Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Κώστας Καλυβιώτης. Άλλος ένας δημιουργικός Έλληνας!

Στη σημερινή, 16/9/2011, "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", αλίευσα μια επιστολή ενός αναγνώστη, με καθολικό ενδιαφέρον! Διαβάστε την και ακολουθεί ο σχολιασμός:


"Αγαπητή «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»


Μέσω της εφημερίδας σας θα ήθελα να ζητήσω από την αρμόδια επιτροπή συντάξεων των εμπόρων να μου δοθεί άμεσα η σύνταξη, γιατί αν αυτή εγκριθεί όταν θα είμαι 93 ετών, δεν θα προλάβω να τα ξοδέψω!!!


Ξεκίνησα το 1956 και για όλα αυτά τα χρόνια συνέχισα να πληρώνω κανονικά και χωρίς καμία απολύτως διακοπή την ασφαλιστική εισφορά στο ταμείο εμπόρων. Τον Ιούλιο του 2011 αποφάσισα να καταθέσω τα χαρτιά για τη σύνταξή μου, ενενήντα χρόνων πια, με το υπόλοιπο της ζωής μου ελάχιστο.


Το λογιστήριο της επιχείρησης καθώς επίσης και η κόρη μου μού είπαν πως τελικά θα την πάρω το 2013 και πάλι ευχαριστημένος να είμαι!!!


Πάντα έλεγα να πεθάνω ως μη συνταξιούχος. Αλλά το έφερε έτσι η τύχη να είμαι πολύ καλά και στα 90 μου.


Μου λέγανε πολλοί φίλοι μου: «Γιατί είσαι χαζός, χάνεις τόσα λεφτά...» κι εγώ τους απαντούσα: «Βλέπω πολλούς οικονομικά ευκατάστατους, που μόλις πήραν τη σύνταξη αποδημήσανε στον Κύριο κι εγώ είμαι μια χαρά στην υγεία μου».


Ομως τώρα που κατέθεσα επιτέλους τα χαρτιά για τη σύνταξη, δεν θα ήταν λογικό η επιτροπή να την εγκρίνει άμεσα, ώστε να προλάβω να «γλεντήσω» λίγα από τα λεφτά της σύνταξης πριν από το 2013;


Κωστας Καλυβιωτης / Εμπορος"


Υποθέτω, μετά βεβαιότητας, ότι πρόκειται για τον Κώστα Καλυβιώτη τον ιδιοκτήτη περίπου δέκα Καταστημάτων με είδη ραπτικής, κουμπιά, αξεσουάρ κ.λπ. που το Κεντρικό είναι στη Ερμού 8 και επίσης του ιδιοκτήτη των Καταστημάτων "Lego"!


Είναι η κατηγορία των ανθρώπων που θαύμαζα και θαυμάζω! Ό,τι γνωρίζω γι αυτούς, είναι ό, τι έχω διαβάσει στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, όταν κάποτε αποφασίσει ο τύπος αυτός να ασχοληθεί με κάτι σοβαρό σ΄αυτή τη Χώρα! Για τον συγκεκριμένο έχω και προσωπική άποψη, αφού με έστελνε η μάνα μου και αργότερα η γυναίκα μου, να τους αγοράζω μικροπράγματα της ερασιτεχνικής κοπτικής και ραπτικής με τις οποίες γέμιζαν ό, τι τους περίσσευε από το εικοσιτετράωρο! Αλλά και ο κολλητός συμφοιτητής μου Κώστας "έγραψε" στο Λογιστήριο του "Καλυβιώτη" τα πρώτα του "ένσημα"!


Δημιούργησε μια μικρή αυτοκρατορία στο είδος της, προσφέροντας στις δημιουργικές γυναίκες την ευκαιρία να βρίσκουν στα μαγαζιά του τα πάντα και να αναπτύσσουν γρήγορα και φθηνά τη δημιουργικότητά τους, κατασκευάζοντας ή μεταποιώντας το ρούχα της οικογένειας ή τα υφασμάτινα στολίδια του σπιτιού!


Το να δημιουργείς σ΄αυτό το Κράτος, είναι παραπάνω από ηρωισμός! Ξεπερνάει τα όρια της ... αυτοθυσίας και αγγίζει τα σύνορα της τρέλας!


Φανταστείτε ότι ο άνθρωπος αυτός, πλήρωσε φόρους, εκατομμύρια ένσημα στο ΙΚΑ και το ΤΕΒΕ, απασχόλησε χιλιάδες ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί την επιχείρησή του και στα ενενήντα του που ... αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί, του είπαν ότι θα περιμένει μέχρι τα 93 για να πάρει τη σύνταξή του!


Εμένα με εξέπληξε η αισιοδοξία του, ότι θα την πάρει το...2013!


Κύριε Κώστα, να είσαι καλά, να πηγαίνεις στα μαγαζιά σου να πίνεις το καφεδάκι σου κάθε πρωί και μην περιμένεις από ανεπρόκοπους τεμπέληδες συνέπεια και σεβασμό!


Εσύ, έχεις το σεβασμό όσων έφαγαν ψωμί στη δούλεψή σου και όλων εκείνων των γυναικών που βοήθησες να γεμίζουν και ομορφαίνουν τη ζωή τους με τα φθηνά και εκλεκτά προϊόντα σου!

2 σχόλια:

Χρήστος Γ. είπε...

Δημοσίευσες το γράμμα, σχολίασες, υπέγραψες!
Δεν αφήνεις περιθώρια για κάτι παραπάνω!
Καλό κσι καλησπέρα!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Καπετάνιε, σε ζηλευω!
Κάτσε εκει που είσαι γιατί εδώ συμβαίνουν πολλά και περίεργα!
Ο Γιώργος εξαφανισμένος, ο Βενιζέλος μιλάει συνέχεια, χωρίς να λέει τίποτα και οργιάζουν τα σενάρια!
Κανένας δεν ακουμπάει τις ΔΕΚΟ και το μάρμαρο θα το πληρώσουν πάλι με νέα μέτρα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι!
Όμορφα!!!