Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

"Οι Πολιτικοί της χρεοκοπίας"!

Tου Πασχου Mανδραβελη, από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"!


Δεν ξέρουμε τι ακριβώς εννοούσε ο ποιητής Τηλέμαχος Χυτήρης όταν εκστόμιζε στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας ότι «δεν μπορεί να κλείνεις ένα δημόσιο ΜΜΕ σε περίοδο κρίσης...». Αν δεν το κλείνεις σε περίοδο κρίσης, πότε το κλείνεις; Όταν «λεφτά (έστω δανεικά) υπάρχουν»; Ή μήπως γενικώς ποτέ δεν κλείνεις ένα δημόσιο ΜΜΕ, επειδή έχεις διορίσει στρατιές πελατών και ήδη έχεις πληρωθεί (ψηφιστεί) γι’ αυτό;


Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι τα δημόσια ΜΜΕ, δεν κλείνουν ποτέ επειδή είναι η ιερή αγελάδα του πελατειακού συστήματος. Δημόσιες επιχειρήσεις επίσης δεν πουλάμε σε περίοδο κρίσης, επειδή οι τιμές είναι χαμηλά· άσχετα αν η τιμή του δημόσιου χρέους στη δευτερογενή αγορά είναι επίσης χαμηλά και μπορούμε να αποπληρώσουμε φθηνά μέρος του υπέρογκου δημοσίου χρέους.


Σε περίοδο κρίσης φυσικά δεν απολύουμε από τον δημόσιο τομέα. Στον ιδιωτικό, όπου δεν συχνάζουν πελάτες των υπουργών, γαία πυρί μιχθείτω: στους 800.000 έφτασαν οι άνεργοι προκειμένου να συντηρούν υψηλά το επίπεδο των δαπανών οι «ευαίσθητοι» πολιτικοί, γράφουν, δεν γράφουν ποίηση. Σε περίοδο κρίσης, φυσικά, δεν ανοίγουμε τα κλειστά επαγγέλματα, διότι δεν χρειαζόμαστε άλλα μέτωπα.


Τι κάνουμε λοιπόν σε περίοδο κρίσης, πέρα από το να κόψουμε το δώρο των συνταξιούχων; Σύμφωνα με μια άποψη, που τείνει να γίνει κυρίαρχη στο κυβερνών κόμμα, δεν κάνουμε τίποτε. Ρίχνουμε στάχτη στα μάτια των δανειστών (με διατάγματα τύπου Ρέππα για τα ταξί), φροντίζουμε τους πελάτες δημάρχους να έχουν επιπλέον ΝΠΔΔ για να σιτίζουν το δικό τους πελατειακό σύστημα (όπως έκανε ο κ. Καστανίδης), διατηρούμε το υπέρογκο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών ανέπαφο (όπως έκανε ο κ. Λοβέρδος), μοιράζουμε εκατομμύρια μέσω Εργατικής Εστίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις για γιορτές και εκδρομές (όπως συνεχίζει να κάνει ο κ. Κουτρουμάνης) και μετά βγαίνουμε στη γύρα να διακονέψουμε περισσότερα δανεικά.


Δημιουργείται σιγά σιγά στην κυβέρνηση ένας συνασπισμός στασιμότητας. Με πρώτο τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο -ο όποιος αντί να συμμαζεύει δαπάνες, αφήνει να διαρρεύσει ότι το έλλειμμα μπορεί να υπερβεί τα προϋπολογισθέντα και συμφωνηθέντα με την τρόικα -οι υπουργοί ξεθαρρεύουν, νομίζοντας ότι θα γλιτώσουν, ακόμη κι αν βουλιάξει η οικονομία από τις δαπάνες τους. Δεν γνωρίζουμε αν υπολογίζουν σε πρόωρες εκλογές, όπως θρυλείται ότι είναι η προσωπική στρατηγική του κ. Βενιζέλου, αλλά με τα σημερινά ελλείμματα, το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτοί οι υπουργοί θα βουλιάξουν μαζί με την οικονομία.
Το χειρότερο που ανέδειξε η κρίση είναι η αδυναμία των Ελλήνων πολιτικών να μάθουν. Απ’ έξω τους μουντζώνουν κι αυτοί συνεχίζουν την παλιά τους τέχνη. Θέλουν να σκορπούν λεφτά και να διευθετούν -με το πολιτικό αζημίωτο- διάφορες υποθέσεις. Πιστεύουν ότι το μέλλον τους είναι το ίδιο με το παρελθόν τους. Είναι οι ίδιοι που συνέβαλαν τα μέγιστα για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Είναι οι πολιτικοί της χρεοκοπίας, σε μια χώρα που χρειάζεται επειγόντως πολιτικούς της ανάκαμψης. Ας το θυμόμαστε αυτό όταν κληθούμε έστω πρόωρα να επιλέξουμε αυτούς που θα μας εκπροσωπήσουν στο Κοινοβούλιο, αντί να κραυγάζουμε «να καεί, να καεί...».

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, κύριε Μανδραβέλη, γιατί τα είπατε όλα! Με ευγένεια, είναι η αλήθεια, αλλά περιγράψατε την πιο ανίκανη ,διαχρονικά και σε βάθος χρόνου, Κυβέρνηση της ευρωζώνης!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"..THN ΠΙΟ ΑΝΙΚΑΝΗ,ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ,ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!"
ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΕΜΒΟΛΙΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΚΡΟΣ...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος:
Φίλε μου, την εποχή που ήμουνα μικρός μας μπόλιαζε η φύση γιατί η επαφή μας μ΄αυτήν ήταν καθημερινή! Οι πληγές μας από τα καθημερινά παιχνίδια ήταν ορθάνοιχτες πύλες εισόδου μικροβίων με τα οποία είχαμε εξοικειωθεί και μας είχαν μπολιάσει για όλη τη ζωή μας!
Για να καταλάβεις την ανικανότητα της Κυβέρνησης, από σήμερα για κάθε 10 ευρώ που ξοδεύεις για το φαγητό σου, τον καφέ σου, το αναψυκτικό σου, τα 2,5 περίπου πηγαίνουν (όσα πηγαίνουν) στο Κράτος, για να καλύψουν την ανικανότητα του Μπένυ να πάρει επώδυνες για το κόμμα του αποφάσεις, εκεί όπου κυβερνάει η γνωστή και μη εξαιρεταία "οικογένεια" που λέγεται κωδικοποιημένα ΠΑΣΚΕ (Δημοσίου, παραδημοσίου κ.λ.π.)!
Και να σου πω και κάτι για απόψε: Πήγαινε σε ένα σουβλατζίδικο και παράγγειλε ένα σουβλάκι! Μην εκπλαγείς αν ο σουβλατζής σε ρωτάει επίμονα αν θα το φας εκεί, στο δρόμο ή να σου το στείλει στο σπίτι! Για κάθε μια από τις περιπτώσεις αυτές έχει διαφορετική τιμή!!!Κια μια άλλη κρυφή, βέβαια! Αν ο σουβλατζής είναι κολητός σου, το παίρνεις από την πίσω πόρτα, χωρίς απόδειξη!Δε ξέρω μόνο τι τιμή έχει όταν το πάρεις "στο χέρι", προς το σπίτι!
Αν δεν κατάλαβες τίποτα, ρίξε μια ματιά στο βιβλιάριο υγείας σου!Αν δεις ότι έχεις κάνει εκείνο το "τριπλό" εμβόλιο, έχεις πρόβλημα!
Άφηνε κάτι περίεργα συμπτώματα στο μυαλό!

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΣ "ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΘΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΣ.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος:
Έγραψα πουθενά εγώ για Νέα Δημοκρατία;
Μάλλον, φίλε μου δεν με παρακολουθείς συχνά και επομένως δεν έχεις διαβάσει που γράφω ότι το παρόν Πολιτικό Προσωπικό που οδήγησε με τις αγγιλώσεις του, τις αδυναμίες του και το πελατειακό σύστημα, τη χώρα στον όλεθρο, δε θέλει και δεν μπορεί να δώσει λύσεις! Γιατί η λύσεις είναι επώδυνες για το σύστημα και το σύστημα δεν τα αγγίζει κανείς! Αντίθετα αγγίζουν-ξαφρίζουν, πάντα, τους αδύναμους που δε μπορούν (ακόμα) να αντιδράσουν!
ΑΝ, όμως κάποτε αυτοί οι "αδύναμοι" καταφέρουν να αντιδράσουν, ίσως έχουμε μια πραγματική αλλαγή πολιτικού σκηνικού, πάντα μέσα στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, εννοείται!