Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Τι έχει αυτή η Κυβέρνηση για να πάει η Ελλάδα μπροστά;

Ένας φίλος blogger έβαλε προ ημερών μια ανάρτηση με τίτλο " Οι ώρες που περνάμε, είναι γκαστρωμένες"! Σήμερα είχαμε τον τοκετό!
Μπααα! Ανεμογκάστρι ήταν, τελικά!
-Μα, μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό; Θα διερωτηθεί κάποιος! Η απάντηση είναι μία και απόλυτη: Όχι!
Η παρούσα νέα (!) Κυβέρνηση είναι "σαρξ εκ της σαρκός" του ΠΑΣΟΚ! Και για να προλάβω ερωτήσεις και απορίες να θυμίσω ότι το ΠΑΣΟΚ με την άρνηση συναίνεσης για πολλά χρόνια και για πολλά εκσυγχρονιστικά προγράμματα, των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, φόρτωσε τον κρατικό προϋπολογισμό με τεράστια ελλείμματα το άθροισμα των οποίων μας κάνει σήμερα το Δημόσιο Χρέος!
Αν μελετήσει κανείς την ανθρωπογεωγραφία του Κινήματος, θα καταλάβει ότι οι Υπουργοί που εναλλάσσονται στα Υπουργεία είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πριν δεκαετίες "παρήγαγαν" τα σημερινά ελλείμματα! Σήμερα, οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι, έχουν καταγραφεί σε δύο βασικές κατηγορίες: Στους εκσυγχρονιστές και στους παλαιοκομματικούς και με διάφορες άλλες ονομασίες! Ακόμα, όμως και οι εκσυγχρονιστές, ουδέποτε αποκήρυξαν την πολιτική που μας οδήγησε στο χάος! Ο λόγος είναι απλός! Ψαρεύουν όλοι τις ψήφους μέσα στα θολά και βορβορώδη νερά του λαϊκισμού, της ρουσφετολογίας και της κομματικής καμαρίλας, στοιχεία τα οποία ουδείς έχει αποκηρύξει ούτε επιθυμεί να κάνει κάτι τέτοιο! Όσοι το έκαναν ... αποβλήθηκαν!
Οι άνθρωποι αυτοί, λοιπόν, δεν αποδίδουν στη δουλειά που αναλαμβάνουν γιατί ΔΕΝ πιστεύουν σε αυτή! Πάρτε για παράδειγμα τον κ. Ρέππα με τον ΟΣΕ! Όταν ανέλαβε το Υπουργείο που είχε στην αρμοδιότητά του τον ΟΣΕ, δήλωσε ότι είχε έλλειμμα 10 δις! Νεώτερα στοιχεία, ανεβάζουν το ημερήσιο έλλειμμα του Οργανισμού σε 2 εκ. ευρώ την ημέρα! Δηλαδή στους 20 μήνες που είναι Υπουργός τον έχει φεσώσει με άλλο ένα δις διακόσια εκατομ.! Η τρόικα του είπε από την αρχή:
-Αυτό το πράγμα φεύγει! Είναι απύθμενη τρύπα!
Το κακό με όλους αυτούς είναι ότι μπροστά στην τρόικα κάνουν ότι τα καταλαβαίνουν όλα και όταν βγαίνουν στην κοινωνία, κλείνουν το μάτι στους συνδικαλιστές και τους λένε:
-Καλά, μην ανησυχείτε! Αυτά δε γίνονται ούτε σε δέκα χρόνια!
Πριν λίγες ημέρες ο "αίρων τας αμαρτίας" του βαθέως ΠΑΣΟΚ κ. Παπακωνσταντίνου, βγήκε και είπε ότι θα γίνεται μία αποκρατικοποίηση την Εβδομάδα!

Μου θύμισε τον κ. Γιάννο Παπαντωνίου που όταν υπέβαλλε η χώρα μας αίτηση για είσοδο στην ΟΝΕ είχε διακηρύξει, προφανώς για να ξεγελάσει τους ...κουτόφραγκους, ότι "...θα γίνεται μία αποκρατικοποίηση το μήνα"! Αυτό το 1998, αν δε με απατά η μνήμη μου!
Γι αυτό σας λέω! Η πολιτική η οποία πρέπει να εφαρμοστεί για τη διάσωση της χώρας, είναι μία και μοναδική και τη γνωρίζουν όλοι στα κόμματα εξουσίας και όχι μόνο!
Απλώς, αυτοί που καλούνται να την εφαρμόσουν, είναι μικρού πολιτικού αναστήματος για να αναλάβουν τόσο μεγάλες και επίπονες μεταρρυθμίσεις στις οποίες δεν πιστεύουν κιόλας!
Είναι μπερδεμένοι ιδεολογικά, αφού,για χρόνια, κινούνται μέσα στα όρια μιας "ιδεολογικής αποστασίας", προκειμένου να διευρύνουν κάθε φορά την εκλογική τους βάση και να παραμένουν συνεχώς στην εξουσία και κυρίως να γεύονται τη νομή της!
Συνεπώς, από αυτήν τη μεταλλαγμένη Κυβέρνηση, είναι λογικό να μην περιμένουμε και πολλά πράγματα!
Και με το δεδομένο ότι το "βαθύ ΠΑΣΟΚ", δε θέλει να ακούει για μια Κυβέρνηση σωτηρίας με οποιονδήποτε επιθετικό προσδιορισμό επιθυμεί κανείς, τότε ο μόνος δρόμος, ορατός πλέον δια γυμνού οφθαλμού, είναι οι εκλογές!
Με ότι αυτό συνεπάγεται!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ! ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥΣ!
ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΕΎΤΕΡΟΣ;

ΧΑΡΟΚΟΠΟΣ είπε...

ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΤΖΑ
ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΕΘΑΝΕ
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΙ
Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙΝΕΖΑΚΙΑ
ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος:
Έχεις δίκιο, είναι δύο τώρα!
Μα, ο δεύετερος θα κάνει ό, τι ακριβώς και ο πρώτος! Δλαδή τίποτα!

@ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑ:
Θα είναι άραγε ένα ευρώ ή μία δραχμούλα: