Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Πάσχος Μανδραβέλης: Ο ρεαλιστής...με τα λεφτά των άλλων!...

Ένα είναι σίγουρο: Η αρθρογραφία του κ. Μανδραβελη, ταράζει τα νερά! Σπάνια σε αφήνει αδιάφορο! Ακόμα και όταν σου σπάει τα νεύρα! Και το επιτυγχάνει συχνά, αυτό το τελευταίο!
Λένε ότι: "για να κρίνεις έναν άνθρωπο, πρέπει να κοιτάξεις το παρελθόν του"!
Μμμμμ! Δε νομίζω ...Τάκη! Οι Αρχαίοι μας πρόγονοι, έλεγαν πάλι:
"Προς γαρ το τελευταίον εκβάν, έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται".(Δημοσθένης).
Ωστόσο,  το παρελθόν του κ. Μανδραβέλη, λέει πολλά! Αλλά εδώ θα μιλήσουμε για το "...τελευταίο εκβάν..." που είναι το σήμερα!
Ο Πάσχος, λοιπόν, θεωρεί ότι για όλα, όσα συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας, υπεύθυνοι είναι οι "πολλοί" και "τεμπέληδες" Δημόσιοι Υπάλληλοι, οι Συνταξιούχοι στους περισσότερους από τους οποίους έχουν κολλήσει το "μεγαλο..." για να δικαιολογήσουν την αφαίμαξη, η... τρυφηλότητα του βίου των Ελλήνων, ο ωχαδερφισμός, η υπερκατανάλωση και πολλά άλλα εξ αιτίας των οποίων η χώρα μας καταχρεώθηκε και έπαψε να είναι ανταγωνιστική!
Αραιά και που, για τα μάτια του κόσμου, γράφει κανένα άρθρο για το πολιτικό σύστημα, αλλά σε light εκδοχή για να μη το παρακάνουμε και θίξουμε κατεστημένες αξίες και ... ξανά προς τη δόξα τραβά!
 Περιμένουμε με ιώβεια υπομονή να διαβάσουμε αναλύσεις οι οποίες θα μας λένε τι θα συνέβαινε αν ο πολύς, διαχρονικός και απαραίτητος Υπουργός σε κάθε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κ. Ρέππας, έκανε τη δουλειά του και είχε εξυγιάνει, δηλαδή είχε πουλήσει, δηλαδή είχε πάρει από τις πλάτες των "τεμπέληδων" Υπαλλήλων και των "μεγαλοσυνταξιούχων", όλα τα ελλείμματα των εποπτευόμενων από αυτόν στο Υπουργείο Υποδομών κ.λ.π., Οργανισμών!
Αλλά ο κ. Ρέππας, ανακάλυψε το "αεικίνητο σύστημα"! "Τετραγώνισε τον κύκλο" ο άνθρωπος, γιατί σε συνέντευξή του το Σεπτέμβριο του δέκα, είπε το αμίμητο: "Ο ΟΣΕ θα εξυγιανθεί, χωρίς απολύσεις και μειώσεις αποδοχών"! Σαν να λέμε, θα σου βγάλω τρία δόντια αλλά δε θα μειωθεί ο αριθμός των δοντιών της οδοντοστοιχίας σου! Παρ΄όλα αυτά, ο άνθρωπος αυτός παρέμεινε Υπουργός της Κυβέρνησης που έχει εντολή από την Τρόικα να κάνει "διαρθρωτικές αλλαγές"!
Για να μην πλατειάζω αν είχαν "διαρθρωθεί" οι οργανισμοί που παράγουν ελλείμματα, σήμερα οι συντάξεις θα ήταν απείραχτες!
Μόνο το έλλειμμα του ΟΣΕ που δεν τον άγγιξε η ανικανότητα και ο καιροσκοπισμός του τότε Υπουργού, έχει φορτώσει το πορτοφόλι μας με δύο δις περίπου! Και αυτό το τελευταίο, ο κ. Μανδραβέλης στο σημερινό του σημείωμα στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", το ξεπερνάει με τη φράση: "Λες και χρειαζόταν μελέτη για να καταλάβουμε από ποιων τσέπη θα καλυπτόταν το ένα δισ. ζημιών του ΟΣΕ ή ποιος θα πληρώνει τα ελλείμματα των ΗΛΠΑΠ."
Ευτυχώς , Πάσχο μου, που βρέθηκαν οι "μεγαλοσυνταξιούχοι" και οι 150000 απολύσεις και σώθηκε η Χώρα! Προς τους οποίους, μάλιστα παρέλειψες να αναπέμψεις "ένα μεγάλο ευχαριστώ"!
Αλλά τα λεφτά των Συνταξιούχων Πάσχο μου, είναι δικά τους λεφτά που κατέβαλλαν, χωρίς καμιά άλλη επιλογή, κάθε μήνα επί τριανταπέντε χρόνια και τα εμπιστεύτηκαν στο Κράτος!Και το Κράτος, που με τόσο όψιμο φανατισμό υποστηρίζεις, τα λεηλάτησε! Για τη λεηλασία αυτή, δεν υπήρξαν δράστες, δεν υπήρξαν ένοχοι, ουδείς καταδικάστηκε!
 Γιατί η λεηλασία αυτή υπηρέτησε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα το οποίο σήμερα υποστηρίζουν όψιμοι "ρεαλιστές τεχνοκράτες", πρώην "κνίτες", γιαλαντζί αριστεροί "ρηγάδες", μεταπηδήσαντες στο βαθύ σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ η κολυμβήθρα του οποίου θεράπευε "πάσαν νόσον και πάσαν (νεανική) μαλακίαν"!
Η επίδειξη "ρεαλισμού" για την αντιμετώπιση της κρίσης, "με τα λεφτά των άλλων" ξεπερνάει τα όρια του αμοραλισμού και γίνεται εμπαθής δίωξη ανθρώπων οι οποίοι, νομίζουν μερικοί, ότι δεν μπορούν να αντιδράσουν!
Κούνια που σας κούναγε!
Από τη στιγμή που κολλήσατε τους απλούς ανθρώπους με την πλάτη στον τοίχο, θα γίνετε οι τελευταίοι εκπρόσωποι ενός πολιτικά φαύλου, οργανικά σάπιου, ιστορικά καταδικασμένου και κοινωνικά ανήθικου, συστήματος!
Γιατί όλα έχουν ένα τέλος! Και ενίοτε, το τέλος αυτό είναι τραγικό! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: