Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Μανιφέστο ... προσωπικής διάσωσης!...

H είδηση του Σαββατοκύριακου είναι ότι τρία στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκ των οποίων το ένα εκ των στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού, έγραψαν μαζί, άρθρο "προβληματισμού" και υποκριτικής αυτοκριτικής θα  έλεγα εγώ, το οποίο επί το επαναστατικότερο, πήρε τη μορφή "μανιφέστου"! 
Μάλιστα!
Ξεκίνησα να διαβάζω το "μανιφέστο-αυτοκριτική" των επιφανών και διακεκριμένων στελεχών, τα οποία επί σειρά ετών συνδιαμόρφωναν και εκτελούσαν την πολιτική του κόμματός τους, αλλά η ανοχή μου μου επέτρεψε να τελειώσω μόνο τις δύο πρώτες παραγράφους!
Στις παραγράφους αυτές, οι τρεις "Illuminati" του ΠΑΣΟΚ, περιγράφουν πολύ συνοπτικά και με μεγάλη επιείκεια ό,τι κακό προξένησε το κόμμα τους, όλα τα προηγούμενα χρόνια που διαχειρίστηκε την εξουσία! Αν η συγκεκαλυμμένη αυτοκριτική διάθεσή τους ήταν ειλικρινής, θα ανέφεραν και το τι έκανε το κόμμα τους όταν αυτό ήταν στην Αντιπολίτευση!
Αλλά αυτό τους διέφυγε, προφανώς!
Κάπου εκεί, σταμάτησα να διαβάζω το προσωπικό πόνημα διάσωσης της εσωτερικής "τρόικας", αηδιασμένος από το θεωρητικισμό, τον επηρμένο ακαδημαϊκισμό και τις γενικολογίες αυτών που, όλοι μαζί και καθ΄ένας ξεχωριστά, έχουν τεράστια ευθύνη για ό,τι τραβάει σήμερα η πατρίδα!
Είναι ολοφάνερο! Τρομάζουν με την ιδέα ότι μπορεί η επόμενη ημέρα, που έρχεται ως αποτέλεσμα της ολέθριας πολιτικής τους, να τους βρει εκτός των πολιτικών εξελίξεων και αυτό δεν τους αρέσει!
Γι αυτό αποστασιοποιούνται από τον ανίκανο ακόμα και να σκεφθεί Αρχηγό τους και στέλνουν μηνύματα στη "βάση" ότι "υπάρχουν λύσεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ" για τη διαχείριση του ολέθρου!
Πετάνε το μπαλάκι και στην άλλη πλευρά με την ελπίδα ότι θα συναντήσουν "ευήκοον ους" προκειμένου να εξασφαλίσουν "συνένοχη συναίνεση"!
Τα ψέμματα, όμως τελειώνουν!
Οι Έλληνες πλέον, δεν εμπιστευόμαστε άλλο αυτούς τους πολιτικούς που μας βύθισαν στη βαρβαρότητα, χωρίς να μας δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε το σοσιαλισμό!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: