Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Πασοκ: Ένα βαθειά θρασύ και υποκριτικό Κόμμα!

Το ότι ο Αντώνης Σαμαράς διέγραψε από μέλος της Πολιτικής Επιτροπής που ήταν, τον κ. Θύμιο  Λυμπερόπουλο, πρόεδρο του ΣΑΤΑ, θα το έχετε ήδη πληροφορηθεί!
Το ότι η ενέργεια αυτή του Αντώνη Σαμαρά, μπέρδεψε τα ήδη βραχυκυκλωμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ήταν αναμενόμενο! Ποτέ το Κόμμα αυτό στην τριανταπεντάχρονη ιστορία του δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο ευρισκόμενο στην Αντιπολίτευση!
Για όσους έχουν "μελετήσει" τις συμπεριφορές του ΠΑΣΟΚ, είναι αναμενόμενο και κατανοητό!Μη κατανοητό, όμως, είναι το να βγαίνει ο Υπουργός Μεταφορών κ. Ραγκούσης και να κάνει την παρακάτω δήλωση:
“Ο κ. Σαμαράς, αφού επί μήνες υποστήριζε και πολιτικά ενθάρρυνε τον κ. Θ. Λυμπερόπουλο παρακολουθώντας τον να κλείνει λιμάνια, αεροδρόμια, να εκτοξεύει ύβρεις και κυρίως απειλές κατά της ζωής, επιτέλους έπραξε το αυτονόητο”!
Η δήλωση Ραγκούση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί,αστεία, φαιδρή ή και γελοία, αν δεν ήταν από μόνη της ιστορικά τραγική! Γιατί είναι ακριβώς το ΠΑΣΟΚ και οι διαχρονικοί Αρχηγοί του, εκείνοι οι οποίοι "υποστήριζαν", "ενθάρρυναν" και "υπέθαλψαν", από καταβολής κόμματος τους συνδικαλιστές προκειμένου να δημιουργούν προβλήματα, με ακραίες καταστάσεις, στην Κυβέρνηση, όταν  σ΄αυτήν ήταν άλλο Κόμμα!
Ο ελληνικός λαός δεν έχει ξεχάσει ακόμα τους "Σταμουλοκολλάδες" της περιόδου ΄90-΄93 με τα ξε 
βρακώματα των επαγγελματιών στην Ομόνοια και τις ακρότητες στο Κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να μην περάσουν οι μεταρρυθμίσεις της τότε Κυβέρνησης! Αλλά, επειδή τότε ο κ. Ραγκούσης μπορεί να ήταν πολύ νέος για να θυμάται τέτοια αίσχη, του παραθέτουμε δύο, πρόσφατες, φωτογραφίες, υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες, στις οποίες αποτυπώνεται ο ίδιος με τον Αρχηγό του, να κάνουν το αυτονόητο: Να "συμπαραστέκονται" σε όσους "κλείνανε Λιμάνια, δρόμους και αεροδρόμια"!
Κύριε Ραγκούση, μη γίνεστε περισσότερο γελοίος! Αφήστε να το κάνει ο κ. Βενιζέλος αυτό!

7 σχόλια:

Χρήστος Γ. είπε...

Σαλωνίτη όταν αναφέρεσαι στην εποχή 90-93, πρέπει να θυμάσαι και τον Αντωνάκη τι ΕΠΡΑΞΕ τότε.
Οι Σταμουλοκολάδες και ο Μπάκουλης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, δεν ήταν οι μόνοι της εποχής εκείνης. Ήταν εκτός του προέδρου της ΠΟΛΑΝ και κάτι βλάκες σαν τον συγχωρεμένο ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ, κατά κόσμον Μ. Έβερτ, και πολλοί άλλοι που στην προσπάθειά τους να προβάλουν προοδευτικό (τι λέξη κι αυτή!!!) αριστερό προφίλ (τρομάρα τους, μέχρι σήμερα συμβαίνει αυτό) δεν ξέρω γιατί, πολέμησαν τον Μητσοτάκη στην προσπάθειά του να πουλήσει τον ΟΤΕ, να ιδιωτικοποιήσει τις συγκοινωνίες κλπ κλπ κλπ.
Βέβαια υπήρξε και ο καταστροφέας Ανδρέας, ο βασικός υπεύθυνος της σημερινής παρακμής, που μας δήλωνε ότι όταν θα έρθει ξανά στην εξουσία ο ΟΤΕ θα γίνει εταιρία με μια μετοχή που θα ανήκει στον ΛΑΟ και άλλες τέτοιες ανοησίες. Αναμνήσεις που εξοργίζουν!
Η οργή που νοιώθω όμως για τον Σαμαρά δεν βλέπω να σβήνει γρήγορα, άλλωστε κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια, και εκπλήσσομαι μαζί σου που εκθειάζεις τα εξαιρετικά καθυστερημένα ανακλαστικά του
Κάποιος έχει ένα σπυρί στο πόδι κι ενώ η ίασή του είναι μια κοινή αλοιφή, ο γιατρός το παραμελεί, η κατάσταση χειροτερεύει με αποτέλεσμα η γάγγραινα και το κόψιμο του ποδιού. Σ’ αυτή τη φάση δεν μπορούμε να δίνουμε τα εύσημα στο γιατρό που έσωσε μια ζωή, όταν είναι υπεύθυνος που έναν υγιή άνθρωπο τον μετέτρεψε σε ανάπηρο!
Ναι το γράφεις, ότι τον ανέχτηκε πολύ καιρό, και συμφωνώ μαζί σου, γιατί όμως; Μήπως κατάλαβε ότι από δω και πέρα η παρουσία του Θύμιου στην ΝΔ μόνο κακό του κάνει; Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Κίνηση τακτικής στην πορεία του προς την εξουσία για την οποία και ΜΟΝΟ ενδιαφέρεται. Και το χειρότερο είναι ότι θα το πετύχει στην καταλληλότερη γι’ αυτόν στιγμή. Στον ΠΑΤΟ όπου η κατεδάφιση θα έχει ολοκληρωθεί από τους νυν ανιστόρητους, ανίκανους κυβερνώντες που για να πω την αλήθεια, μετά τα κατορθώματα του Καραμανλή του «Μικρού» ήθελα από κάπου να πιαστώ και να πιστέψω ότι τώρα κάτι θα γίνει. Όχι μη βγάλεις συμπέρασμα ότι τον ψήφισα αυτό δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ. Χώρια ότι έχω 10 χρόνια να ψηφίσω είτε λόγω απουσίας είτε πλέον από πίστη ότι δεν υπάρχει λόγος.
Βέβαια ο τουλάχιστον αστείος Ραγκούσης, όπως θα έλεγε και ο Κουτσόγιωργας, δεν δικαιούται δια να ομιλεί, καθώς ο ίδιος, ο αρχηγός του, και όχι μόνο, έχουν «χεσμένη την φωλεάν των» (ρήση κι αυτή του Κουτσόγιωργα) με την παρουσία τους και υποστήριξή τους σε ανάλογους τύπους σαν τον Θύμιο, την εποχή που βρίσκονταν στην αντιπολίτευση.
Αλλά αυτό δεν αποτελεί είδηση για το ΠΑΣΟΚ. Έτσι ήταν πάντα!

firiki2010 είπε...

@ chrisgio
Στην περίοδο 90-93 έγιναν λάθη και νομίζω πως όλοι πήραμε τα μαθήματα μας. Ομως το να εξισώνουμε κατά κάποιο τρόπο την τότε διαφωνία του Εβερτ (και πολλών άλλων) ή του Σαμαρά που - καλώςή κακώς - είχαν άλλη άποψη με τις αλήτικες συμπεριφορές των Σταμουλοκολλάδων που ενθάρρυε και επικροτούσε η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ δεν το βρίσκω πολύ λογικό.
Σχετικά με την διαγραφή Λυμπερόπουλου... Η ΝΔ ήταν όλη αυτή την διετία σταθερά αντίθετη σε "αγωνιστικές κινητοποιήσεις" που ξεπερνούσαν τα όρια (περιλαμβανομένων και των κινητοποιήσεων των ταξιτζήδων), είχε καταδικάσει χωρίς αστερίσκους δυναμικές ενέργειες αποδοκιμασίας μελών της κυβέρνησης και πριν καμιά βδομάδα ο Σαμαράς είχε προειδοποιήσει "Τους το λέω κατάμουτρα. Να μην μας ξαναψηφίσουν ποτέ!" αναφερόμενος σε δυναμικές κινητοποήσεις που αναστατώονουν την ήδη διαταραγμένη ζωή μας. Αρα υπάρχει μια συνέπεια στη στάση της.
Ακόμα κι αν παραδεχόμουνα στοιχεία τακτικής στη διαγραφή θα επεσήμαινα ότι οι τακτικές δεν είναι απογυμνωμένες από ουσία και ιδεολογικό περιεχόμενο. Και επί της ουσίας αυτό που λέει η διαγραφή είναι: "Δεν θέλω να είμαι ή να γίνω σαν το ΠΑΣΟΚ. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι"

Χρήστος Γ. είπε...

@firiki2010
Δεν εξίσωσα καμία συμπεριφορά. Θα ήμουν πολύ άδικος να κατατάξω τις διαγωγές των Σταμουλοκολάδων στο ίδιο επίπεδο ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ Σαμαρά και Έβερτ.
Αλλά πολιτική αλητεία «ΗΤΑΝ».
Το αποτέλεσμα το ίδιο. Πτώση μιας κυβέρνησης που ίσως αν στηρίζονταν, σήμερα να μην ήμασταν σ’ αυτό το χάλι. Ο Μητσοτάκης ήταν εκ των πραγμάτων του σήμερα, τουλάχιστον 20 χρόνια μπροστά. Και το κυριότερο το πίστευε και είχε τη θέληση να το πράξει. Επεχείρησε, είχε το θάρρος να συγκρουστεί με τις συντεχνίες. Σε αντίθεση με ΟΛΑ τα σημερινά «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ» της από δω και της από εκεί πλευράς που σέρνονται με το ζόρι από την πραγματικότητα, ανακαλύπτοντας 20 χρόνια μετά την ορθότητα της σκέψης του Μητσοτάκη.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λοιπόν λόγω της ισχνής της πλειοψηφίας της, είχε αποκτήσει ΚΑΙ τζάμπα μάγκες εκ των έσω. Σαν ποσοστά αν θυμάμαι καλά μια από τις πιο ισχυρές κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης. Αλλά ας όψεται ο απατεώνας Ανδρέας και ο εκλογικός του νόμος.
Αυτή η κυβέρνηση πριν 2Ο χρόνια προσπάθησε να κάνει μεταρρυθμίσεις, που σήμερα οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ προσπαθούν να κάνουν άρον-άρον, όταν ο Έβερτ, την ίδια ώρα, δήλωνε από βήματος της βουλής ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, ενώ ο Σαμαράς την έριξε ΚΑΙ γι’ αυτόν το λόγο.
Σήμερα ακούγοντάς τον μίστερ ΠΟΛΑΝ νομίζεις ότι πρόκειται για άλλον άνθρωπο, να πουλάει και εμπειρία-τεχνογνωσία για πράγματα που τότε δεν διαφωνούσε απλά, ΕΡΙΞΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Μιλάμε για αποστασία! Αυτή ήταν αποστασία κι όχι του Μητσοτάκη.
Γράφεις: «είχε ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ (τα κεφαλαία δικά μου) χωρίς αστερίσκους δυναμικές ενέργειες αποδοκιμασίας μελών της κυβέρνησης και πριν καμιά βδομάδα ο Σαμαράς είχε προειδοποιήσει "Τους το λέω κατάμουτρα. Να μην μας ξαναψηφίσουν ποτέ!"».
Χαμογελώ όταν ακούω-διαβάζω κάποιον να «ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ» για διάφορα θέματα. Το μόνο εύκολο και δεν στοιχίζει.
Επίσης αναφέρεσαι ότι μια εβδομάδα πριν είπε αυτά που είπε, είχε προειδοποιήσει.
Αν θυμάμαι καλά ο Θύμιος την Ελλάδα την έκανε άνω-κάτω το καλοκαίρι όχι πριν μια βδομάδα και ο μίστερ ΠΟΛΑΝ δεν έκανε ΤΟΤΕ το αυτονόητο. Η τακτική του έλεγε «όχι ακόμα Αντώνη». Και αυτού του είδους η τακτική είναι πλήρως απογυμνωμένη από ουσία σε σχέση με το καλό της χώρας. Ενώ σαν Έλληνας δεν δίνω δεκάρα για το ιδεολογικό περιεχόμενό της. Για ποιες ιδεολογίες μπορούμε να μιλάμε εν έτι 2011;
Κι επειδή ο λαός έχει κοντή μνήμη του αποδίδει τα εύσημα (ΑΝ του τα αποδίδει) ενώ ο «φτωχός» με το σπυρί στο πόδι έχει μείνει ήδη ανάπηρος.
Με εκτίμηση

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Για τους λαούς οι μνήμες είναι απαραίτητες, αλλά να μη μένουμε εκεί!
Η "αποστασία" Σαμαρά το ΄93 με την οποία μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί, υπήρξε μια "πολιτική πράξη"! Την ευνόησε σαφώς και η μικρή πλειοψηφία που είχε στη Βουλή ο Μητσοτάκης, αποτέλεσμα ενός νομοθετικού εκτρώματος του ΠΑΣΟΚ!
Ο Σαμαράς, όπως και ο Μητσοτάκης, πήρε τη "δεύτερη ευκαιρία" που δικαιούνται όλοι ό άνθρωποι.
Ενέργειες όπως αυτή της διαγραφής, δείχνουν ένα άνθρωπο που απέκτησε τις εμπειρίες του και είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει πολιτικές χρήσιμες και όχι, απαραίτητα ευχάριστες!
Αν θέλετε να διακινδυνεύσω μια πρόβλεψη, η επόμενη διαγραφή νομίζω ότι θα είναι αυτή του Μανώλη! Ο κ. επαγγελματίας συνδικαλιστής με το λαϊκισμό του και την πολιτεία του στον ΟΤΕ μάλλον με ένα κόμμα τύπου ΛΑΟΣ ταιριάζει!
Θέλουμε πολιτικούς και πολιτικές που να λένε αλήθεις και ας γίνονται οι μισές!
Αν παρά τις πολιτικές αυτές ο λαός αποφασίζει να ψηφίζει τους ευχάριστους, τότε ό λαός ας πληρώνει τις επιλογές του!
Άλλωστε αυτές πληρώνουμε και τώρα!
Κάποιο λένε ότι και Σαμαράς να έρθει τα ίδια θα κάνει αφού αυτά λέει η Τρόϊκα!
Η τρόϊκα ζητάει αναδιάρθρωση διαδικασιών και επιχειρήσεων που θα φέρουν μείωση του ελλείμματος. Το ανίκανο ΠΑΣΟΚ επιλέγει να μειώνει μισθούς και συντάξεις για την εύκολη και γρήγορη εμφάνιση αποτελεσμάτων! Γι αυτό βούλιαξε η αγορά!
Οποιαδήποτε άλλη πρόταση, θα είναι μια πρόταση ελπίδας!
Μιας ελπίδας που την έχουμε ανάγκη και τη διακαιούμαστε!

firiki2010 είπε...

@ chrisgio
Αν και νομίζω ότι η συζήτηση περί 90-93 είναι εκτός θέματος της ανάρτησης και θα μας κυνηγήσει ο Σαλωνίτης να πω μόνο 1-2 πραγματάκια.
Ο Μητσοτάκης αποδεικνύεται σήμερα ότι τότε είχε δίκιο. Κατά τη γνώμη μου έκανε το λάθος να συγκρουστεί με όλους και με όλα τη στιγμή που η κοινωνία δεν ήταν ώριμη για τέτοιες αλαγές. Κινήθηκε δηλ στο άλλο άκρο από αυτό που κινήθηκε ο Κώσρας Καραμανλής με την "ήπια προσαρμογή" που κατέληξε σε βάλτωμα.Την τότε στάση του Σαμαρά τότε την θεωρούσα και την θεωρώ λάθος κι αυτό δυστυχώς είναι αγκάθι που θα συνεχίσει να ταλαιπωρείτην παράταξη.

Πάμε στο σήμερα:1. Οι "καταδίκες" είναι εύκολες όμως ποτέ το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση δεν τόλμησε να καταδικάσει τις σε βάρος της κυβέρνησης ΝΔ βιαιότητες.2. Το καλοκαίρι η ΝΔ διαφώνησε πλήρως με τις δυναμικές κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων. Θα μπορούσε από τοτε να διαγράψει τον Λυμπερόπουλο.Το έκανε σήμερα, καθυστερημένα ίσως αλλά το έκανε. Να το προχωρήσω και λίγο παραπέρα;Επικεφαλής συνδικάτου και ταυτόχρονα κομματικό στέλεχος με κεντρική θέση σε κομματικό μηχανισμό δεν γίνεται.3 Οι ιδεολογίες δεν πέθανα. Το "καλό" για μια χώρα, πόλη,Οργανισμό δεν μπορεί να πατάει παρά σε κάποια φιλοσοφία.
4. Δεν είναι κοντή η μνήμη μας. Είναι κάτι χειρότερο.... είναι επιλεκτική.
Η εκτίμηση είναι αμοιβαία

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Δεν κυνηγάω ποτέ κανέναν για τις απόψεις του!Πόσο μάλλον για τις δικές σουα με τις οποίες συμφωνώ!
Το blog μου, όπως και πολλά άλλα είναι ανοιχτό στο διάλογο!
Ναι, ο Μητσοτάκης ήταν μπροστά από την κοινωνία!Αυτό είναι μια αλήθεια που η Ιστορία δε θα φοβηθεί να το καταγράψει!
Η κοινωνία, όμως, είναι ανέτοιμη ακόμα και τώρα να το παραδεχθεί!

Χρήστος Γ. είπε...

@Firiki2010, @Σαλωνίτης

@Firiki2010 δεν νομίζω να είμαστε εκτός θέματος. Ο Σαλωνίτης άλλωστε αναφέρεται στην ανάρτησή του στην περίοδο 90-93, άρα μπορούμε να τη σχολιάσουμε.
Συμφωνούμε ότι ο Μητσοτάκης ήταν μπροστά.
Η κοινωνία ποτέ δεν θα είναι έτοιμη για οποιαδήποτε αλλαγή. Τις αλλαγές δεν τις κάνουν οι λαοί αλλά συγκεκριμένοι ξεχωριστοί άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να εμπνεύσουν ή να συγκρουστούν με το κατεστημένο αλλά και να μπορούν να αποφύγουν τους «ΕΦΙΑΛΤΕΣ».
Για την καθυστερημένη διαγραφή του Λυμπερόπουλου απάντησα με το παράδειγμα του ανθρώπου με το σπυρί. Το timing μεγάλη σημασία!
Δια το θέμα των ταυτόχρονων ιδιοτήτων του Θύμιου σαν συνδικαλιστής και κομματικό στέλεχος συμφωνώ, δεν έπρεπε να συμβαίνει. Σιγά τον «κύριο»!
Πόσα… χρόνια ακόμα θα περιμένει ο Αντώνης να διαγράψει τον Μανώλη; Όταν συμβεί αυτό, ΑΝ συμβεί, θα ξαναμιλήσουμε για Σαμάρεια αστραπιαία ανακλαστικά;
Όσον αφορά τις ιδεολογίες εξακολουθώ να επιμένω ότι σήμερα το μόνο που μπορώ να δεχτώ σαν τέτοιο είναι η ιδεολογία του «ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ». Εδώ έχουμε φτάσει!!! Όταν καταλάβουμε τι σημαίνει αυτονόητο και το κατακτήσουμε τότε ας ασχοληθούμε και με τις ιδεολογίες. Αλήθεια ποιες;
@Σαλωνίτη διαφωνώ ότι η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ Σαμαρά ήταν «πολιτική πράξη». Εκτός αν τα εισαγωγικά εννοείς κάτι άλλο, οπότε πάω πάσο.
Γράφεις Σαλωνίτη: «Θέλουμε πολιτικούς και πολιτικές που να λένε αλήθειες και ας γίνονται οι μισές!». Όχι φίλε μου δεν έχω άλλη υπομονή. Θέλω πολιτικούς και πολιτικές που να λένε αλήθειες και να γίνονται ΟΛΕΣ! Αλλιώς να μην τις λένε! Βαρέθηκα!
Ο Σαμαράς ακολουθεί την τακτική του ώριμου φρούτου και όταν έρθει στην εξουσία όλα θα είναι σε τέτοιο χάλι που δεν θα μπορεί να διαπραγματευτεί γιατί δεν θα υπάρχει τίποτα για διαπραγμάτευση.
Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 2 χρόνια ήταν και συνεχίζει είναι καταστροφική. Μονολογώ όπως μονολογούσα και επί Καραμανλή του «Μικρού» ότι, δεν μπορεί(!!!), κάτι έχουν στο μυαλό τους και δρουν διαφορετικά απ’ ότι εγώ πιστεύω. Κι όμως, και οι μεν τότε, και οι δε σήμερα, δεν είχαν και δεν έχουν πρόγραμμα-πλάνο και κυρίως ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ. Πρόκειται για ηλίθιους.
Το βαθύ ΠΑΣΟΚ και η άρρωστη λογική του Ανδρέα συνεχίζει να επηρεάζει την τύχη και το μέλλον αυτής της χώρας.
Τέλος ανήκουμε στην ίδια πολιτική πλευρά αλλά υπάρχουν πράγματα, που ακόμα και μετά από 20 χρόνια, δεν μπορώ να τα χωνέψω. Το Σαμαρά δεν πρόκειται να του δώσω άφεση αμαρτιών μέχρι να πεθάνω. Τον ακούω, τον βλέπω και μου ανεβαίνει η πίεση. Θα επανέλθω και θα ξαναψηφίσω την ΝΔ ή το κόμμα που θα την αντικαταστήσει όταν δω πραγματική αλλαγή. Μέχρι τότε θα ΜΕΝΩ ΕΚΤΟΣ!!!