικά τα τελευταία τριάντα χρόνια στη χώρα μας, έστειλε τους δικούς του υποτακτικούς! Δεν έχω ακούσει να έκανε κάτι εντυπωσιακό σε κάποια από τις θέσεις αυτές ο κ. Παπαδήμος! Διεκπεραιώσεις των μεγάλων αφεντικών! Μόνο! Γι αυτό και πολύ "αγαπητός" σ΄αυτούς!
- Όταν φωτογραφιζόταν δίπλα στο Σημίτη και χαμογελούσε με την παρουσίαση του ΕΥΡΩ, γνώριζε ότι μπήκαμε στη ΟΝΕ με πλαστά και παραποιημένα στοιχεία και κατά παράβαση των όρων και προϋποθέσεων που είχε η Ευρώπη;
Αν ναι, τότε είναι ένοχος γιατί σιώπησε και μέρος του προβλήματος της χώρας; Αν όχι, τότε δεν είναι αυτός ο πολυδιαφημισμένος οικονομολόγος που τον θαυμάζουν κάποιοι!
Επειδή είναι της μόδας οι "κόκκινες γραμμές", ίσως να έχει ενδιαφέρον να καταγράψω τις δικές μου κόκκινες γραμμές ως προς το τι περίμενα από έναν άνθρωπο, ο οποίος καλώς ή κακώς και πάντως κάτω από άγνωστες και μυστηκιστικές για τους πολλούς πολίτες συνθήκες, ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας:
- Περίμενα ένα το πολύ δεκαπενταμελές κυβερνητικό σχήμα, του οποίου την πλειοψηφία των υπουργών, θα επέβαλε ο "σωτήρας" Πρωθυπουργός"!
- Περίμενα ότι, αυτός ο "άτεγκτος" οικονομολόγος- τεχνοκράτης θα επέβαλε urbi et orbi την άποψη ότι με αποτυχημένους Υπουργούς και πρώην συνδικαλιστές, δηλαδή με αυτούς που δημιούργησαν τα τελευταία 35 χρόνια το πρόβλημα, δε δέχεται να συνεργαστεί!
- Περίμενα ότι θα έκανε, έστω με βαριά καρδιά, μια δήλωση ότι κάτω από τις άθλιες συνθήκες που δημιουργούν τα μέτρα για τους εργαζόμενου, τους επαγγελματίες και τους συνταξιούχους, αυτός δε θα ελάμβανε το μισθό του Πρωθυπουργού!
- Περίμενα ότι στους δύο μήνες που είναι ήδη υπεύθυνος για τη διαχείριση της κρίσης θα είχε προχωρήσει στις διαδικασίες εκείνες που απαιτούνται ώστε να απεμπλακεί το Κράτος από τη διαχείριση μεγάλων και ζημιογόνων επιχειρήσεων και Οργανισμών!
- Περίμενα, έμπειρος οικονομολόγος όπως είναι, να αντιληφθεί ότι όσα του ζητάει ο Κουτρουμάνης να περικόψει από τις επικουρικές συντάξεις είναι όσα χάνει ο ΟΣΕ μέσα σε ένα μήνα!
- Περίμενα ότι θα έπαιρνε μέτρα που θα άλλαζαν την άθλια ψυχολογία της αγοράς και όχι μέτρα τα οποία θα μεγαλώσουν την ύφεση!
- Περίμενα ότι θα γνώριζε ότι η γρήγορη κυκλοφορία - εναλλαγή  του χρήματος είναι αυτή που προσδίδει υγεία και ανάπτυξη σε μια αγορά και όχι η αφαίρεση αγοραστικής δύναμης από τους καταναλωτές.
- Περίμενα, τέλος, ότι δε θα εφάρμοζε την ίδια τακτική με το Γιώργο! Δηλαδή, κάθε φορά που συμφωνούν με την τρόικα κάποια μέτρα, αδρανούν για Μήνες και όταν εκπνέει η προθεσμία εκβιάζουν κόμματα και λαό για την επιβολή τους με την απειλή της πτώχευσης, την οποία μάλιστα συναρτούν με την επιστροφή στη δραχμή!
Αυτά όλα που περίμενα αποτελούν την "άλλη" πολιτική!
Όχι την πολιτική που εφάρμοσαν όλα τα κόμματα τα τελευταία χρόνια! Όχι τον πολιτικαντισμό, την κουτοπονηριά, τη βλαχομηχανή!
Μια πολιτική που εντοπίζει το πρόβλημα στη ρίζα του και το διορθώνει εκεί, και όχι στα παρακλάδια!
Γιατί, όσα έχουμε δει μέχρι τώρα από τον κ. Παπαδήμο, τα είδαμε και με τους άσχετους  στα οικονομικά Παπανδρέου και Βενιζέλο!
Δε χρειαζόμαστε κάποιον "καταξιωμένο" να μας πτωχεύσει"! Το έκαναν και οι πολιτικοί αυτο από μόνοι τους! Αυτούς, τουλάχιστον, θα τους αντιμετώπιζε ο Ελληνικός λαός στις εκλογές! Τον κ. "καταξιωμένο" που θα τον ψάχνουμε μετά το φιάσκο;
Γι αυτό, λοιπόν, επιμένουμε: Επιστροφή στις ρίζες!
Και "ρίζες" για την κοινοβουλευτική δημοκρατία μας, είναι μόνο οι εκλογές!
Και όποιος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προσπαθεί να τις απομακρύνει, μάλλον υπηρετεί συμφέροντα αλλότρια των συμφερόντων του Ελληνικού λαού!
Όποιος στη παρούσα φάση, χαρακτηρίζει τις εκλογές ως ζημιογόνες για τη χώρα είναι ή μεγάλο "λαμόγιο" ή φασίστας!

7 σχόλια:

mahler76 είπε...

δυστυχώς ο κύριος Παπαδήμος αν και στις προγραμματικές του δηλώσεις δεν δήλωνε πολιτικός, φάνηκε εξίσου ανίκανος :(

mahler76 είπε...

ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το όφελος της χώρας από την κυβέρνηση αυτή. Το να μην απελευθερωθεί το επάγγελμα των οδηγών ταξί?

firiki2010 είπε...

Δες που τόχει η μέρα να "υπερασπίζομαι" τον Παπαδήμο!
1.Κατ΄ αρχήν και στην πολιτική τα περισσότερα πράγματα είναι θέμα συγκρίσεων. Αν συγκρίνουμε λοιπόν τον Παπαδήμο με τον αλλοπρόσαλλο προκάτοχο του εύκολα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι κάναμε ένα βήμα μπρος (ή ένα βήμα πίσω αν θεωρήσουμε ότι μπροστά μας ήταν ο γκρεμός).
2 Ανθρωπος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να ήταν αλλά δεν ήταν ούτε "κηπουρός", ούτε ανεπάγγελτος, ούτε άνθρωπος του "κομματικού θερμοκηπίου".
3 Η ένταξη στο ευρώ ήταν επιτυχία ακόμα κι αν έγινε με κάποιες παραβάσεις κανόνων που ούτως ή άλλως και άλλοι εταίροι έχουν κατά καιρούς υιοθετήσει.
4 Δεν νομίζω ότι ο Παπαδήμος έκανε μια κυβέρνηση όπως θα ήθελε (δεν ξέρω καν αν ως μη πολιτικός είχε επ΄ αυτού συγκεκριμένη άποψη) Εγινε πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που του επεβλήθη και ανέλαβε ο ίδιος να χειριστεί μια ήδη δρομολογημένη κατάσταση (θυμίζω μάλιστα ότι ο ίδιος διαφωνούσε με το "κούρεμα')
5 Δεν μπορώ να περιμένω από τον Παπαδήμο μια "άλλη πολιτική" Ορθολογική διαχείριση μιας πολύ συγκεκριμένης και κρίσιμης κατάστασης περιμένω. Την "άλλη πολιτική" την πολιτική που θέλω θα την απαιτήσω από το κόμμα που θα ψηφίσω.
6 Το να απαιτούμε από τον κ Παπαδήμο "άλλη πολιτική" μέσα στους 3-4 μήνες που έχει στη διάθεση του μου φαίνεται άδικο.Αν υπήρχε μεγαλύτερος χρονικός ορίζοντας οπότε θα υπήρχε και διαφορετικού είδους στήριξη από τα τρία κόμματα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Από τη στιγμή όμως που πάμε για εκλογές -και καλώς πάμε για να ξεκαθαρίσει το τοπίο- "άλλη πολιτική" από τον Απρίλιο.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ mahler76:
Αυτό το "όφελος" θα το ψάχνουμε για πολλά χρόνια ακόμα!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ firiki2010:
Ειλικρινά, φίλε μου, δε με ενδιαφέρει πλέον το αν κάποιος ενεργεί σε βάρος μου συνειδητά ή από αμέλεια! Γι αυτό και έχω αιρετική άποψη ως προς την απονομή δικαιοσύνης προς αυτές τις δύο κατηγορίες εγκληματιών!
Στην προκειμένη περίπτωση ο ένας δεν πρέπει να έχει καταλάβει τι έκανε ενώ ο έτερος Καπαδόκης ενεργεί συνειδητά και βάσει σχεδίου οργανωμένου έξωθεν!
Την εσχάτη των ποινών και στους δύο λοιπόν!
Αν η "ένταξη" στηρίχθηκε σε παραποιημένα στοιχεία, γεγονός το οποίο, πρέπει να γνώριζαν οι πανέξυπνοι πεφωτισμένοι της Ευρώπης, αυτό δεν έγινε για την ευημερία του ελληνικού λαού, αλλά για την πολιτική ευημερία κάποιων εκλεκτών της κομισιόν οι οποίοι θα έπαιζαν στο μέλλον το ρόλο του πρόθυμου ηλίθιου, όπερ και εγένετο!
Το ότι ο "καταξιωμένος" διαφωνούσε με το "κούρεμα" και τώρα το διαπραγματεύεται επιβεβαιώνει την άποψή μου ότι στην ουσία δεν έχει άποψη αλλά εφαρμόζει την άποψη των ισχυρών! Το "καλό παιδί για τα θελήματα" που γράφω στην ανάρτηση!
Όταν γράφω "άλλη πολιτική" δεν εννοώ ασφαλώς πολιτική περί των πάντων! Αλλοίμονο! Εννοώ άλλη πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης γιατί η μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενη έχει καταστρέψει τη χώρα και το λαό της!
Εδώ διαβάζουμε ότι σκέπτεται και τροποποίηση του Συντάγματος!
Ο προσωρινός!
Τέλος, όταν ανέλαβε υπήρχε μέσα στο πλαίσιο και η διενέργεια εκλογών (29/2, θυμάσαι;)άρα, ό,τι ήταν να κάνει έπρεπε, τουλάχιστον, να το έχει δρομολογήσει!
Φίλε μου, μη σε εντυπωσιάζουν οι τίτλοι!Πολιτικάντης του κερατά είναι ο κύριος!
Οι αρχαίοι δεν ήταν που έλεγαν:"Αρχή άνδρα δείκνυσι";
Εδώ ξαβρακώνονται όλοι!!!

Χρήστος Γ. είπε...

@"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ"
Καλημέρα φίλε μου
Νομίζω ότι ο @firiki2010 έδωσε μερικές καλές απαντήσεις στις σκέψεις σου που τελευταία μπορώ να τις χαρακτηρίσω και σαν εμμονές. Όλοι μας έχουμε από αυτές έτσι κι αλλιώς!
Δεν κάλυψε τα πάντα, έχεις κι εσύ τα δίκια σου, αλλά κι αυτή τη γενική αντιπάθειά σου απέναντι στον Παπαδήμο δεν την καταλαβαίνω.
Μπορεί να μην ήμασταν έτοιμοι να μπούμε στην ΟΝΕ αλλά είχαμε όλο το χρόνο να διοθώσουμε τα κακώς κείμενα, μια δεκαετία, πράγμα που δεν κάναμε.
Αντιθέτως καταφέραμε όλοι εμείς οι large τύποι σε μια νύχτα να υποτιμήσουμε το νέο νόμισμα αγοράζοντας το άλλο πρωί το μαϊντανό από 100 δρχ, 1 ευρώ.
Με την ίδια λογική θα έπρεπε να καταδικάσουμε και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον "Μεγάλο" που μας έριξε στα βαθειά της τότε ΕΟΚ και μας ζήτησε να μάθουμε κολύμπι.
Σίγουρα θα έχεις τον αντιλογό σου αλλά λάβε και κάτι τέτοια υπ' όψη σου!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Καπετάνιο μου, ένα κράτος με την παραοικονομία και την έλλειψη αξιόπιστου φοροεισπρακτικού μηχανισμού, όπως η Χώρα μας, έπρεπε να προετοιμάσει καλύτερα τους πολίτες του ενόψει ΕΥΡΩ! Θα σου πω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις πόσο αψήφιστα (;) το πήρανε τότε οι κυβερνώντες: Ως διευθυντικό στέλεχος τράπεζας, λίγους μήνες πριν την είσοδο στην ΟΝΕ, πέρασα από ένα σχετικό ενημερωτικό σεμινάριο της Τράπεζας της Ελλάδος. Μεταξύ των πολύ καλών πληροφοριών που αποκομίσαμε από αυτό ήταν και μια οδηγία της Ε.Ε σύμφωνα με την οποία σε κάθε νομό και με ευθύνη του Νομάρχη έπρεπε να δημιουργηθεί ένα "Παρατηρητήριο" το οποίο θα παρακολουθούσε την καθημερινότητα του νέου νομίσματος, αποδοχή από το κοινό, τιμές προϊόντων, δυσκολίες συναλλαγών κ.λ.π.!
Επιστρέφοντας στην Άμφισσα, ενημέρωσα τον αμόδιο για την ίδρυση του σχετικού γραφειου. Μου δήλωσε άγνοια και ότι θα το έψαχνε και θα μιλούσαμε σχετικά!
Ακόμα περιμένω!
Είτε λοιπόν το ήθελε η πολιτεία να μας τα πάρουν άγρια οι επιτήδιοι είτε δεν τους ένοιαζε, εμείς βγήκαμε χαμένοι!
Ο Παπαδήμος είναι ένας από τους ευρωληγούρηδες που ξεγέλασαν το ελληνικό λαό και δεν τον ενημέρωσαν σχετικά ως όφειλαν!