Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

"Εις τον τετρημένον πίθον αντλείν"!...



Να ξεκαθαρίσουμε κάτι Πρωτοχρονιάτικα!
Σήμερα, σε τούτο το blog, δε θα διαβάσετε γλυκανάλατες ευχές για το νέο χρόνο! Γιατί αυτός ο νέος χρόνος ούτε καλός θα είναι ούτε θα μας κάνει ευτυχισμένους! Θα είναι σκληρός, ανηλεής και άδικος, έτσι όπως τον προετοίμασαν τα διάφορα "κέντρα", μέσα και έξω από τη Χώρα μας! Αυτός ο νέος χρόνος, θα μας κάνει να ζήσουμε την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα,  την ανέχεια και το φόβο που ένοιωσαν οι γονείς μας τον πρώτο χρόνο μετά τη γερμανική κατοχή! Με μια διαφορά: 
Ότι, στο βάθος της ψυχής μας, δε θα   φωλιάσει  η ελπίδα, για ένα καλύτερο αύριο που είχαν οι πατεράδες μας τότε!
Λυπάμαι για το απαισιόδοξο επίχρισμα με το οποίο επενδύω μια τόσο σημαντική "εθιμικότητα" της ζωή μας, αλλά, αν η πραγματικότητα είναι απαίσια, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να την εξωραίζουμε!
Με το να τη χαϊδεύουμε και να την ωραιοποιούμε,
 δυσκολεύουμε τον αγώνα για να την αλλάξουμε!

Από τις πρώτες μέρες που η Κυβέρνηση του "Διανοούμενου Πρωθυπουργού" μας έβαλε στην "κεατομηχανή " του ΔΝΤ, έγινε κατανοητό, τουλάχιστον από όσους ουδέποτε θεώρησαν το ΠΑΣΟΚ, αξιόπιστο κόμμα και τον Παπανδρέου ικανό και αποτελεσματικό Πρωθυπουργό, ότι οι προθέσεις των μηχανισμών εφαρμογής μέτρων για τη:  "Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας", την "πάταξη της φοροδιαφυγής", την "αποδοτικότητα του Κράτους", τον "περιορισμό της παραοικονομίας", τον "περιορισμό του σπάταλου Κράτους", την "κατάργηση ζημιογόνων ορανισμών" την "εξυγίανση και πώληση επιχειρήσεων" και πολλών άλλων παρεμβάσεων οι οποίες λόγω χρονοβόρων διαδικασιών έπρεπε να προηγηθούν για να κερδηθεί χρόνος, γιατί αυτές ήταν οι τρύπες στον πάτο του πιθαριού, ήταν άλλες και στοχευμένες!
Ο στόχος ήταν ο λαός, η κοινωνία και ο τρόπος ζωής τους!
Επιδόθηκαν άμεσα σκληρά και βίαια, με δεκάδες παρεμβάσεις σε μισθούς, συντάξεις και εισοδήματα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, σε πολλαπλή επιδρομή επί κινητής και ακίνητης περιουσίας, με σκοπό να συγκεντρώσουν αμέσως χρήματα και να δείξουν στους πιστωτές μας ότι είναι αποτελεσματικοί!
Αλλά, ακόμα και ο πιο ηλίθιος νοικοκύρης, γνωρίζει ότι όταν πάει να ρίξει το λάδι του στο μεγάλο δοχείο που έχει στη αποθήκη, πρέπει πρώτα να ελέγξει μήπως είναι τρύπιο!
Αυτοί, όμως έρριξαν το λάδι μέσα στο τρύπιο πιθάρι, ενώ από κάτω το πολύτιμο υγρό χυνόταν!
Αστοχία; Ηλιθιότητα; Βλακία;
Τίποτα από όλα αυτά!
Σκοπιμότητα, κακή προαίρεση, στοχευμένη επιθετικότητα επί δικαίων, παρακάμπτοντας, χωρίς αιδώ, τους αδίκους!
Με τους παρατηρητές-επιβήτορες της Συνταγματικής Ελληνικής Πολιτείας να τρίβουν τα χέρια τους και να πηγαινοέρχονται ικανοποιημένοι γιατί επιτέλους ο "ευκατάστατος" και "αξιοπρεπής" Έλληνας πολίτης θα έχανε τον "πλούτο" του μέσα στο διάτρητο πίθο και θα αποτελούσε πλέον εύκολη και εύπλαστη λεία στο μηχανισμό της "αγοράς εργασίας" και "κατοικίας", τα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης της "Δανίας του Νότου" από τον πρόθυμο ηλίθιο, κύλησαν με την ισοπέδωση της κοινωνίας και του αστικού εισοδήματος των πολιτών!
Εκατοντάδες Εταιρείες περιμένουν τώρα να αγοράσουν αντί πινακίου φακής από τους πτωχευμένους Έλληνες την ακίνητη περιουσία που κληρονόμησαν ή δημιούργησαν οι ίδιοι! Δεκάδες Τράπεζες θα οικειοποιηθούν τα υποθηκευμένα ακίνητα των πελατών που τους έστειλε η "Ισχυρή Οικονομία" του κ. Σημίτη!
Ποιος είσαι εσύ ρε Έλληνα που θα έχεις δικό σου σπίτι όταν ο Γερμανός δεν έχει! Ποιος είσαι εσύ που θες να κάνεις δώρα στα εγγόνια σου όταν ο μέσος Ευρωπαίος δε γνωρίζει ούτε που μένουν τα παιδιά του!
Τίποτα δεν έγινε τυχαία! Υπήρχε σχέδιο! Απλώς περίμεναν αυτόν που δε θα διέθετε κανένα συναισθηματικό δεσμό με την ελληνική κοινωνία!
Περίμεναν το "Πρόθυμο Ηλίθιο"!

7 σχόλια:

Μαiρη είπε...

Έχεις δίκιο! Μα τουλάχιστον για λίγες ώρες μόνο, θέλω να παραμυθιαστώ! Να χώσω το κεφάλι μου στην άμμο, να ξεχαστώ...κι ας έχασα τη δουλειά μου ενώ οι υποχρεώσεις εξακολουθούν να υπάρχουν...
Καλή χρονιά σου εύχομαι!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Μαίρη:
Σου εύχομαι ολόψυχα καλή χρονιά με υγεία και οικογενειακή ευτυχία!

KOYKLITIS είπε...

Μου άρεσε το κλείσιμο!
Καλή χρονιά σου εύχομαι και μη ξεχνας ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.Πάντα μετά από μας!

firiki2010 είπε...

Προσωπικά συντάσσομαι με τον koyklitis. Αρνούμαι να μην ελπίζω, αρνούμαι να μην προσπαθώ. Αρνούμαι να δεχθώ ότι δεν μπορούμε!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Καλή (;) χρονιά σε όλους μας!

ΧΑΡΟΚΟΠΟΣ είπε...

στην ταβερνα του παπαζογλου ( του ρεμπετη)στου γιου οταν εμπαινες ειχε μια ταμπελα και εγραφε
και αυτο θα περασει
ολα περνανε σαλωνιτη μα ολα
τωρα προσωπικη αποψη
ειμαι απληρωτοσ απο τον οκτωβρη ζω απο τη γυναικα μου που ειναι τυφλη και δεν εχει περασει μια στιγμη που να μην γελαω με τη ζωη
δεν μου ακουμπανε ουτε μια τριχουλα τα διαφορε κεντρα και δεν ξερω ακομα την ανεχεια και τον φοβο
δουλεια τουσ και δουλεια μου
απλα με πολυ αγαπη με πολυ φιλια με πολυ ερωτα με αγωνα για γνωση
με αυτα για πανοπλια οταν θα ερθει η ωρα θα προσπαθησω στα γουναραδικα οπωσ ελεγε μια ψυχη να μην ειμαι εγω αυτοσ που θα γδαρουνε αλλα αυτοι που αναφερεσαι εσυ
σου ευχομαι τα καλυτερα γιατι πιστευω οτι εισαι και εσυ απο τουσ καλυτερουσ

Χρήστος Γ. είπε...

Τι γκρίνια είναι αυτή που σ' έπιασε Πρωτοχρονιάτικα ρε Σαλωνίτη!

Στα περισσότερα συμφωνώ σε άλλα διαφωνώ, αλλά για σήμερα θα συμφωνώσω με τη @Μαίρη, θέλω να παραμυθιαστώ να παραστήσω τη στρουθοκάμηλο!
Έχουμε ΧΡΟΝΙΑ μπροστά μας να ασχοληθούμε τα της οικονομίας μας, το χάλι μας.

Άντε λοιπόν, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!