Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Δυστυχώς, είναι μόνο για να ορκίζει Κυβερνήσεις!...

Το ότι ο Πρόεδρος Καρατζαφέρης, "πεθαίνει" να τα λέει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το ξέρουν ακόμα και τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών για τα συμφέροντα των οποίων δουλεύει, ως γνωστόν, νυχθημερόν! Το απολαμβάνει ο άνθρωπος και αν μπορώ να διαβάσω τη γλώσσα του σώματος του, η μεγαλύτερη στιγμή μια τέτοιας επίσκεψης, πρέπει να είναι αυτή της εξόδου από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου, "αναγκάζεται" από τους Δημοσιογράφους να κάνει, ο κ. Πρόεδρος, μια δήλωση!
Δεν το θέλει, αλλά αναγκάζεται, για το καλό της Δημοκρατίας, ρε γαμώ το!
Προχθές, λοιπόν, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο και κατά την έξοδό του, στάθηκε, μ΄εκείνο το πονηρό χαμόγελο που λέει πολλά αλλά δεν σημαίνει τίποτα, το ένα χέρι, το αριστερό, στην τσέπη, δε ξέρω γιατί και δε ξέρω γιατί το αριστερό, και με σοβαροφανές όσο και βαρυσήμαντο ύφος, πέταξε δύο κοτσάνες!
-"Ανοητίζουν" είπε, "όσοι πιστεύουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι εδώ μόνο και μόνο για να ορκίζει Κυβερνήσεις"!
Κύριε Πρόεδρε του ΛΑΟΣ, με όλο το σεβασμό που επιβάλλει προς το πρόσωπό σας το πρωτόκολλο, η λέξη "ανοητίζουν" είναι σκέτη ανοησία! Η σωστή λέξη είναι "ανοηταίνουν"!
Αλλά, αυτό είναι το λιγότερο και μπορεί να θεωρηθεί και ως λάθος προερχόμενο από τη βιασύνη του κομφερανσιέ, ο οποίος πρέπει να λέει συνέχεια "ατάκες" για να διασκεδάζει ο κόσμος!
Η υπόλοιπη φράση, όμως κ. Πρόεδρε, δείχνει ότι δεν έχετε διαβάσει το Σύνταγμα της Ελλάδας, το οποίο με την καταστρεπτική αναθεώρηση του 1985, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον θέλει, δυστυχώς ΜΌΝΟ για να "ορκίζει Κυβερνήσεις"!
Αν κάποιος Πρόεδρος θελήσει να κάνει κάτι παραπάνω, για το καλό της πατρίδας, αυτό είναι η υποβολή της παραίτησής του για να προκαλέσει εκλογές!
Οι κομφερανσιέ, κ. Πρόεδρε, μπορούν να λένε και καμιά μαλακιούλα για να περνά η ώρα!
Οι αρχηγοί Κομμάτων, καλό είναι να τις αποφεύγουν!

2 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Θα διαφωνίσω ως προς την άποψή σου που θέλει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως έναν «μη κληρονομικό βασιλία»!
Ο Καραμανλής πάντα φιλοδοξούσε να γίνει «βασιλιάς στη θέση του βασιλιά», γι’ αυτό και το 1974 έφτιαξε ένα σύνταγμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των προσωπικών του κόμπλεξ και φιλοδοξιών.

Ο Πρόεδρος, ασφαλώς και δεν πρέπει να μπορεί να ανατρέψει την όποια πολιτική κατάσταση ασκώντας εξουσίες.
Πρέπει, όμως, με την καταλυτική παρουσία του προσωπικού κύρους του, αλλά της θεσμικής του θέσης, να βοηθάει στην αντιμετώπιση κρίσεων.

Ο Παπούλιας, μια χρυσή μετριότητα, είναι γνωστό με ποια κριτίρια επελέγη απ’ τον Καραμανλή.
Οπότε, μην περιμένουμε και πολλά από δαύτον...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Παραβλέποντας τις επαναλαμβανόμενες αλλά ανιστόρητες κα αστήριξτες αιτιάσεις κατά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, θα διαφωνήσω μαζί σου και στο θέμα των αρμοδιοτήτων του Προέδρου!
Οι αρμοδιότητες που έδινε το Σύνταγμα του ΄75 στον Πρόεδρο,αποτελούσαν ασφαλιστική δικλείδα σε μια χώρα στην οποία οι πολιτικοί και τα κόμματα αφθαιρετούν!Καυιστούσαν τον Πρόεδρο πόλο ισορροπίας!
Αλλά ο Μεγάλος Τιμονιέρης, ήθελε να "αλωνίσει"! Εξ ου και η εγκληματική αναθεώρηση του ΄85!
Τώρα όλοι παραδέχονται το λάθος!