Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ας μου εξηγήσει κάποιος....

Αυτή η ιστορία με την υπογραφή ντε και καλά του Σαμαρά και του Παπανδρέου σε ένα κωλοπέιπερ που απαιτεί η τρόϊκα, νομίζω ότι παρατράβηξε!
Είναι απόλυτα λογικό να θέλουν να διασφαλίσουν τα χρήματά τους οι άνθρωποι! Κάθε τοκογλύφος που σέβεται τον εαυτό του, το ίδια θα έκανε! Εδώ, όμως, έχουμε μια απαίτηση να δεσμευτούν οι Πολιτικοί Αρχηγοί με ένα κείμενο το οποίο, αν έχουμε καταλάβει καλά θα τους δεσμεύει ότι θα εφαρμόσουν ότι προβλέπει η συμφωνία! Δεν τους αρκεί δηλαδή η υπέρβαση που έκαναν και έδωσαν προ ολίγου, ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση με ποσοστό σοβιετικού τύπου, θέλουν και ατομικές δεσμεύσεις των Πολιτικών Αρχηγών!
Η εμμονή των μικροπολιτικών, οι οποίοι διαφεντεύουν σήμερα τις τύχες της Ευρώπης, στην “υφαρπαγή” της υπογραφής των Πολιτικών Αρχηγών, εκτός από απρεπής, εκβιαστική και υπονομεύουσα τη δημοκρατία στη χώρα, είναι και ανόητη και αψυχολόγητη!
Γιατί και τα δύο μεγάλα κόμματα, ευρισκόμενα στο επίκεντρο της πολιτικής και οικονομικής περιδίνησης, είναι πιθανό πολύ σύντομα να έχουν εσωτερικές εξελίξεις, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές! Η τακτική των “εταίρων” μας να προσπαθούν εκτός των μέτρων που μας επιβάλουν, να επιβάλουν και τον τρόπο διοίκησης της Ελληνικής Πολιτείας, επιχειρώντας να προσδιορίσουν το αν, πότε και το πως θα εκφρασθεί ο Ελληνικός λαός, εκτός από ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας είναι και επιζήμια για την επιβίωση της δημοκρατίας στην Ευρώπη!
Γιατί, ποιος μας λέει ότι ένας πολιτικός Αρχηγός, παρά την υπογραφή δε θα απαιτήσει διενέργεια άμεσων εκλογών προκειμένου ο λαός να εκτιμήσει τα κομματικά προγράμματα υπό το φως των νέων εξελίξεων και να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο αντιμετώπισης της κρίσης;
Καμιά υπογραφή και καμιά “δέσμευση” δε μπορεί να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο ούτε επίσης να σύρει την όποια επόμενη Κυβέρνηση σε εφαρμογή πολιτικών που δε θα συμβαδίζουν με το πρόγραμμα το οποίο θα έχει πρόσφατα επικροτήσει η λαϊκή ψήφος!
Είπαμε “προσωρινή αναστολή μέρους της εθνικής κυριαρχίας” αλλά υπάρχουν και “κόκινες γραμμές”!

19 σχόλια:

firiki2010 είπε...

Απόλυτα σωστός!
Και αν τέλος πάντων ο Παπανδρεου και ο Σαμαράς θεωρούνται (καλώς-κακώς αδιάφορο) αναξιόπιστοι από την Μέρκελ τι θα εμποδίσει "αναξιόπιστους" να αθετήσουν την υπογραφή τους;
Αλήθεια η κ Μέρκελ θα μας στείλει κι αυτή επιστολή ότι θα τηρήσει τη συμφωνία;;
Στο ίδιο μήκος κύματος περίπου και το // "ΑΚΑΤΑΝΌΗΤΕΣ" κΚΑΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΕς ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ "// στο firiki2010

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ firiki2010:
Έτσι είναι, φίλε μου και στο κάτω-κάτω δεν είναι κακό στους δύσκολους καιρούς που περνάμε να δείχνουμε και λίγη αξιοπρέπεια!
Κάποιοι το εκτιμούν αυτό περισσότερο από την τυφλή και άκριτη υποταγή!

Ανώνυμος είπε...

Εμένα Αντώνη μου αρκεί που δεν διαφωνείς με τα χαράτσια..
Που σέρνεις σαν πρόβατα τους οπαδούς σου να πληρώσουν το χαρ΄'ατσι της ΔΕΗ,
που τάχεις τα προβατάκια σου στη γυάλα σε ΤΑΞΗ και ΗΘΙΚΗ..
που τα βάζεις να πάνε να δανειστούν για να είναι ΟΚ με το μνημόνιο και τα χαράτσια του..

ΟΚ ! Αντωνάκι μου, δεν θέλω πια υπογραφή. Σε είχα παρεξηγήσει.

Δική σου
Αγγελα Μέρκελ

Με εκτίμηση

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ-ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΩ.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Εγώ, πάλι, αγαπητοί μου, αυτή την περίοδο, μαζεύω ελιές, βγάζω λαδάκι και φτιάχνω και ελιές κολυμπητές ξυδάτες Σαλωνίτικες, τις καλύτερες στον κόσμο!
'Οποιος ενδιαφέρεται ας παραγγείλει!!!

Ανώνυμος είπε...

ΒΛΕΠΩ ΣΑΛΩΝΙΤΗ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΛΟΓΓΟ ΚΑΙ ΤΟ LAPTOP.
ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΕΝΑ, ΑΜΑ ΜΕ ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΥΝ, ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ..

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Δεν παίρνω το laptop στο λόγγο στην αυλή ήμουνα και άλλαζα το νερό στα βαρέλια με τις ελιές!
Δεν αλλάζω κουβέντα!Απλά είμαι αηδιασμένος με ό,τι γίνεται και με ό,τι μας περιμένει!
Ασχολούμαι με πράγματα που με βγάζουν από την άθλια πραγματικότητα με ξεκουράζουν και προσδοκώ να μου δώσουν και ένα μικρό εισόδημα!

Ανώνυμος είπε...

δείχνουμε και λίγη αξιοπρέπειA
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ , ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ . ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΩΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ Η ΧΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Διαμαρτύρονται οι αγέρωχοι πολιτικοί μας επειδή οι δανειστές μας τους ζητούν γραπτές εγγυήσεις πριν μας δώσουν τα λεφτά. «Έχουμε μπέσα εμείς» αναφωνούν οι (δεξιοί) αρχηγοί. Μαζί τους διαμαρτύρονται και ορισμένοι αγέρωχοι δημοσιογράφοι οι οποίοι θεωρούν ύποπτη την επιμονή των ευρωπαίων να ζητούν τις υπογραφές των αρχηγών. «Έχουν μπέσα οι Έλληνες» αναφωνούν οι δημοσιογράφοι. Καταρχήν μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Οι σύμμαχοι μας δεν αμφισβητούν τον Έλληνα γενικώς, αμφισβητούν τον Έλληνα πολιτικό και πιο συγκεκριμένα αμφισβητούν τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά και τον Καρατζαφέρη. Και έχουν κάθε λόγο να τους αμφισβητούν. Ας τους πάρουμε έναν έναν.
Ο Παπανδρέου πίεσε πολύ (και παρακάλεσε πολύ) τους συμμάχους μας για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Λίγες μέρες μετά όμως η Μέρκελ και ο Σαρκοζί (και όλοι οι άλλοι δανειστές μας) από τις τηλεοράσεις μάθαιναν ότι αυτά που συμφώνησαν δεν ισχύουν και ότι όλα θα κριθούν στο δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο Παπανδρέου χωρίς καν να τους ενημερώσει. Δεν θέλω τώρα να συζητήσουμε αν είναι καλά ή κακά τα δημοψηφίσματα. Όμως, είναι ποτέ δυνατόν να εξαγγέλλεις δημοψήφισμα χωρίς να έχεις ενημερώσει καν αυτούς που σε στηρίζουν και σε δανείζουν; Πώς μετά να έχεις εμπιστοσύνη στον Παπανδρέου;
Πάμε όμως στον Σαμαρά. Ο «εν αναμονή πρωθυπουργός» έχει καταψηφίσει το Μνημόνιο - έχει διαγράψει μάλιστα και την Μπακογιάννη που το ψήφισε - λέγοντας ξεκάθαρα ότι δεν το δέχεται και θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση. Στην συνέχεια διαφώνησε και με όλες τις άλλες συμφωνίες που έκανε ο Παπανδρέου με τους δανειστές μας προβάλλοντας την ελληνική πατέντα «θέλουμε τα λεφτά αλλά όχι τα μέτρα». Επιπροσθέτως τα δύο αυτά χρόνια οι γαλάζιοι αξιωματούχοι δικαιολογούν τους υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους του κόμματος τους, λέγοντας στους ευρωπαίους αξιωματούχους ότι «αυτό είναι το έθιμο στην Ελλάδα, εμείς θα φωνάζουμε μέχρι να γίνουμε κυβέρνηση, μετά θα φωνάζουν οι άλλοι». Πώς λοιπόν μετά από όλα αυτά να έχεις εμπιστοσύνη στον Σαμαρά;
Πάμε και στον Καρατζαφέρη. Το ΛΑΟΣ ψήφισε το Μνημόνιο, στην συνέχεια όμως την είδε αλλιώς και έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου προδοτική. Τον Νοέμβριο όμως την είδε πάλι αλλιώς και έδωσε αγώνα (και δεν κάνω πλάκα) για να αναλάβει την πρωθυπουργία ο Παπαδήμος για να εφαρμόσει την συμφωνία της 26ης. Τρικυμία. Μπορείς όμως μετά από όλα αυτά να έχεις εμπιστοσύνη στον Καρατζαφέρη; Αν αλλάξουν οι δημοσκοπήσεις τι θα κάνει; Τι θα κάνει ο Σαμαράς αν ο Παπαδήμος συνεχίσει να έχει μεγαλύτερη δημοτικότητα από τον ίδιο; Θα ψηφίζει τα μέτρα του;
Και μετά είναι τα όσα έχουν πει στην Ευρώπη οι Έλληνες πρωθυπουργοί για τους προκατόχους τους. Ο Καραμανλής έχει καταγγείλει τον Σημίτη ως ψεύτη (ότι παραποίησε τα στοιχεία που μας έβαλαν στην ευρωζώνη κλπ κλπ). Ο Παπανδρέου έχει καταγγείλει ως ψεύτη τον Καραμανλή (ότι παραποίησε τα στοιχεία για το δημόσιο έλλειμμα κλπ κλπ). Ο Σαμαράς έχει καταγγείλει ως ψεύτη τον Παπανδρέου (αυτά είναι πρόσφατα, τα θυμάστε οπότε δεν επεκτείνομαι). Είναι σαν να πηγαίνεις στην τράπεζα να πάρεις δάνειο, ενώ απ' έξω η γυναίκα σου, ο αδελφός σου ή ο συνέταιρός σου τέλος πάντων, χτυπά τα τζάμια και ωρύεται ότι δίνουν λεφτά σε έναν απατεώνα. Κάπως έτσι έχουν συμπεριφερθεί όλα αυτά τα χρόνια οι έλληνες αρχηγοί και μετά αναρωτιούνται πώς έχασαν την αξιοπιστία τους στο εξωτερικό. Στο εσωτερικό πώς την έχασαν;
Το λογικό θα ήταν οι αρχηγοί, συνειδητοποιώντας τις ευθύνες τους να είχαν δώσει στον Παπαδήμο το χαρτί με τις υπογραφές τους, το ίδιο βράδυ που ψήφισαν την κυβέρνησή του. Γιατί μπορεί να αστειεύθηκε ο Γιούνκερ λέγοντας στον Παπαδήμο «δεν περίμενα να έχει ο έλληνας πρωθυπουργός τις επιστολές στο τσεπάκι του» αλλά μάλλον αυτό περίμενε. Αυτό περίμεναν οι σύμμαχοι μας, αυτό περίμεναν και όλοι οι έλληνες. Να πάψουν οι πολιτικοί «μας», να παίζουν με τα σπίρτα, σε μια ευρωζώνη που φλέγεται. Τα «ορκίστηκα στην μάνα μου» ή «έδωσα το λόγο μου» ή «θα γράψω άρθρο στην εφημερίδα του κόμματος μου» (που είπε ο χωρατατζής Καρατζαφέρης) δεν είναι σοβαρές απαντήσεις πολιτικών μιας χώρας που σε λίγες μέρες δεν θα έχει λεφτά ούτε για τις συντάξεις των γερόντων της.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 11:20
Το σκεπτικό σου είναι εκπληκτικό!
Δηλαδή, το μνημόνιο δεν πήγε καλά γιατί δε συμφώνησε με αυτό ο Σαμαράς!
Απίστευτος συλλογισμός!
Μα, ο Σαμαράς από την αρχή φώναζε ότι, εκεί που έφτασε η χώρα, δε διαφωνεί με τη λήψη μέτρων αλλά με τη δοσολογία των μέτρων τα οποία θα βαθύνουν την ύφεση!
Οι τροϊκανοί, όμως, αφού είχαν τους "πρόθυμους ηλίθιους" (Γιώργηδες) τον λοιδορούσαν!Όταν προέκυψε θέμα "νομιμοποίησης" της συμφωνίας και "νομιμότητας" των αποφάσεων της Κυβέρνησης Παπανδρέου, άρχισαν να ζητούν υπογραφές!
Γιατί δε ζητάνε υπογραφές και από τη ΓΣΕΕ, από τους ταξιτζήδες από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, από την ΟΤΟΕ, από την ΟΜΕ-ΟΤΕ και τα άλλα ευαγή ιδρύματα που με τις συμπεριφορές τους, μας έφτασαν στον πάτο με την ανοχή ΟΛΩΝ των μεταπολιτευτικών Κυβερνήσεων!Δηλαδή αν ο Σαμαράς κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θελήσει να εφαρμόσει μια άλλη πολιτική θα μας εμποδίσει ο κωλόγρια η Μέρκελ;
Ο Σαμαράς δικαιώθηκε εκ των πραγμάτων για όσα είπε και κυρίως για όσα υπεννόησε! Τώρα απομένει να σκεφτούμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε στις επόμενες εκλογές με το σκεπτικό ότι δεν έχουμε να χάσουμε παρά μόνο τις αλυσίδες μας!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 11:37
Έχεις δίκιο ως προς την αναξιοπιστία των πολιτικών μας!
Θα πρόσθετα ότι η παγκόσμια αλλά κυρίως η ευρωπαϊκή κριση ανέδειξε και ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα!Αυτό της ανυπαρξίας πολιτικών στην Ευρώπη με όραμα και γρήγορα αντανακλαστικά και κυρίως στις χώρες οι οποίες μόνες τους έχουν χαράξει διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο κράτη μέλη, με κριτήρια "υπάκουοι και μη υπάκουοι"!
Σε ό,τι αφορά το Σαμαρά, νομίζω ότι θα σε καλύψει η απάντηση στο σχόλιο του προηγούμενου "ανώνυμου".

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΪΚΑΝΟΠΟΙΕΙΣΘΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΟΛΟΓΙΕΣ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΤΟ MANUAL ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ.ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ.ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
ΕΚΕΙΝΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΤΕΛΛΟΔΟΧΟΣ ΓΕΝΙΚΩΤΕΡΟΝ 'Η Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ.
ΤΕΛΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ,ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΟΤΙ ΒΡΗΚΕ ΑΛΛΟΝ ΠΑΤΡΟΝΑ, ΤΟΝ ΤΡΩΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ..
ΤΩΡΑ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ.ΟΛΟΙ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΤΕ.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 1:10
Έστω για την οικονομία της κουβέντας, να δεχθώ την (απόλυτη) άποψή σου!
Ποια είναι η πρότασή σου απέναντι σε αυτό που έχουμε σήμερα;
Νέο μοντέλο διακυβέρνησης; Όποιο κι αν είναι αυτό, απαιτούνται άνθρωποι, ικανοί, με γρήγορα αντανακλαστικά με γνώσεις της αγοράς και, κυρίως, όχι αποκομμένοι από την κοινωνία!
Υπάρχουν πολλοί,αλλά νομίζω ότι βγάζουν "σπυράκια" στο άκουσμα της πολιτικής!
Η άλλη πολιτική είναι το δημιουργικό χάος που είναι αντίθετο από αυτό το χάος που βιώνουμε τώρα!!!

Ανώνυμος είπε...

TI ΠΡΟΤΕΙΝΩ?
1ο. ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΕ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ.
2ο. ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΕΡΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
3ο. ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΥΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΟΙΧΙΖΕΣΘΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΕ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ.ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΤΕ, ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ.
4ο. ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΕΝΑΛΛΑΞ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ,ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΝΕ ΠΙΠΑ-ΚΩΛΟ.ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΠΕΧΕΤΕ,ΟΥΤΕ ΑΚΥΡΟ.ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΣΟΥΞΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΓΟΥΝ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΟΙ, ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑ ΨΙΧΟΥΛΟ.
5ο. ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΟΟΥΝΤΕΣ,ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΤΟΤΕ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟΝ.ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΓΑΜΙΣΟΥΝ.
6ο. ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΑΜΕ.Ο ΑΛΛΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΑΦΗΣΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ.
7ο. ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΕΝΑΝΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.
8ο. ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ, ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ 'Η ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ 'Η ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ.ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
9ο. ΟΣΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΠΑΤΡΙΣ,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 'Η ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΄Η ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΔΩΣΕΙ.
10ο. ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΝΥΧΙΑ ΝΑ ΞΥΣΤΕΙΣ, ΑΓΟΡΑΣΕ ΕΝΑ ΞΥΛΙΝΟ ΧΕΡΙ ΝΑ ΣΕ ΞΥΝΕΙ.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Τώρα, αν σου πω ότι συμφωνώ στο ΑΚΕΡΑΙΟ με το δεκάλογό σου τι θα πεις!
Δυστυχώς, έχεις απόλυτο δίκιο!
Και συστυχώς, κάποιοι, μεταξύ των οποίων κι εγώ, έπρεπε να φτάσουμε ως χώρα στο "αμήν" για να καταλάβουμε κάποια πράγματα!
Δυστυχώς η "μεταπολίτευση" εγκλόβισε τους ψηφοφόρους με συνθήματα του τύπου "ο λαός δε ξεχνά τι σημαίνει δεξιά", βάψαμε τα καφενεία μας κόκινα, μπλέ και πράσινα και λειτουργήσαμε όπως ακριβώς περιγράφεις στο δεκάλογο!
'Ομως αυτό που προτείνεις, αν γίνει, θα είναι καλό για εμάς τους πολίτες γιατί θα διαφυλάξουμε ό,τι μας έχει απομείνει από την αξοπρέπειά μας, αλλά δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι θα είναι καλό και για τη χώρα!
Μου φαίνεται πολύ ρομαντικό αυτό που γράφεις για τα "μικρά" κόμματα!
Έχουν και αυτά τη συμμετοχή τους στο "μπάχαλο"!

Ανώνυμος είπε...

Ο Σαμαράς στο διάστημα που πολιτεύτηκε μέχρι σήμερα ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επένδυσε πολλά σε μία αντιμνημονιακή ρητορεία, που επί της ουσίας ήταν σωστή, αλλά επί του πρακτέου αποδείχθηκε άνευ ουσίας.Το επιτελείο του κ. Σαμαρά είχε πολλές ευκαιρίες και ακόμα περισσότερες αφορμές για να διαχωρίσει τη θέση του από μία οικονομική πολιτική που υπαγορεύτηκε στην Ελλάδα από το εξωτερικό και έγινε αποδεκτή με τυφλά μάτια από την κυβέρνηση Παπανδρέου και την ίδια στιγμή να χτίσει με τους ξένους εταίρους και δανειστές της χώρας μας εκείνες τις απαιτούμενες γέφυρες εμπιστοσύνης και καλής συνεργασίας, στις οποίες ποτέ πραγματικά δεν προσπάθησε να επενδύσει με ιδιαίτερο ζήλο. Δε ξέρω αν αυτός ο πολιτικά διεθνής απομονωτισμός της ΝΔ και του Σαμαρά ήταν δική του επιλογή ή παρασύρθηκε από τα φοβικά αντανακλαστικά μερίδας κοντινών του ανθρώπων. Αυτό που εκτιμώ είναι ότι ο αρχηγός της ΝΔ έπεσε σε μία παγίδα που μόνος του δημιούργησε στον εαυτό του από τα αδιέξοδα της πολιτικής του.
Αν η πολιτική Παπανδρέου ήταν αδιέξοδη για τη χώρα, η δική του πολιτική ήταν αδιέξοδη για το κόμμα και για τον ίδιο. Ο Σαμαράς εξαναγκάστηκε με τον πιο ταπεινωτικό τρόπο να συνυπογράψει μία πολιτική την οποία κατήγγειλε όλους τους προηγούμενους μήνες αλλά στην ουσία δεν έκανε τίποτα για να την αλλάξει. Χωρίς να ισχυρίζεται φυσικά κανείς ότι και από μέρους του ο Παπανδρέου έδωσε πραγματικά περιθώρια συνεργασίας στη ΝΔ, αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ο Σαμαράς πάτησε σε ένα παρωχημένο πολιτικό μοντέλο του καταγγελτικού λόγου και της εκ του μακρόθεν παρατήρησης των γεγονότων στην προσπάθειά του να μην "καεί από το χυλό". Δεν έδειξε προθυμία να συνδιαμορφώσει τα πράγματα την στιγμή που έπρεπε και συνέφερε την Ελλάδα.Από σήμερα τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του αντιμετωπίζουν την κατηγορία της δισυπόστατης φύσης της πολιτικής ρητορικής τους. Το πιο πιθανό είναι να σκεφτόταν την ώρα εκείνη που έβαζε την υπογραφή του σε μία επιστολή που έλεγε ότι ποτέ δεν θα έστελνε και σε μία πολιτική που έλεγε ότι ποτέ δεν θα συνυπέγραφε. Τελικά έκανε και τα δύο. Από σήμερα ξεκινάει σίγουρα μία νέα μέρα για το κόμμα της ΝΔ. Κατά την οποία τα στελέχη της θα πρέπει να αναθεωρήσουν πολλά. Και κυρίως κακή η πολιτική της υποχωρητικότητας, αλλά χείριστη η πολιτική του "τζάμπα μάγκας".

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 7:11
Δε γνωρίζω τι εννοείς με τη φράση "...επί της ουσίας ήταν σωστή...", αλλά αν προσπερνάμε την ουσία αυτές τις στιγμές δε μας αξίζει καλύτερη μοίρα!
Ο Σαμαράς και η προτεινόμενη (λίγο αόριστη και όχι συγκεκριμενοποιημένη) πρόταση διαχείρισης της κρίσης, έπεσαν θύμα μιας αήθους, σκληρής,αντιλαϊκής και για τούτο αντιευρωπαϊκής άποψης της κάστας των χωρών του Βορρά!
Η λέξη "επαναδιαπραγμάτευση" τους τρόμαξε γιατί, αν γίνει κατι τέτοιο θα φανεί ο γυμνός κώλος της "διαπραγμάτευσης" του Γιώργου και ο πολιτικός οικονομικός και κοινωνικός μονεταρισμός,τον οποίο επέβαλαν στη χώρα χωρίς καμιά αντίδραση από εκείνους που τα τελευταί 35 χρόνια "λάτρεψαν" όσο τίποτε άλλο στον κόσμο, την κατοχή και νομή της εξουσίας ακόμα και όταν αυτή ασκείται πάνω στα συντρίμμια του λαού!
Κριτική, λοιπόν, είναι καλό να ασκείται για όσα έκαναν και όσα δεν έκαναν αυτοί που μας έφεραν εδώ και όχι σε όσους προτείνουν λύσεις που δεν αρέσουν στους "εταίρους" μας!
Γιατί, αν αληθεύει αυτό που γράφτηκε, ότι τα κόλπα για τη "δόση" γίνονται για τους εξοπλισμούς, τότε το μόνο που αξίζει σε τέτοιους "εταίρους" είναι μια στάση πληρωμών προς τους οφειλέτες μας!
Ας στερηθούμε για κάποια χρόνια τα "τεχνολογικά τους προϊόντα" τα οποία, έτσι κι αλλιώς τα ακριβοπληρώνουμε με τις μίζες στους αδέκαστους Γερμανούς και Γάλλους επιχειρηματίες!
Όλοι τους ζέχνουν!
Οι πολιτικές τους είναι πνιγμένες στο ψέμμα τη δωροδοκία την τρυφηλότητα και τον ψευτοκαθωσπρεπισμό, κρυμένα καλά κάτω από το μεταξωτά κοστουμάκια τους και τις πανάκριβες θωρακισμένες μερσεντές με τις οποίες κυκλοφορούν!
Ήταν τραγικό ατύχημα για τη χώρα που σε μια τέτοια στιγμή βρέθηκε να κρατάει τα ηνία της ένας εντελώς ανίκανος πολιτικός, με ένα ξεπερασμένο σκουριασμένο και με αντιλήψεις τις δεκαετίας του ΄80 επιτελείο!

Χρήστος Γ. είπε...

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο εκτός από το ότι έγινε μια κουβέντα επιπέδου!

Ανώνυμος είπε...

Χθες ο Σαμαράς έπαιζε σκάκι, σήμερα μπορεί να προτιμήσει μια μπιρίμπα.