Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

"Πεδίο Διαστρέβλωσης Της Πραγματικότητας"!

Πάνε 206 χρόνια από τότε που ο Άγγλος Ναύαρχος Νέλσων, αντιμετώπισε μια αρμάδα πλοίων του Γαλλικού και Ισπανικού Ναυτικού, υπερδιπλάσια από τη δική του, στο Τραφάλγκαρ! Για να  κάνει τους ναύτες του και τους αξιωματικούς του να αποβάλλουν το φόβο που τους κυρίευσε μόλις είδαν στον ορίζοντα το πλήθος των πλοίων, έβαλε τη διόπτρα του στο κατεστραμμένο μάτι του και τους διαβεβαίωσε ότι αυτό που έβλεπαν, δεν ήταν παρά οφθαλμαπάτη!
Το ηθικό ανέβηκε, η ναυμαχία έγινε και ο Άγγλοι κατενίκησαν τους αντιπάλους τους, οι οποίοι έχασαν 70 πλοία έναντι ουδενός του Νέλσωνα! Προσωπικά η ενέργεια αυτή δε βοήθησε το Νέλσωνα, αφού σκοτώθηκε στη Ναυμαχία αυτή από ελεύθερο σκοπευτή των αντιπάλων, αλλά του άφησε μια μεγάλη υστεροφημία, αφού έκτοτε θεωρείται ο μεγαλύτερος ήρωας της Βρετανίας!
Η "εξαπάτηση" αυτή του Νέλσωνα,
 ίσως είναι η πρώτη καταγεγραμμένη εφαρμογή, αυτού που ο Στιβ Τζόμπς και το περιβάλλον του στην Appl, κατονόμασαν τη δεκαετία του ΄80, ως "Πεδίο Διαστρέβλωσης Της Πραγματικότητας"!
Ο Τζόμπς, μη δεχόμενος τη φράση "αυτό δε γίνεται", δημιούργησε μια δική του παράλληλη πραγματικότητα με αυτήν των υπαλλήλων του και τους έκανε να λειτουργούν με βάση αυτή! Έτσι λειτούργησε για 30 χρόνια περίπου και έτσι πέτυχε!
Ο Τζόμπς, όμως υπήρξε ένας εξαιρετικά χαρισματικός και ευφυής άνθρωπος!
Έχω την αίσθηση ότι ο κ. Παπανδρέου, ως λάτρης της τεχνολογίας της Appl, προσπαθεί εδώ και δύο περίπου χρόνια, να εφαρμόσει ένα μοντέλο διοίκησης, βασισμένο σε αυτήν ακριβώς τη θεωρία!
Δημιούργησε γύρω του, μέσω των ευνοημένων από τη μοιρασιά του πακέτου των Ολυμπιακών Αγώνων, εργολάβων- Καναλαρχών, ένα πεδίο διαστρέβλωσης των πάντων!
-Το 2009, προεκλογικά, μας πέταξε εκείνο το "λεφτά υπάρχουν"!
-Στη συνέχεια και για πέντε μήνες, υποστήριζε και έλεγε πράγματα, κάνοντας αργότερα τα αντίθετα!
-Για μήνες, κοίμιζε το λαό με συμπονετικά λόγια και κοινωνικό προσωπείο, για να λάβει αργότερα τα πιο σκληρά και αιμοδιψή μέτρα εναντίον του!
-Προκήρυξε ένα δημοψήφισμα που, δήθεν θα έλυνα τα πάντα, ενώ γνώριζε ότι δεν είχα τα κότσια και τη νομιμοποίηση (έξωθεν) να το κάνει!
-Προσπάθησε να ανανεώσει τη δύναμή του από μια κουρασμένη και παραπαίουσα Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ γνωρίζει ότι κομματικά και πολιτικά, είναι "τελειωμένος"!
Αυτό, δεν είναι απλά "Διαστρέβλωση της πραγματικότητας"!
Αν δεν είναι άγνοια της πραγματικότητας, τότε είναι άρνηση της πραγματικότητας!
Και επειδή ο κ. Παπανδρέου ούτε τη στρατηγική τακτική  του Νέλσωνα έχει μελετήσει ούτε διαθέτει τη χαρισματικότητα και την ευφυΐα του Τζόμπς, οδηγείται όσον ούπω στο περιθώριο της Ιστορίας, προκειμένου να έχει το χρόνο να τη μελετήσει και να διδαχθεί από αυτή!
Το δυσάρεστο είναι ότι τα αποτελέσματα αυτής της "Διαστρέβλωσης Της Πραγματικότητας" θα τα πληρώνει η Χώρα και ο Λαός για πολλές δεκαετίες!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ (ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ NO PAPER): ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ..

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Φίλε μου υπάρχει και ζωή εκτός τρέχουσας πολιτικής!
Μαζεύω ελιές!Δε διαβάζω εφημερίδες, δε βλέπω ειδήσεις στην τηλεόραση, ενημερώνομαι από το διαδίκτυο και για ξεκούραση διαβάζω τη βιογραφία ενός πολύ αξιόλογου ανθρώπου που δυστυχώς πέθανε, του Στιβ Τζόμπς!
Κατά συνέπεια αγνοώ παντελώς αυτό το non paper, πόσο μάλλον το περιεχόμενό του!