Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Δε μας χέζεις ρε ΠΑΣΚ Ιατρών!...

"Ο κύριος Λοβέρδος αποδόμησε ένα από τους βασικούς πυλώνες της ιδεολογίας του ΠΑΣΟΚ , τo κοινωνικό κράτος"!
Η φράση ανήκει σε μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση της "ΠΑΣΚ Ιατρών" και αποτελεί ένα από τα πολλά "τσιτάτα" με τα οποία η κομματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στο χώρο των Νοσοκομείων, επιτίθεται στον ομοϊδεάτη και "Σύντροφο" Υπουργό Υγείας!
Η ανακοίνωση είναι σκληρή!
Μακριά από εμάς να υποστηρίξουμε θέσεις και νομοσχέδια του κ. Λοβέρδου, αλλά, διαβάζοντας κανείς την ανακοίνωση, σχηματίζει  την άποψη ότι ο συντάκτης της αγνοεί παντελώς σε τι κατάσταση βρίσκεται η Χώρα! Ανήκω στην κατηγορία των φορολογούμενων που το μόνο που γνωρίζουν από τη λειτουργία του ΕΣΥ είναι ό,τι έχουμε αποκομίσει από την επαφή μας με τα Νοσοκομεία και τους Γιατρούς τους!
Αν αυτό που έχουμε αποκομίσει το αποκαλεί η ΠΑΣΚ "ιδεολογικό πυλώνα" και "κοινωνικό Κράτος", τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους!
Ωστόσο, αν έχει κανείς την υπομονή να προχωρήσει στην ανάγνωση της ανακοίνωσης θα διαπιστώσει ότι αυτό το οποίο ... "αποδόμησε" ο "σύντροφος Λοβέρδος το περιγράφει η ΠΑΣΚ με τα μελανότερα χρώματα! Απολαύστε:

 "-Κανείς σήμερα δεν αμφισβητεί ότι οι δαπάνες υγείας στην χώρα μας ήταν υπέρμετρα αυξημένες και σε πλήρη αναντιστοιχία με το παραγόμενο αποτέλεσμα.

Κανείς επίσης σήμερα δεν αμφισβητεί ότι η οργάνωση των υπηρεσιών υγείας στην χώρα μας ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη ,δεν υπήρχε καμιά καταγραφή ,κανένα στατιστικό στοιχείο και το λογιστικό σύστημα σε μπακαλοτέφτερα, ένα παράδειγμα είναι η έλλειψη προϋπολογισμών και ισολογισμών στα νοσοκομεία .
Άρον- άρον τρέχουν αυτές τις μέρες να συντάξουν πρόχειρους προϋπολογισμούς στα νοσοκομεία και να τους εντάξουν στους ανύπαρκτους στόχους του υπουργείου υγείας.
Αυτή η κατάσταση ήταν απόρροια των ανερμάτιστων πολιτικών που άσκησαν διαχρονικά τα κόμματα εξουσίας στον χώρο της υγείας κατά την τελευταία 25ετία". .
Η ΠΑΣΚ Ιατρών, φαίνεται να μην αναγνωρίζει ότι ένας από τους "πυλώνες" του Κράτους, αυτός της Υγείας, που από τη φύση του δεν είναι "παραγωγικός", υπήρξε, εν τούτοις, υπέρμετρα σπάταλος!
Η κυριαρχούσα άποψη στη μετά μνημόνιο εποχή, είναι ότι, ό, τι και αν τοποθετήσεις πάνω σε αυτό που θα γκρεμίσεις, θα είναι σαφώς καλύτερο από το πρώτο!
Με βάση το σκεπτικό αυτό, γεννήθηκε, και στην Ελλάδα, η φράση "διαρθρωτικές αλλαγές"!
Μερικές από τις αιτιάσεις της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στα Νοσοκομεία, έχουν λογική βάση, αλλά όταν συνέβαιναν αυτά τα οποία αναφέρει η ανακοίνωση, επικρατούσε
άκρα του τάφου σιωπή", προφανώς για να μη διαταράξουμε την επί τριάντα χρόνια προωθούμενη από το Κόμμα "Αλλαγή"!
Εκείνο όμως, από την ανακοίνωση, που ενοχλεί κατάφωρα τον φορολογούμενο Έλληνα που αγόγγυστα κατέβαλε κάθε μήνα τις εισφορές του,  για την περίθαλψη, χωρίς να έχει το ανάλογο αποτέλεσμα, είναι ο ισχυρισμός της ΠΑΣΚ ότι υπήρχε "Κοινωνικό Κρατος"!
 Έλεος, κύριοι! Ποιος σας έγραψε την ανακοίνωση; Ο κ. Παναγιωτακόπουλος;
Για ποιο "Κοινωνικός Κράτος" μιλάτε;
-Για αυτό των αναπηρικών συντάξεων "μαϊμού";
-Για τις ουρές στα Ιατρεία και Νοσοκομεία του Κράτους;
Για τις χρονοβόρες και ιεροεξεταστικές διαδικασίες απόδοσης αναπηρικών συντάξεων (των κανονικών) ανθρώπων με κομμένα χέρια και πόδια;
-Για το φακελάκι- θεσμό;
-Για τις "μίζες" στην προμήθεια των υλικών;
Από που να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει!
Αντιλαμβάνομαι ότι η σκοπούμενη, ελπίζω, προσπάθεια του Κράτους να βάλει τάξη στον τομέα σας, ενδεχομένως θίγει πάγια και διαρκή συντεχνιακά σας συμφέροντα!
Αυτό, όμως, δε μπορεί πλέον να αποτελέσει την έλξη προς τα κάτω της όλης προσπάθειας την οποία πληρώνει ο Ελληνικός Λαός με τεράστιες στερήσεις!
Ακόμα και η Κυβέρνηση του Κόμματός σας, παρά τις απαράδεκτες χρονοτριβές για τη λήψη των μέτρων εκείνων που θα σταματήσουν την "αιμορραγία" πόρων προς τις τσέπες επιτήδειων, φαίνεται να έχει αντιληφθεί ότι η δράση αυτή αποτελεί μονόδρομο!
Έχει όμως στο δρόμο της ένα σοβαρό πρόβλημα! Έναν άλλο "πυλώνα της Δημοκρατίας"!
Τον συντεχνιακό κομματικό συνδικαλισμό!
Αντιλαμβανόμαστε τη διαπλοκή σας με το κόμμα σας! Μας είναι, όμως, τελείως αδιάφορη η κατάληξη της σχέσης σας! 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΘΑ ΣΑΣ ΦΩΝΑΞΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙ:ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΒΟ,ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΛΕΨΟΥΜΕ.ΚΑΝΤΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ..

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Όταν αλώνιζαν με τις ¨πλασματικές" υπερωρίες τους, την "πλασματική" παρουσία τους και τις "πλασματικές" εφημερίες τους δεν έβγαζε ανακοίνωση η ...ΠΑΣΚ!