Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Είναι αλήθεια κύριε Κουτρουμάνη;

Τη μόρφωσή του, το βιογραφικό του και την πολιτική του συνέπεια, σας τα έχουμε εκθέσει κατ΄επανάληψη! Ο κύριος σε μια αξιοκρατούμενη και ευνομούμενη χώρα θα ήταν το πολύ αυτό από όπου ξεκινησε: Ένας υπάλληλος κάποιου Ταμείου Σύνταξης, αμοιβόμενος από κρατήσεις του ιδρώτα των εργαζόμενων! Όμως έγινε συνδικαλιστής! Και αυτό, στην Ελλάδα της αλλαγής, των "περήφανων νιάτων και τιμημένων γηρατιών", αποτελούσε τίτλο τον οποίο εξαργύρωνες με θέσεις, βουλευτικές έδρες και στο ξεπεσμένο Ελληνικό Κράτος, με θέση Υπουργού! Αν είναι δυνατόν!
Αφού ο τεχνοκράτης Πρωθυπουργός, ο οποίος με απογοήτευσε ήδη από την ορκομωσία της πολυπληθούς και με πολλούς ανίκανους και αποτυχημένους Υπουργούς, Κυβέρνησης, τον διατήρησε στη θέση του Υπουργού, σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει πλέον ελπίδα γι αυτό τον τόπο!
Συγκινημένος ο κ. Υπουργός από την τιμή που του έκανε ο κ. Πρωθυπουργός, ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες την ενωποίηση πέντε Ταμείων με παράλληλη μείωση συντάξεων,
 από το Νοέμβριο του 2011, ενώ αναμένεται και άλλη από την 1/1/2012! Θα είναι η έβδομη, αν δεν έχω χάσει το λογαριασμό, παρέμβαση στις συντάξεις, ενώ αναμένεται ραγδαία πτώχευση νοικοκυριών και Τραπεζών από τα καταναλωτικά, κάρτες και λοιπά δάνεια με μηδενική διασφάλιση! Αυτό, είναι το μόνο βέβαιο για τους επόμενους μήνες!
Το σκεπτικό της ανακοίνωσης του κ. Υπουργού αναφέρει ότι η αναλογιστική μελέτη στα υπό συγχώνευση Ταμεία, έδειξε τάχα μου δήθεν ότι βρίσκονται στο κόκκινο!
-"Η άγνοια είναι δύναμη", γράφει κάπου ο Όργουελ!
Δύναμη για αυτόν που ποντάρει σε αυτή!
Ανάμεσα στα Ταμεία που θέλει να "σώσει" με τη συγχώνευση ο κ. Υπουργός, είναι και αυτό της Αγροτικής Τράπεζας το ΕΤΑΤ και από ό,τι είμαι σε θέση να γνωρίζω δεν είναι άσχημη η κατάστασή του, αλλά εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι βγαίνει η ΔΗΣΥΕ, συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ στην Αγροτική και καταγγέλει τον κ. Υπουργό και εκλεκτό μέλος του ΠΑΣΟΚ ως ΨΕΥΤΗ!
Ιδού και το απόσπασμα τις ιστοσελίδας της ΔΗΣΥΕ:

"Όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός, η κίνηση αυτή έγινε επειδή από τις αναλογιστικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν απεδείχθη πως τα ταμεία αυτά έχουν πρόβλημα βιωσιμότητας, γι αυτό και τα ενώνει για να τα …σώσει (!), μειώνοντας τις επικουρικές συντάξεις μέχρι και 40% !
Μόνο που ο Κουτρουμάνης λέει ΨΕΜΑΤΑ σ΄ ό,τι αφορά το ΕΤΑΤ, καθώς για το ταμείο αυτό δεν έχει γίνει ακόμα αναλογιστική μελέτη !!!
Ο ανεκδιήγητος υπουργός των παχιών υποσχέσεων προς την ΟΤΟΕ, για, τάχα, ενιαίο ταμείο τραπεζοϋπαλλήλων και γνωστός για τα αντιτραπεζοϋπαλληλικά αισθήματά του και το μένος του κατά του κλάδου, πάει να εντάξει το ΕΤΑΤ μαζί με τα χρεοκοπημένα άλλα επικουρικά ταμεία, μόνο και μόνο για να βάλει στο χέρι τα αποθεματικά του και να εκμεταλλευτεί τις θεσμοθετημένες εισφορές των Τραπεζών !"

Δεν έχει γίνει αναλογιστική μελέτη για το ταμείο των Υπαλλήλων της ΑΤΕ, γιατί αν είχε γίνει θα το γνώριζαν πρώτοι οι συνδικαλιστές οι οποίοι εδώ και χρόνια διοικούν το Ταμείο!
Συνεχίζοντας τις αβρότητες προς το πρόσωπό του οι συνδικαλιστές της ΑΤΕ, τον καταγγέλουν ότι από τότε που ήταν απλός συνδικαλιστής των υπαλλήλων των Ταμείων είχε κόντρα με τα Ταμεία των Τραπεζών!
Έχουν περάσει μέρες αλλά κάτι σχετικό δεν έχω διαβάσει στον τύπο ούτε στα στρογγυλά τραπέζια όπου προσπαθούν να δώσουν λύσεις αυτοί που έριξαν έξω:
Είναι άραγε αλήθεια αυτό;
Και αν ναι, σε πόσες άλλες περιπτώσεις ο κ. Υπουργός και οι όμοιοί του έχουν χρησιμοποιήσει την "άγνοια" του κοσμάκη ως "δύναμη" δική τους και των διατεταγμένων αποφάσεών τους;
Και αν συμβαίνει αυτό, πόσο αξιόπιστοι πλέον μπορεί να είναι στα μάτια ενός λαού που πτωχεύει καθημερινά, επειδή κάποιοι ξεπουλάνε τα πάντα για να κρατήσουν τις καρέκλες τους;
Και καλά οι τρακόσιοι της Βουλής!
Ο κ. Παπαδήμος, θα ανεχθεί να ηγείται Κυβέρνησης εμπαθών και ψευτών, όταν το διακύβευμα δεν είναι πλέον η  τρωθείσα αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος αλλά οι κόποι και ο ιδρώτας εκατομμυρίων ανθρώπων οι οποίοι βλακωδώς είχαν εναποθέσει την πάσαν ελπίδα σε ένα αναξιόπιστο Κράτος;
Νομίζουμε ότι μια πράξη ευθύνης θα ήταν  να τον πετάξει με τις κλωτσιές από την Κυβέρνηση!
Σε άλλες χώρες, όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Πρωθυπουργός, Υπουργοί έχασαν τη θέση τους γιατί  απέκρυψαν 200 λίρες από το εισόδημά τους!
Εδώ πια έχουν ισοπεδωθεί όλα; Τίποτα δε λειτουργεί; Το να κατηγορείται δημόσιο πρόσωπο ως ψεύτης ή ως κλέφτης, αποτελεί πλέον φόρο τιμής και θα μπένει και στο βιογραφικό του;
Πολύ φοβάμαι, με όλα αυτά που συμβαίνουν καθημερινά, ότι δε θα αρκέσουν μόνο οι εκλογές για το ξεκαθάρισμα της σαπίλας του πολιτικού συστήματος!
Ο τοκετός της νέας μέρας, δε θα είναι ανώδυνος! Θα γίνει με "καισαρική τομή"!

5 σχόλια:

Χρήστος Γ. είπε...

Καλημέρα φίλε μου!
Για τον Κουτρουμάνη τα έχεις ξαναπεί. Δεν ξέρω πολλά για τον "κύριο" αλλά σαν πρώην συνδικαλιστής δεν με προξενεί εντύπωση που έφτασε εκεί που έφτασε.
Για τον Παπαδήμο νομίζω ότι τον αδικείς με βάση το ποιος είναι και γιατί βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Νομίζω ότι δεν πρόκειται για τον πρωθυπουργό αλλά για τον πιο αξιόπιστο διαπραγματευτή της Ελλάδος στην Ευρώπη και τίποτα παραπάνω, για θέματα στα οποία εύχομαι να πετύχει να φέρει εις πέρας. Στο εσωτερικό τα παράπονά σου πρωτίστως στον Γιώργη και κατά δεύτερο λόγο στον Αντώνη που δεν τον αφήνουν να κυβερνήσει, μαζί με τα υπόλοιπα κατακάθια της μεταπολίτευσης, χωρίς βέβαια να γνωρίζω αν μπορεί και να το κάνει.
Στην τελευταία παράγραφο της ανάρτησής σου με εκπλήσσεις και πάλι. Σαν να μην τα λέγαμε, και μαζί, τόσο καιρό! Η σαπίλα στην Ελλάδα έχει περάσει στο DNA μας, μόνο δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λες ότι δεν θα αρκέσουν μόνο οι εκλογές!
Όσο για την τελευταία σου πρόταση εύχομαι η καισαρική να είναι σύγχρονη γιατί όπως ξέρεις κι εσύ στο ξεκίνημά της η τεχνική αυτή είχε σαν στόχο την σωτηρία μόνο του παιδιού. Εμείς όμως χρειαζόμαστε και την μάνα!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Αγαπητέ μου φίλε, θα ξεκινήσω από το τελευταίο!
Οι ενέργειες των κυβερνώντων δείχνουν ότι ούτε το παιδί ούτε η μάνα τους ενδιαφέρει!Ή πολιτική τους επιβίωση είναι το ζητούμενο!Και νομίζω ότι ο Παπαδήμος αυτόν το σκοπό υπηρετεί αυτή τη στιγμή!
Όπως γράφω και στην ανάρτηση, μέχρι στιγμής, δεν είδα από έναν τεχνοκράτη, που ομολογουμένως θαύμαζα, τα ρηξικέλευθα εκείνα μέτρα τα οποία θα ανέτρεπαν, τουλάχιστον, την ψυχολογία της αδράνειας της αγοράς και την αντίληψη ότι η Ελλάδα θα σωθεί "πάση θυσία" με μόνη θυσία, όμως, αυτή των αδύναμων να αντιδράσουν!Φαίνεται ότι ΚΑΙ αυτός υπολογίζει το πολιτικό κόστος, αλλά για λογαριασμό του πολιτικού συστήματος το οποίπο εκλήθη να διαφυλάξει!Ίσως χρειάζεται μια ολόκληρη ανάρτηση για να αναλύσει κάποιος το γιατί δεν πουλάνε ή δεν κλείνουν Οργανισμούς οι οποίοι μας βάζουν "μέσα" εκατομμύρια ευρώ το μήνα!Δεν είναι μόνο το ότι "σκέφτονται" τους εγαζόμενους!Είναι το γεγονός ότι οι "Οργανισμοί" αυτοί, είναι εκτροφεία άνομων μηχανισμών για παραγωγή παράνομου χρήματος και δημιουργία κομματικών μισθοφόρων, όλων των κομμάτων!Έμμεση χρηματοδότηση τεμπέληδων, κολητών,οι οποίοι, εγκλωβισμένοι όπως είναι κομματικά, όταν θα έλθει η ώρα θα δράσουν πάλι για να αναδειχθεί ο επόμενος "φελός" ως "καταλληλότερος"!
Αν το "σύστημα" ήθελε να αλλάξει το πρόσωπό του και όχι το προσωπείο του δε θα άφηνε ανέπαφους τους Βουλευτές ούτε τους υπαλλήλους της Βουλής ούτε τους ζημιογόνους Οργανισμούς!
Τους νοιάζει μόνο, μετά τη διάλυση των πάντων η "κάστα" , μαζί με τους "Ηρακλείς" του συστήματος,να είναι ένα βήμα μπροστά!
Όταν το καταλάβουμε ΟΛΟΙ αυτό, τότε θα καταλάβουμε και το ότι δέν είναι μόνο οι εκλογές που θα δώσουν τη λύση αλλά και πολλά άλλα, πριν από αυτές!

Χρήστος Γ. είπε...

Τον Παπαδήμο θα θα ου επιτρέψεις περιμένω αρκετά πριν τον κρίνω.
Προς το παρόν εμμένω στη γνώμη που εξέφρασα γι' αυτόν χθές.
Τα υπόλοιπα γιατί μου τα γράφεις διαφωνήσαμε ποτέ πάνω σ' όλα αυτά που αναφέρεις; Μαζί σου!

Τέλος, σωστά διακρίνω μια κάποια αποστασιοποίηση και από τον Αντώνη;

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Όχι αποστασιοποίηση, μια επιφύλαξη, ναι!
Τις επόμενες μέρες θα περάσω από Θεσσαλία!Στείλε στο mail το τηλέφωνό σου να στρίψω προς Βόλο για έναν καφέ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΄80 ΤΑ ΄ΔΙΝΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ.ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΠΛΩΣ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ.ΕΤΣΙ ΑΥΞΑΝΕ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ "ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ".
ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΨΙΧΟΥΛΑ.ΗΔΗ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΔΗ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ.
ΖΗΤΩ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΙΣΤΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ.ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
ΚΑΙ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΗΣ..