Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Αυγουστιάτικες εικόνες...

Αυτή τη φορά το πέτυχα!


Μέρες τώρα το ΄βλεπα να κυκλοφορεί στην Πόλη μας αλλά δεν είχα πρόχειρη τη φωτογραφική μηχανή να το αποθανατίσω! Ώσπου το προηγούμενο Σάββατο, αυτό της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, το είδα παρκαρισμένο τριάντα μέτρα από το σπίτι μου!

Γύρισα, πήρα τη μηχανή και ιδού!

Όροφοι τρεις!

Η κυρίως καρότσα, χωρίζεται σε δύο πατώματα! Το Καλοκαίρι και τα δύο φιλοξενούν φρούτα εποχής: Πεπόνια, καρπούζια ή ξερά κρεμμύδια και πατάτε (ς)! Ποτέ ευαίσθητα φρούτα! Μόνο αντοχής, να αντέχουν στις μετακινήσεις και κάνα ξάπλωμα από πάνω τα μεσημέρια! Αφού ρίξεις μια μπαντανία, εννοείται!

Η σκάλα στο πλάι, οδηγεί στο ρετιρέ! Εκεί κοιμάται το Καλοκαίρι όλη η οικογένεια! Δεν πρόλαβα να τους μετρήσω στο εφτά σταμάτησα! Το Χειμώνα, ο ένας από τους δύο κάτω (στεγασμένους) ορόφους, μετατρέπεται σε χειμερινό κοιτώνα!
Η σχάρα, στο πίσω μέρος, πάντα κατεβασμένη φιλοξενεί στα ταξίδια τρία από τα παιδιά της φαμίλιας! Κάτω από τη σχάρα, υπάρχουν δεκάδες αυτοκόλλητα και αντανακλαστικά, αλλά όχι πινακίδα κυκλοφορίας! Τι να την κάνει άλλωστε! Μεζονέτα είναι όχι αυτοκίνητο!

Στο μπροστινό μέρος, μέσα από το παρμπρίζ, έχουν τοποθετηθεί όλα τα οικογενειακά κειμήλια, μαξιλαράκια θρησκευτικές εικόνες λογαριασμοί ΔΕΗ! Λογαριασμοί ΔΕΗ; Αυτό πάλι δεν το κατάλαβα!

Α! Και αυτοκόλλητα τελών κυκλοφορίας! Μέχρι το ΄09! Η κρίση βλέπετε!

Το τιμόνι είναι σκεπασμένο με ένα μαξιλάρι για να μη ζεσταίνεται ο σιδερένιος σκελετός του, αφού το πλαστικό έχει διαλυθεί!

Στον εξωτερικό καθρέφτη της συντρόφου- συνοδηγού, γιατί ο οδηγός δε διαθέτει αυτή την πολυτέλεια, είναι κρεμασμένη μια "μαντήλα", βρώμικη και διαλυμένη! Μάλλον δώρο γάμου θα είναι και το κρατάει η αθεόφοβη ακόμα!

Εικόνες!

Εικόνες από μια Χώρα που θεωρήθηκε και ήτανε, σταυροδρόμι πολιτισμών, ανάμεσα σε Δύση, Ανατολή, Βορρά και Νότο!

Που τώρα κάποιοι την κατάντησαν συνώνυμη της φτώχειας της ανεργίας και της ανασφάλειας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: