Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

"Ένα μεγάλο ευχαριστώ", στον άγνωστο κουκουλοφόρο!..

Πριν από λίγους Μήνες, ο σχολιαστής της "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉΣ", Πάσχος Μανδραβέλης, είχε απευθύνει ένα "Μεγάλο ευχαριστώ" στους 155 βουλευτές που ψήφισαν το "Μεσοπρόθεσμο" και μας έσωσαν από τη πτώχευση!
Σήμερα και ενώ το κέντρο της Αθήνας βράζει από την αγανάκτηση όλων αυτών που δεν κατάλαβαν ότι σώθηκαν και αρνούνται να δώσουν στην Κυβέρνηση το σχοινί που θα τους κρεμάσει, το σχέδιο "Τελική Λύση" της Κυβέρνησης, μπήκε ήδη σε εφαρμογή! "Άγνωστοι κουκουλοφόροι", επωνομαζόμενοι και "μπαχαλάκηδες", ανέλαβαν να τρομοκρατήσουν τους διαδηλωτές για να μπορέσουν, σε λίγες ώρες, οι 150τόσοι που έχουν απομείνει στο "μαντρί", να μας ξανασώσουν!
Επειδή η κοινωνική σύσταση των διαδηλωτών δεν τους επιτρέπει σύμπραξη σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις (υπάρχει ήδη ένας νεκρός), είναι βέβαιο ότι η ψηφοφορία θα γίνει απρόσκοπτα, με προδικαζόμενο το "αίσιο" αποτέλεσμά της!
Κατόπιν τούτου, εκτιμώ ότι ο γνωστός σχολιαστής θα αναπέμψει ένα δεύτερο "ευχαριστώ" προς τον "άγνωστο κουκουλοφόρο", αυτή τη φορά, ο οποίος με τη συμπαράστασή του προς τα όργανα της "συντεταγμένης πολιτείας", ξαναέσωσε τη χώρα από την οικονομική κατάρρευση, την ώρα  που, ύστερα από πολύμηνους αγώνες, άρχισε να ανακάμπτει!

8 σχόλια:

Χρήστος Γ. είπε...

Δεν συμφωνώ και είμαι εξοργισμένος με τον ΓΑΠ και τον τρόπο που έχει κυβερνήσει (ο θεός να το πει...) μέχρι σήμερα, όμως εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα πιστεύεις ότι είχαμε άλλο δρόμο από αυτόν της ψήφισης του νομοσχεδίου με όλα τα κατά του;
Επίσης διαβλέπω μια αντιπάθειά σου κατά του Μανδραβέλη τον οποίον εγώ αντιθέτως εκτιμώ!
Τέλος δεν πιστεύω ότι οι μπαχαλάκηδες είναι στημένοι. Δεν πιστεύω στην συνομωσιολογία.
Με τούτα και με κείνα δεν συμφωνώ με την ανάρτησή σου αυτή τη φορά φίλε μου Σαλωνίτη! :-)))))

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Crisgio:
Ναι, πιστεύω ότι υπήρχε και προ διετίας ακόμα, άλλο "μείγμα" πολιτικής που θα έφερνε έσοδα χωρίς αυτη την οικονομική αφαίμαξη των πολιτών!Δύο χρόνια ο ΟΣΕ μας έχει βάλει μέσα 2,5 δις! Δεν τον έχουν ακουμπήσει ακόμα! Ούτε τους άλλους οργανισμούς που δημιουργούν καθημερινά ελλείμματα!Ουσιαστική οικονομία στο κράτος δεν έχει γίνει! Και, τέλος ας μου εξηγήσει κάποιος το θράσος της Κυβέρνησης να κόβει αναταποδοτικές συντάξεις και δώρα και να κρατάει τους 16 μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής!
Ο Μανδραβέλης έχει γράψει κομμάτια με τα οποία συμφωνώ αλλά και κάποια που με έχουν εξοργίσει! Γενικά, δε μου αρέσουν οι τύποι τους οποίους έχω χαρακτηρίσει ως "ιδεολογικούς αποστάτες"! Κυρίως δε αυτοί οι οποίοι έχουν νοοτροπία "Γενίτσαρου"!Με απλά λόγια ο κομμουνιστάκος που ξαφνικά ανακάλυψε τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό και προσπαθεί να με πείσει για τα αγαθά του!
Τέλος για όσους παρακολούθησαν τις τελευταίες μέρες τα γεγονότα της Πλατείας Συντάγματος, αντιλαμβάνεται ότι πρέπει έξω από το Κοινοβούλιο πλέον να στηθεί βωμός "Τω αγνόστω Κουκουλοφόρω"!

Χρήστος Γ. είπε...

Καταλαβαίνω τη λογική σου και το παράδειγμα του ΟΣΕ, των άλλων «ζόμπι» οργανισμών και πολλά ακόμα που μπορούμε να απαριθμήσουμε και να συμφωνήσουμε αν αφαιρέσω τον όρο «μείγμα πολιτικής» που μου θυμίζει το Σαμαρά τον οποίο δεν θεωρώ ΟΥΤΕ αυτόν ικανό. Αλλά αυτά τα έχουμε ξαναπεί.
Για τον Μανδραβέλη δεν γνωρίζω τη διαδρομή του αλλά αυτά που διαβάζω με βρίσκουν στο μεγαλύτερό τους μέρος σύμφωνο. Δείχνεις όμως μια εμπάθεια απέναντί του που θυμίζει "ΕΜΕΝΑ" απέναντι στον Σαμαρά. Αν "ζητάς" από μένα να ρίξω νερό στο κρασί μου εσύ γιατί δεν τον κάνεις με τον Πάσχο που στο φινάλε τις σκέψεις του και μόνο γράφει. Ο Σαμαράς έκανε πολύ χειρότερα και τον έχεις συγχωρέσει!!!
Τέλος συμφωνώ με το πικρό σου χιούμορ και το βωμό «τω αγνώστω κουκουλοφόρω». Απλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι πρόκειται για μισθοφόρους που χρησιμοποιούνται από την εκάστοτε εξουσία. Να με συγχωρέσεις αλλά επαναλαμβάνω το θεωρώ συνομωσιολογία! Το αφήνω στην αριστερά όπου το ΚΚΕ μάλλον τους κατατάσσει στην οικογένεια του ΣΥΝ. Ποιον να πιστέψω!!!
Τελευταία διαφωνούμε αρκετά. Καλό το βλέπω, δεν νομίζεις;

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Η αλήθεια είναι ότι με είχε "τρομάξει" λίγο η απόλυτη ταύτησή μας σε πολλά θέματα, οπότε η διαφωνία μας σε κάποια άλλα προοιωνίζεται γόνιμη!
Η "συνομωσιολογία αναπτύσσεται εκεί όπου αρχίζει να αποχωρεί η λογική ερμηνεία κάποιου φαινομένου!
Βρίσκεις κάτι λογικό σε ό,τι συμβαίνει με την κάθε φορά εξέλιξη στις πορείες διαμαρτυρίας;
Απλοί άνθρωποι που άφησαν τις πολυθρόνες τους για να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε ό,τι γίνεται σήμερα ερήμην του!
Που κολλάει οι "κουκουλοφόροι" να είναι εναντίον τους; Γιατί δεν αντιδρά η Αστυνομία-θεατής;
Φαίνεται λοιπόν ότι το Κράτος αυτό που δε μπορεί να οργανώσει μια σωστή και παραγωγική λειτουργία του, μπόρεσε να οργανώσει μια διαδικασία-υπηρεσία που να τη χρησιμοποιεί ως κατασταλτικό μηχανισμό! Αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι τίποτα δε χάθηκε ακόμα!
Μπορεί ακολουθώντας την ίδια οργανωτικότητα, να ξεκινήσει η ... ανάπτυξη!

παρναSOS είπε...

O Πασχος Μανδραβελης ήταν τυχοδιωκτικό ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ (και όχι στην ΕΚΟΝ-Ρ. Φεραίος όπως τον συμφέρει να διαδίδει για «ξέπλυμα»). Το δεύτερο μισό της δεκαετίας του ΄80 μάλιστα έβγαζε μια Ανδρεοπαπανδρεϊκή (δλδ. λαϊκιστική) φυλλάδα στην Κοζάνη, την οποία προφανώς ενίσχυε όπως και όλες τις άλλες το Κίνημα της «Αλλαγής» τότε που είχαν κάνει όλοι γιούργια στο Δημόσιο Ταμείο, μαζί με κάποιον άλλον αγριοπασόκο, μετά χώρισαν και κάποια στιγμή μάλιστα βρέθηκαν και στα δικαστήρια για τη μοιρασιά. Τότε ο φιλόδοξος Μανδραβέλης εγκατέλειψε την επαρχιώτικη εφημερίδα και κατέβηκε στην Αθήνα, έπιασε δουλειά στον «Ελεύθερο Τύπο»!!!!!!! (που ήταν η κυρίαρχη στο χώρο της Δεξιάς...), ξεπλύθηκε από τον αυριανιστικό παπανδρεϊσμό, τον βοήθησε στο ξέπλυμα και το ότι πούλαγε δήθεν «φιλελευθερισμό» στην τότε Δεξιά στην οποία ανήκαν Ανδριανόπουλος, Μάνος κλπ, και αργότερα, όταν εκλεχτηκε ο Σημίτης, κόλλησε στους λεγόμενους «εκσυγχρονιστές». Πάντοτε υπηρετούσε, και με το αζημίωτο, τον Επιλεκτικό Φιλελευθερισμό, την Επιλεκτική Δημοκρατία.
Όταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έγινε Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ (2003-04) --στη συνέχεια εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ--, η σύζυγος του Πάσχου Μανδραβέλη, Σοφία, υπάλληλος του ΙΚΑ Κοζάνης, αποσπάστηκε στο Κόμμα (ΠΑΣΟΚ) και διατέθηκε στο γραφείο του Παπακωνσταντίνου ως έμπιστή του. Από τότε που έγινε υπουργός είναι ιδιαιτέρα του στα δύο υπουργεία στα οποία τοποθετήθηκε. Τότε ανέβηκαν οι μετοχές του Μανδραβέλη στο Κίνημα, καθώς τους είναι πολύτιμη η πείρα του στα ΜΜΕ, αλλά και η θέση του στο συγκρότημα του Αλαφούζου (Καθημερινή, ΣΚΑΙ). Αν «τρέξει» κανείς την αρθρογραφία του κάθετα, θα δει ότι ήταν ο συνεπέστερος προπαγανδιστής και κόλακας του ΓΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΩΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ:
ΣΑΛΩΝΙΤΗ,ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΘΕΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.
ΕΝΑ ΣΕ ΡΩΤΑΩ:
ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΠΡΩΤΗ ΕΝΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ;ΟΧΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ,ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΗΔΗ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ,ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΦ΄ΥΨΗΛΟΥ..
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ..Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ ΟΤΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΥΨΗΛΗ ΚΡΙΤΙΚΗ..
ΜΗΝ ΗΔΟΝΙΖΕΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ, ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ..ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣΤΟΥΡΩΝΕΙ..ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ..

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ παρναSOS:
Κάτι έχω διαβάσει περί του παρελθόντος του Πάσχου αλλά δεν τα πολυπίστευα κιόλας! Η επιμονή του στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό με απαξίωση όλων όσοι έχουν άλλη άποψη δείχνει αριστερό παρελθόν και προσαρμογή στη νέα τάξη πραγμάτων προς ίδιον όφελος! Τουτέστιν, μεταπολιτευτικός αριστερούλης!
Ευχαριστώ για τις λεπτομέρειες! Όχι ότι με ενδιέφεραν ιδιαίτερα

@ Ανώνυμε:10:22
Το λιβάνι το αποφεύγω σαν το διάβολο!'Οπως σίγουρα γνωρίζεις, τα έχω τα χρονάκια μου! Είμαι δηλαδή η γεννιά που την ενημέρωσή της την κάναμε από νέοι από τις εφημερίδες! Λογικό λοιπόν είναι ο καθένας να έχει επιλέξει το έντυπο το οποίο του ταιριάζει περισσότερο! Εγώ μεγάλωσα στο σπίτι μου και έμαθα τα πρώτα μου γράμματα από και με την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"!
Η αναφορά στην αρθρογραφία της είναι γιατί είναι σταθερή και συνεπής σε μια γραμμή και δεν έλεγε άλλα επί Καραμανλή και άλλα τώρα, σε αντίθεση με τις λεγόμενες "δημοκρατικές"!
Την ενίσχυση στις Τράπεζες, για παράδειγμα, επί Καραμανλή την κατηγόρησαν και τώρα τη λένε "συστημική ισορροπία"!
Υπάρχουν και άλλα φαιδρά κυρίως των "Λαμπρακιάδων" τις οποίες θεωρώ ό,τι πιο εκμαυλιστικό και ύπουλο στη ενημέρωση!
Κάνεις λάθος για την καταγγελτική δημοσιογραφία! Το έχει κάνει αλλά το κάνει πάντα με στοιχεία και όχι με πομφόλυγες!
Σεβαστές οι κριτικές σου απόψεις για την ποιότητα της "Κ" αλλά υπάρχουν και οι "κυκλοφορίες" και φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν μαζί σου!
Σε κάθε περίπτωση ουδείς ισχυρίζεται ότι είναι τέλεια αλλά σέβεται τον αναγνώστη της!

Χρήστος Γ. είπε...

Τα περι "Καθημερινής" σχόλια αποδεικνύουν αυτό που αναφέρεις. Ότι σήμερα δεν εκτιμάται η σταθερή άποψη και ο σεβασμός στον αναγνώστη. Ο Έλληνας θέλει πάντα να διαβάζει αυτό που του αρέσει που του χαϊδεύει αυτιά και μάτια. Η αντίθετη άποψη τον εξοργίζει.