Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Η ξεφτίλα, δεν έχει πάτο!...

Το βιντεάκι είναι λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2009. Ο παραθυρόβιος κ. Βενιζέλος, είμαι βέβαιος ότι, εκείνη τη βραδιά πήγε σπίτι του κατευχαριστημένος γιατί ο βιωματική του αυταρέσκεια του έλεγε ότι "τους κατατρόπωσε όλους"!
Ο πολιτικός ναρκισσισμός του, δεν του επέτρεπε να δει το παγόβουνο που ερχόταν καταπάνω του!
Με την ίδια ευκολία σήμερα, από καθέδρας, πράττει τα ακριβώς αντίθετα!
Κανένα πρόβλημα!
Σε κάποιο παράθυρο θα εξηγήσει με τον ίδιο βερμπαλιστικό λόγο ότι και τότε και τώρα έχει δίκιο!
Γιατί η ξεφτίλα, ακολουθεί την πορεία της Ελλάδας!
Δεν έχει πάτο!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το κακο με δαύτους ειναι οτι υπαρχει το ιντερνετ και ο κοσμος βλεπει και κρινει.

firiki2010 είπε...

".. είμαστε σε εθνική κατάθλιψη..." (το 2009!!!) Βρε που μας είχε φέρει αυτός ο αλήτης ο Καραμανλής! Και τι θα παθαίναμε ακόμη αν τον αφήναμε να παγώσει τους μισθούς!!! Ευτυχώς τον διώξαμε τον ανάλγητο και σωθήκαμε ... κι από τότε σωζόμαστε κάθε δυο μήνες.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 6:02
Ναι, φίλε μου! Ο κόσμος βλέπει! Τώρα για το αν κρίνει και κυρίως αν κρίνει σωστά, θα μου επιτρέψεις να έχω τις αμφιβολίες μου!

@ firiki2010:
Το σημείο που το λέει αυτό, είναι όλα τα λεφτά!
Τα αντικαταθλιπτικά μου χάπια, γρήγορα!!!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αν αυτοί οι τύποι έπαιρναν κάθε πρωί στις 6 το λεοφωρείο για να πάνε στη δουλειά, και αργά το απόγευμα επέστρεφαν σπίτι τους με τον ίδιο τρόπο, θα μιλούσαν σίγουρα πολύ διαφορετικά.
Ή, μάλλον, δεν θα μιλούσαν καθόλου...

Χρήστος Γ. είπε...

Θαύμασα ακόμα μία φορά διάλογο Μπακογιάννη-Βενιζέλου. Η Ντόρα ήταν εκπληκτική με γλαφυρό, σίγουρο, μεστό και ήρεμο πολιτικό λόγο κατατρόπωσε τον Μπένι. Ο καημένος στέκονταν στο παραθυράκι του και περίμενε με ιώβεια υπομονή τη σειρά του! Τι τάκτ, τι τζέντλμαν!

Εκείνη την εποχή ίσως και νωρίτερα ο Βενιζέος είχε βγει στις ειδήσεις καναλιού (δεν θυμάμαι ποιου) με παρουσιάστρια την Έλλη Στάη. Του έκανε μια ερώτηση η δημοσιογράφος η οποία έμελλε να είναι και η μοναδική.
Αφού μαλακίστηκε για κανένα 5λεπτο (πολύς χρόνος βέβαια για μια μαλακία όσο πετυχημένη κι αν είναι), κι ενώ η Στάη είχε το ύφος της Ντόρας, κατέληξε φουσκώνοντας από ικανοποίηση θυμίζοντας ακόμα πιο έντονα ΜΠΑΛΟΝΙ.
-Ελπίζω κυρία Στάη να σας έπεισα! Είπε με χαμόγελο «αυτοϊκανοποίησης», δηλαδή μαλακισμένο!
Η αλεπού Έλλη όμως είχε φαίνεται από καιρό έτοιμη την απάντησή της και τον περίμενε στη γωνία.
-Εμένα κύριε Βενιζέλο; Τους τηλεθεατές να ρωτήσετε αν κατάλαβαν τι θέλατε να πείτε. Θυμάμαι τα λόγια της Στάη αυτολεξε.ί

Το χαμόγελο της… «αυτοϊκανοποίησης» έφυγε από το πρόσωπό του, αν και για να πω τη μαύρη αλήθεια εγώ τον προτιμούσα μαλάκα, καθώς το τηλεπαράθυρό του έκλεινε και δεν πρόφτασε να δευτερολογήσει.
Το κακό είναι ότι εξακολουθεί στο ίδιο μοτίβο και δεν διδάσκεται από το παρελθόν του ούτε αυτός ούτε οι όμοιοί του, ένθεν κακείθεν.

Για την ουσία του λόγου του, όσο μπόρεσα να καταλάβω τι ήθελε να πει, εκείνη την εποχή όλοι τους κινούταν γύρο από τα «λεφτά υπάρχουν» του George. Ε, αυτός τις δύο λέξεις που έγραψαν πλέον ιστορία τις εμπλούτισε με περαιτέρω δικές του ανοησίες.

Η Βενιζέλια ακατάσχετη, παπαρολογία όμως συνεχίζεται!

Κι αν ο λαός συνεχίσει να έχει κοντή μνήμη και δράμι σωστή κρίση για να μη εκφραστώ χειρότερα γι’ αυτόν, τον λαό εννοώ, (φτάνει για σήμερα πολλά είπα!) θα τον ξαναψηφίσει και ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον τον δούμε και πρωθυπουργό.
Ας ελπίσουμε ότι από τον ΠΑΤΟ κάποιοι να μην κατορθώσουν να αναρριχηθούν!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ασκαρδαμυκτι:
Ποιο λεωφορείο! Αυτοί αγνοούν εντελώς πως λειτουργεί η αγορά!Γιατί όταν οι καραβίδες οι αστακοί και οι συναγρίδες σου έρχονται πεσκέσι με τα τελάρα στο σπίτι, γιατί να σε πασχολήσει η τιμή του ψωμιού και της τομάτας!Αν γνωρίσεις κάποιους από αυτούς, θα δεις ότι δεν έχουν χρήματα στην τσέπη τους γιατί έχουν συνηθίσει να τους κερνάνε οι άλλοι!

@ Crisgio:
Αν οι λέξεις δεν είχαν χάσει πλέον το νόημά τους, θα αρκούσε να πει κανείς για τον Ευάγγελο ότι πρόκειται για μια μεγάλη "πομφόλυγα"!
Τώρα, όταν πρόκειται να λέμε για κάποιον ότι είναι "φούσκα" αρκεί να λέμε: "Αυτός, είναι Βενιζέλος"!
Μέχρι και βλαξ τον ξεγέλασε!!!