Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

"Ασύμμετρη απειλή"! *

* Ασύμμετρος: Αυτός που δεν έχει συμμετρία.Ο δυσανάλογος προς κάτι.

Όταν το Αύγουστο του 2007, ο τότε Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Πολύδωρας, αναφερόμενος στις καταστροφικές πυρκαγιές της Πελοποννήσου εισήγαγε και στην πολιτική, τη στρατιωτική ορολογία  "Ασύμμετρη απειλή", υπαινισσόμενος οργανωμένο σχέδιο και μεθοδολογία με στόχο να πληγεί η Χώρα, κάποιοι ειρωνεύτηκαν, άλλοι γέλασαν και ο ΣΥΡΙΖΑ, που ως γνωστόν, γνωρίζει τα πάντα και κατέχει τη μοναδική αλήθεια, θεώρησε ότι η Κυβέρνηση "...ανακαλύπτει αόρατους εχθρούς..."!
Ήμουνα, ίσως από τους ελάχιστους οι οποίοι θεώρησαν τότε τον όρο που διατύπωσε ο Υπουργός, απόλυτα πετυχημένο! Και αυτό όχι μόνο γιατί γνωρίζω καλά ελληνικά, αλλά γιατί γνωρίζω το επίπεδο μόρφωσης, την ικανότητά του να "επεμβαίνει" στην εξέλιξη της γλώσσας και την ευφράδειά του στο να αποτυπώνει με σαφήνεια αυτό που σκέφτεται!
Η συντριπτική πλειοψηφία των πυρκαγιών των τελευταίων σαράντα χρόνων
 ήταν ύποπτης προέλευσης! Ωστόσο, κάποιους τους βόλευε να πλασάρουν στο λαό την άποψη ότι πίσω από όλες κρύβονταν μεγάλα συμφέροντα οικοπεδοφάγων! Οι εκτάσεις που κάηκαν για να ικανοποιήσουν συμφέροντα οικοπεδοποίησης, είναι ασήμαντες μπροστά σε αυτές που θυσιάστηκαν για να γίνουν ... βοσκότοποι, για παράδειγμα! Αυτή η εκδοχή, όμως δεν πουλάει!
Δεν υπάρχουν "κακοί" και παραμύθι χωρίς κακούς δε δημιουργεί "ήρωες"!
Εμείς οι Έλληνες, αποφεύγουμε μετά βδελυγμίας την ανάλυση των αιτίων κάποιου γεγονότος, ακόμα και επιτυχούς!
Έτσι, τον Αύγουστο του 2007, έπεσαν όλοι πάνω στην Κυβέρνηση κατηγορώντας την για ανικανότητα στη διαχείριση της κατάσβεσης των πυρκαγιών, αλλά, έστω εκ των υστέρων, κανείς δε μπήκε στον κόπο να ερευνήσει και αναλύσει, πως είναι δυνατόν, στατιστικά έστω, να αναπτυχθούν χιλιάδες μέτωπα πυρκαγιάς μέσα σε ένα διήμερο! Αν το έκαναν αυτό κάποιοι, ίσως να κατανοούσαν πόσο επιτυχής υπήρξε ο όρος "Ασύμμετρη απειλή" που χρησιμοποίησε ο κ. Πολύδωρας! Και ίσως σήμερα να είχαμε μια απάντηση του "πως" από "ποιους" και  "γιατί" έγινε αυτή η μεγάλη καταστροφή μόλις προκηρύχθηκαν οι εκλογές του 2007!
Αντί να κάνουν αυτό κάποιοι, πήγανε στα ψαράδικα της "Πειραϊκής" και απολάμβαναν το ψαράκι τους αττενίζοντας τον κόκκινο ορίζοντα της καιόμενης Πελοποννήσου!
Τα όσα ήλθαν στο φως της δημοσιότητας από τη συνέντευξη του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, σχετικά με εμπρησμούς σε Ελληνικά νησιά από "το τουρκικό παρακράτος" (;)  και κυρίως τα όσα ακόμα αγνοούμε σχετικά με τις τρομοκρατικές ενέργειες της γείτονος "φίλης" Τουρκίας, αν και δημοσιογραφικά έχουν υποβαθμισθεί και λόγω των ημερών, πρέπει εν τούτοις να αφυπνήσουν τους κυβερνώντες και να σύρουν αυτό το "κράτος τρομοκράτη" στα διεθνή Δικαστήρια! Δε νομίζω να υπάρχει προηγούμενο τέτοιας ομολογίας από σοβαρή κρατική οντότητα σε καιρό ειρήνης!
Η επικαιροποίηση όσο και δικαίωση της φράσης του κ. Πολύδωρα, ίσως πρέπει να μας κάνει σοβαρότερους στην αντιμετώπιση τέτοιων κρίσιμων θεμάτων, δικαιότερους στις κρίσεις μας, πρακτικότερους στην ανάλυση ύποπτων και μη συμβατών με τη λογική καταστάσεων και κυρίως να βγάλουμε επιτέλους τις κομματικές και ιδεολογικές παρωπίδες και να λειτουργήσουμε ως ένα σύγχρονο Κράτος!
Γιατί οι "παρεμβάσεις" πολλών γνωστών και "άγνωστων" δυνάμεων, οι οποίες αποκαλύπτονται τελευταία σε βάρος της Χώρας μας και των Κυβερνήσεών της, δείχνουν ένα Κράτος αφρικανικής δομής της δεκαετίας του ΄60 και όχι ένα σύγχρονο Κράτος μέλος της ΕΕ και της ΟΝΕ!

8 σχόλια:

Χρήστος Γ. είπε...

Δίκιο έχεις!!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ..
ΝΑ ΑΠΑΓΓΕΛΕΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ,ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ..
ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΖΗΤΑΩ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ, ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.-

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ : ΟΤΑΝ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΚΥΠ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ..

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ : ΟΤΑΝ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΚΥΠ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ..

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ : ΟΤΑΝ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΚΥΠ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ..

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος:
Η ανάρτησή μου, δεν κρίνει τον κ. Πολύδωρα! Σχολιάζω μια φράση που είπε και, κατά τη γνώμη μου,με την περιεκτικότητα και τη λιτότητά της απέδωσε ακριβώς αυτό που έγινε εκείνο το Καλοκαίρι!Το γεγονός ότι κι εσύ παραδέχεσαι ότι "... αλωνίζουν ξένοι πράκτορες στη χώρα...", δικαιώνει τη θεωρία της "ασύμμετρης απειλής" για την οποία ο Υπουργός τόσο λοιδορήθηκε!
Όσο για την έλλειψη δυνατότηας πρόληψης και καταστολής παρόμοιων καταστάσεων, θα μου επιτρέψεις να σαρκάσω σημειώνοντας ότι χρειάστηκαν 190 χρόνια ελεύθερου βίου για να πετύχουμε αυτή την ανοργανωσιά και την έλλειψη σχεδίου δράσης στις κρίσεις!
Δε φταίει μόνο το Κράτος! Το έχουμε στο DNA μας ως λαός!
Χθες, λίγο πιο πάνω από την Άμφισσα, στο διάσελλο Γκιώνας και Οίτης, στον υπέροχο και γραφικό δρόμο που οδηγεί στα ορεινά χωριά της Παρνασσίδας και της Δωρίδας ανάμεσα σε ένα αλπικό χιονισμένο τοπίο, στο Καταφύγιο "Βρύζες", τρεις κυρίες "οδηγάρες" προσπαθούσαν να βάλουν αλυσίδες σε "mini" στους πίσω τροχούς, ενώ άλλοι τρεις που είχαν κατέβη από τα δικά τους 4Χ4 διαφωνούσαν μεταξύ τους για το που έχει την κίνηση το mini!
Απίστευτα πράγματα, καταπληκτικός λαός!Αρπάζουμε την "ατάκα", υιοθετούμε την εύκολη λύση, λοιδορούμε ό,τι δεν καταλαβαίνουμε!

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 8:10
Ο Παυλόπουλος που κολάει;