Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Πως καταντάει ο άνθρωπος, όταν αυτογελειοποιείται!...

Ο βλοσυρός κύριος της φωτογραφίας, είναι ο κ. Κουτρομάνης, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης!
Τίποτα το ιδιαίτερο!
Από το βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του κόμματος, δεν προκύπτει ότι κατάφερε να πάρει κάποιο πτυχίο, αλλά έχει μεγάλη ... κοινωνική δράση!
Ένα και μοναδικό προσόν του είναι ότι υπήρξε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και εργατοπατέρας με την άθλια έννοια του όρου, αφού υπήρξε για πολλά χρόνια Πρόεδρος της... κρατηθείτε: Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής της διαβόητης Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π! Δηλαδή, αν δεν καταλάβατε
 είναι αυτοί που βούλιαξαν τα ταμεία!
Είναι απίστευτο το τι έλεγε και το πως έδρασε το ανθρωπάκι κάθε φορά που η Νέα Δημοκρατία έφερνε ένα νομοσχέδιο για να στηρίξει τη μακροβιότητα των Ταμείων!
Τι την κατηγορούσε ότι προσπαθεί να περάσει αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, τι ότι δεν επέτρεπε σε γυναίκες που είχαν στοιχειοθετήσει δικαίωμα σύνταξης στα 50 να φύγουν και άλλα πολλά φιλολαϊκά και φιλεργατικά, καθόσον κατ΄επάγγελμα και ... ιδεολογία εργατοπατέρας!
Η ιστορία, λένε, τιμωρεί όσους την αγνοούν!
Και "έδοξε τη Βουλή και τω Δήμω" και ο κ. Κουτρομάνης, ο εργατοπατέρας, ο επί σειράν ετών διαφυλάξας με τους αγώνες του τα δικαιώματα των ασφαλισμένων και την οικονομική ευρωστία των Ταμείων, εξελέγη Βουλευτής της Βουλής των Ελλήνων και από εργατοπατέρας προήχθη σε εθνοπατέρα!
Όπως ήταν απόλυτα φυσικό, λόγω της προϋπηρεσίας του στο να απαξιώνει, διαβάλλει και καθυστερεί τα νομοσχέδια της Ν.Δ. έλαβε αμέσως το βαθμό του Υφυπουργού!
Και εντεύθεν, αρχίζει το ξεγύμνωμα του ανδρός!
Όταν η Κυβέρνηση, με τις ολιγωρίες της και τα προσυμφωνημένα άνοιξε την Κερκόπορτα στο ΔΝΤ, ο κ. Κουτρομάνης ως "παπαγαλάκι" μας έλεγε ότι με το Μνημόνιο, εξασφαλίστηκε το ασφαλιστικό σύστημα μέχρι το 2025!
Δεν του βγήκε το "σενάριο" αυτό και για να πείσει τους συναδέλφους του να ψηφίσουν το "μεσοπρόθεσμο", είπε στη Βουλή:
"Αν το Δημόσιο δεν πάρει την πέμπτη δόση του δανείου της τρόικας, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα μπορούν να καταβάλουν σχεδόν το μισό ποσό κάθε σύνταξης"!
Την πέμπτη δόση την πήραμε αλλά οι συντάξεις έχουν ήδη κατέβει στο μισό!
Τώρα ο πρώην Υπάλληλων των Ταμείων, πρώην συνδικαλιστής- εργατοπατέρας, κόβει καταρχήν ένα 15% από τις επικουρικές, αυτές δηλαδή που μας φόρτωσαν υποχρεωτικά και χωρίς δικαίωμα επιλογής τάχα μου για να έρθουν σε ... επικούρηση των κύριων συντάξεων!
Έλεος κ. Κουτρομάνη! Ας δεχθούμε ότι το ασφαλιστικό σύστημα δεν "έβγαινε"! Ας δεχθούμε ότι εσείς ο ικανός συνδικαλιστής, ο έμπειρος υπάλληλος δεν το είχατε καταλάβει αυτό και σας το  εμπέδωσε η ... τρόικα!
Μια παραίτηση βρε αδερφέ για τη διάσωση της όποιας υστεροφημίας σας δεν υποβάλετε; Τέτοια γλύκα έχει πια αυτή η εξουσία που ούτε η αυτοαναίρεση και  η αυτογελειοποίηση δεν είναι ικανά να σας κάνουν να παραιτηθείτε;
Ο διασυρμός δε σας αγγίζει;

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ. ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΟΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ!
ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

TΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ "ΛΑΪΚΟΥΣ" ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η Ν.Δ ΤΑ ΚΟΛΟΓΕΟΠΑΙΔΑ,ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ,ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΩΣ GOLDEN BOYS,ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ.
Ε! ΡΕ ΠΑΤΣΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ..

Ανώνυμος είπε...

TΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ "ΛΑΪΚΟΥΣ" ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η Ν.Δ ΤΑ ΚΟΛΟΓΕΟΠΑΙΔΑ,ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ,ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΩΣ GOLDEN BOYS,ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ.
Ε! ΡΕ ΠΑΤΣΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ..

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος:
Αν και λίγο υπερβολικός μέσα στη γενικολογία σου, επί της ουσίας δεν έχεις άδικο!
Όμως, και τα δύο αυτά κόμματα, διαθέτουν άτομα τα οποία και "ένσημα" έχουν κολλήσει και γνώσεις έχουν και ικανότητες!
Το γιατί όλοι αυτοί αλλοιώνουν τους χαρακτήρες τους όταν μπαίνουν στο σύστημα, μάλλον έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί στη χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια το πολιτικό σύστημα!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Όποιος πέρασε έστω και για 10 μέρες από μια κομματική οργάνωση, σίγουρα αντιλαμβάνεται πώς φτάσαμε στα σημερινά μας χάλια...

Χρήστος Γ. είπε...

@Σαλωνίτης
Έλα ντε πως το καταφέρνουν και αλλοιώνουν τους χαρακτήρες τους;

Χρήστος Γ. είπε...

@ Ασκαρδαμυκτί
Συμφωνώ

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Κάποιος με ήθος, κάποιος με συναίσθηση ευθύνης ας υπαβάλει μια παραίτηση ηχηρή, τρανταχτή, για να δώσει στο σύστημα να καταλάβει ότι δεν είναι όλα αριθμοί, δεν τα υπαγορεύει όλα το κομματικό συμφέρον, δεν τα δικαιολογεί όλα η πολιτική!
Κάποιος να φωνάξει τρανταχτά:" Εγώ αυτή την πολιτική δεν την εφαρμόζω"!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ COSMO.GR ΕΡΑΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΣΕ ΛΑΪΚΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ.
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΑΪΚΗ ΑΥΡΙΟ,ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΕΡΑΝΟΣ.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος 6:26
Μπαααα! Αυτά τα πράγματα, δε γίνονται στην πόλη μας! Εδώ είμαστε ευγενείς, φτωχοί και άρχοντες!
Είχα γράψει πέρυσι να γίνει μια συνενόηση με τους Αλβανούς για μεροκόματα 35 ευρώ και κανένας από τους αρμόδιους δεν μου απάντησε! Στη Θήβα πληρώνουν 25!
Στη Λαμία δεν υπάρχει κρέας πάνω από 7 και 90 το κιλό με τον κιμά στα 4 και 80 και το αρνί χεράκι στα 3 και 40, αλλά εμείς εδώ είμαστε αρχοντοχωριάτες!
Μας αρέσει που πληρώνουμε τα πάντα στα 11 ευρώ!
Και μου λές τώρα για τον Πάγκαλο!