Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Δημοκρατία και Τυραννία...

Δε νομίζω να υπάρχει πολιτισμένος άνθρωπος που να μη συμφωνεί ότι πρέπει να αποδοθεί η σορός του Καντάφι στη Φυλή του προκειμένου αυτή να τον ενταφιάσει σύμφωνα με τις παραδόσεις της!
Χιλιάδες χρόνια πριν ο Σοφοκλής, στην "Αντιγόνη", έθεσε το θέμα της υπεροχής της ανθρώπινης φύσης και συναισθήματος, έναντι των ανθρώπινων νόμων, πόσο μάλλον όταν οι νόμοι αυτοί προέρχονται από Τυράννους!
Όχι ασφαλώς, ότι και σήμερα, στη Δύση, δεν υπάρχουν Κρέοντες!
Από του σημείου αυτού, όμως, μέχρι το να επαίρεται η χήρα του Σάφια για την ... "ηρωική αντίσταση ..." που προέβαλε ο τύραννος σύζυγό της, έναντι 40 κρατών επί 6 μήνες, υπάρχει μεγάλη απόσταση!
Η κ. Σάφια και όλη της η εναπομείνασα οικογένεια έχει πλουτίσει από την τυραννική άσκηση εξουσίας επί ενός λαού! Είναι χιλιάδες οι τάφοι των αντικαθεστωτικών! Είναι τεράστιος ο κλεμμένος πλούτος της χώρας που έχει περάσει στο όνομα της οικογένειας! Και είναι μακρύς ο αγώνας αυτής της χώρας μέχρι να βρει το δρόμο της!
 Πολύ νωρίς, λοιπόν, άρχισε να απαιτεί από τη Διεθνή Κοινότητα η κ. Σάφια!
Τα Διεθνή Δικαστήρια στα οποία είναι βέβαιο ότι θα προσφύγει η κ. Σάφια, πρέπει να δουν στο πρόσωπό της ένα συνένοχο σε ένα έγκλημα διαρκείας επί ενός λαού!
Νομίζω ότι η στάση απέναντι στην οικογένεια Καντάφι, δεν πρέπει να υλοποιήσει στην πράξη αυτό που είπε ο Μαρξ!

Η Δημοκρατική Διεθνής Κοινότητα, δεν πρέπει με τη στάση της απέναντι στους Τυράννους να τους πουλάει το σχοινί που θα την κρεμάσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: