Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Αργά το κατάλαβαν!...

Η είδηση είναι ότι η "Κομισιόν", απειλεί με διάλυση τους Οίκους Αξιολόγησης!
Συγκεκριμένα, η Επίτροπος για τη Δικαιοσύνη κ. Βίβιαν Ρέντινγκ, σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Die Welt απειλεί με διάλυση τους Οίκους αξιολόγησης Moody‘s, Standard & Poor‘s και
Fitch, οι οποίοι, όπως είναι γνωστό, κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά στις αξιολογήσεις επιχειρήσεων και κρατών!
Αφορμή για την εκδήλωση αυτής της σκληρής στάσης τη Επιτρόπου απέναντι στους Οίκους, στάθηκε η "εν ψυχρώ" καρατόμηση της Πορτογαλίας, μιας χώρας, όπως δήλωσε η Επίτροπος, η οποία εφαρμόζει ήδη με συνέπεια ένα σκληρό και ευρύ πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων!
Ήταν καιρός να "ξυπνήσει" η Ευρώπη και να αντιληφθεί το ΜΕΓΑΛΟ παιχνίδι που παίζεται στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού σε βάρος της οικονομίας της "Γηραιάς Ηπείρου", με αιχμή του δόρατος τις ασθενέστερες και πλέον ασταθείς οικονομίες, κυρίως του Νότου!
Η καθυστερημένη αντίδραση στη λήψη μέτρων και η ανυπαρξία μηχανισμών, αντιμετώπισης κρίσεων όπως αυτή, επιτρέπει στους, κατά τα άλλα, "αξιόπιστους" Οίκους να κάνουν άνω-κάτω την παγκόσμια οικονομία εξυπηρετώντας τα συμφέροντα "ανώνυμων" κερδοσκόπων λεηλατώντας τον πλούτο χωρών όπως η χώρα μας και πολλές άλλες!
Οι εν λόγω Οίκοι, απόλυτοι γνώστες του γεγονότος ότι η "ψυχολογία" αποτελεί σημαντικό παράγοντα στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι, παίζουν με αυτή αδιαφορώντας για τα όποια αποτελέσματα!
Ελπίζουμε η απειλή της κ. Επιτρόπου, να μην εκτοξεύεται για λόγους εντυπωσιασμού αλλά να λάβει σάρκα και οστά!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από τους ''οικονομικούς τρομοκράτες'',δηλαδή τους οίκους αξιολόγησης,το πρωτοφανές για την κυβέρνηση και ύποπτο φυσικά,είναι ότι δεν στηρίζεται στην δύναμη του ελληνικού ομολόγου,στο οποίο η τιμή του μπορεί να αλλάξει μόνο από αυτή αφού έχει εκδωθεί σύμφωνα με το Ελληνικό Δίκαιο.Φανταστείτε σε περίπτωση υποτίμησης,αν όριζε η κυβέρνηση τιμή ανάλογη με τη δραχμή(δηλ. τουλάχιστον 50% κάτω από την τιμή σε ευρώ),τι οικονομική ζημιά θα πάθαιναν όλοι αυτοί οι που το μας το παίζουν νταβαντζήδες.Και στο τέλος είμαι σίγουρος ότι θα δεχόντουσαν και πέτρες προκείμενου να μειώσουν την χασούρα τους.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος:
Έτσι είναι, αλλά το μυστικό βρίσκεται στη φράση σου: "...το πρωτοφανές για την Κυβέρνηση και ύποπτο, φυσικά..."!

Ανώνυμος είπε...

Ρε Αντωνάκη, πες το ΣΧΕΔΙΟ σου στους Ευρωπαίους, να τους σώσεις!...