Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Άλλαλα Μπάλαλα, κούφια καρύδια!

Το σκίτσο είναι του Ανδρέα Πετρουλάκη, από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ".
Σε πείσμα της κλασσικής ρήσης του Ουμπέρτο Έκο ότι: "Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις", η Ελληνική Κυβέρνηση παράγει ειδήσεις και μάλιστα χιουμοριστικές, μέσα στην τραγική μοναδικότητά τους!
Ο Συνταγματολόγος που θέλει να μας κάνει δημοψήφισμα για το αν θέλουμε αναθεώρηση του Συντάγματος, όταν αυτό αποκλείεται από το ίδιο το Σύνταγμα, προχώρησε, αυτή τη φορά με την ιδιότητά του ως υπεροικονομολόγος, στη λύση της αύξησης των εσόδων μέσω ΦΠΑ!
Άλλο ΦΠΑ εστίασης θα πληρώνουν όσοι "κλείνουν τραπέζι" μέσω ταξιδιωτικών γραφείων του εξωτερικού και άλλον οι ιθαγενείς! Είμαι βέβαιος ότι μέσα στον ενθουσιασμό της ευρηματικής ιδέας, δεν έχουν διερευνηθεί, ως συνήθως, οι επιπτώσεις! Αυτό άλλωστε είναι κλασσικό ελληνικό φαινόμενο! Πρώτα πυροβολούμε και μετά σκοπεύουμε!
Το ότι μπορεί να "κλείνουν τραπέζι" και πάρα πολλοί Έλληνες μέσω ξένων γραφείων το σκέφτηκε κανείς ή θα το καταλάβουν όταν θα κλείνουν ένα-ένα τα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία και θα μεγαλώνει και αυτού του κλάδου η ανεργία, θα "λάβουν νέα μέτρα"!
Μη σας κουράσω άλλο! Απολαύστε, με πολύ προσοχή, τη γελοιογραφία του Πετρουλάκη!
Τα λέει όλα!

2 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Εγώ πίστευα ότι χειρότεροι κυβερνήτες για τη δύσμοιρή μας χώρα από τον ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Βήτα) και τον Κώστα ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (Βήτα) δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν.
Από τα γεγονότα αποδεικνύεται πως από το κακό πάντα υπάρχει και το χειρότερο και το οποίο χειρότερο φέρει πάλι βαρύγδουπο επώνυμο: ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ!
Τελικά, τα αντίγραφα ποτέ δεν μπορούν να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τα πρωτότυπα.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ KOYKLITIS:
Σωστό! Γιαυτό, άλλωστε και τα αντίγραφα, γενικώς, αποτιμούνται σε πολύ χαμηλώτερες τιμές!