Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Δικαίωμα στην Ελπίδα!...

Το ότι η οικονομία της χώρας μας ακόμα και στη μετά μνημόνιο εποχή δεν αποδίδει τα αναμενόμενα, είναι πλέον πανθομολογούμενο, ακόμα και από επιφανή στελέχη της Κυβέρνησης!
Το που οφείλεται αυτό, θα σας το δώσω με ιατρικούς όρους, μια και τον τελευταίο καιρό, οι πάντες, όταν αναφέρονται στην οικονομία, αυτούς τους όρους χρησιμοποιούν!

-Δώσαμε, με ευθύνη της Κυβέρνησης, λάθος συνδυασμούς φαρμάκων στον ασθενή!Η επιλογή αυτή της Κυβέρνησης, οφείλεται σε λάθος αρχική εκτίμηση, αν και γνώριζε την έκταση της ζημιάς, σε πρόχειρη και βιαστική απόφαση για είσπραξη χρημάτων από τους συνήθεις υπόπτους μισθωτούς και συνταξιούχους, σε λάθος εκτίμηση ότι η αύξηση των φορολογικών συντελεστών και του ΦΠΑ θα απέδιδε και αντίστοιχη αύξηση των εσόδων (!), σε έλλειψη συντονισμού μέσα στο ίδιο το Υπουργικό Συμβούλιο και στις προσωπικές στρατηγικές κάποιων Υπουργών οι οποίοι λειτουργούν με κριτήρια λαϊκισμού και με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές, γράφοντας στο παλιά παπούτσια τους τις θυσίες των εργαζόμενων και των συνταξιούχων!


Κάτω από αυτές τις συνθήκες το αποτυχημένο αποτέλεσμα ήρθε ως φυσιολογική εξέλιξη μιας παγωμένης οικονομίας και ενός καταναλωτικού κοινού χωρίς καταναλωτική δύναμη, αφού αυτό που αφαιρέθηκε με τα παράλογα μέτρα από τους μισθωτούς και συνταξιούχους ήταν αυτό που "έπεφτε" στην αγορά και "άλεθε το μύλο" της παραγωγικής διαδικασίας!


Τούτων δοθέντων, τα όσα εξήγγειλε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς με την κωδική ονομασία "Ζάππειο-2", τα περισσότερα από τα οποία κινούνται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τα τραγικά μέτρα της Κυβέρνησης, μπορεί κάτω από προϋποθέσεις να αποτελέσουν το μοχλό που χρειάζεται η οικονομία για να σταθεί στα πόδια της και να γυρίσει σε σύντομο διάστημα σε ρυθμούς ανάπτυξης!


"Δημιουργικό σοκ" το ονόμασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και έτσι φαίνεται να είναι!Είναι όμως ένα "σοκ" το οποίο δίνει στην αγορά και στους Πολίτες την ελπίδα για ανάπτυξη! Μια ανάπτυξη η οποία αποτελεί τη "Λυδία λίθο" για τη μείωση και μηδενισμό του ελλείμματος και τη σταδιακή μείωση του χρέους!


Και αυτό το δικαίωμα στην ελπίδα, δε μπορεί να μας το στερήσει κανείς!

5 σχόλια:

mahler76 είπε...

αυτό το δικαίωμα έκανε τον Γιωργάκη Πρωθυπουργό δεν θα κάνει και τον Αντωνάκη?

mahler76 είπε...

kalά ο μπλόγκερ τον παίζει κανονικά. άκους εκεί Μαρία.....

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Σήμερα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τον μπλόγκερ! Για ένα διάστημα δεν μπορούσες να μπεις σε σχόλια ούτε να κάνεις αναρτήσεις!Η επίσημη εκδοχή είναι ότι κάνουν συντήρηση!
Η ελπίδα mahler, είναι αυτή η πόρνη που πεθαίνει πάντα τελευταία!

firiki2010 είπε...

Σωστά τα λές, θύμισε όμως και τις ενέργειες και παραλείψεις της κυβέρνησης το πρώτο 4μηνο της θητείας της που εν πολλοίς και εν μέσω πανικού οδήγησαν στην υπερδοσολογία του φαρμάκου το οποίο βέβαια όπως επισημαίνεις δεν είναι σε θέση να διαχειρισθούν.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ firiki:
Οι πράξεις και οι παραλήψεις της Κυβέρνησης τους πρώτους πέντε κρίσιμους μήνες της θητείας της θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο "εξεταστικής επιτροπής", αλλά με τον ευτελισμό των θεσμών, μόνο χαμόγελα θα προκαλούσε κάτι τέτοιο!