Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ο κύριος Άκης!...

Ένας μυστικοσύμβουλος του τελευταίου Λουδοβίκου της Γαλλίας, σε μια προσπάθειά του να κάνει τον προϊστάμενό του να καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης όπως αυτή διαγραφόταν στα σοκάκια του Παρισιού, του είπε κάποια στιγμή:
"Μεγαλειότατε, πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές για να μείνουν τα πράγματα ως έχουν"!
Μεγάλη κουβέντα!
Δεν είναι, βέβαια, ιστορικά αποδεδειγμένο ότι ο άναξ την κατάλαβε, γι αυτό και έφαγε το κεφάλι του!

Ελπίζω πως η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή και το συντριπτικό παραπεμπτικό αποτέλεσμα σε βάρος του κ. Άκη, δεν θα λειτουργήσει κάτω από τη ίδια λογική :
"Πρέπει να κάνουμε κάποιες παραπομπές, για να κλείσουμε μερικά στόματα"!
Η περίπτωση του κ. Άκη είναι ξεχωριστή!
Ο κ. Άκης είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από την εποχή του ΠΑΚ! Πρώτος Υπουργός Δημοσίων έργων αν θυμάμαι καλά, την εποχή που άρχισε να υλοποιείται το project του Μεγάλου Τιμονιέρη για τα "Νέα Τζάκια"!
Μικρές τεχνικές εταιρειούλες που κατασκεύαζαν ρείθρα και πεζουλάκια σε μικρές επαρχιακές πόλεις, ξαφνικά πήραν έργα μεγάλα και τρανά και γιγαντώθηκαν μέσω του χρηματιστηρίου! Ούτε θυμάμαι από πόσα Υπουργεία πέρασε ο κ. Άκης, το ίδιο φαφλατάς, το ίδιο σοβαροφανής, το ίδια επηρμένος, το ίδιο πολιτικά γελοίος!
Όταν οι μύθοι για τα στελέχη της "αλλαγής", άρχισαν να καταρρέουν και ένα-ενα απέβαλε το καύκαλο μέσα στο οποίο κρυβόταν πολύ καλά η υστεροβουλία, η βουλιμία και σε πολλές περιπτώσεις η ανικανότητα, ο κ. Άκης άρχισε να γίνεται ο παλιάτσος του θιάσου!
Πιστός και αφοσιωμένος φίλος του "Μεγάλου Τιμονιέρη", παρέλαβε από αυτόν το δαχτυλίδι και τον Σωματοφύλακα, όπως δείχνουν, για τους παρατηρητικούς και φυσιογνωμιστές και οι φωτογραφίες!
Λόγω ανικανότητας, το δαχτυλίδι του το πήρε μέσα από τα χέρια ένας κοντός και άσχημος που δούλευε, όμως, καλά στο παρασκήνιο! Κράτησε, όμως, το Σωματοφύλακα! Και ο κ. Άκης, έμεινε με τον "άτυπο" τίτλο του θεματοφύλακα του "Προεδρικού ΠΑΣΟΚ"!
Τα χρόνια περνούσαν και, όσο την "προίκα" τη διαχειρίζονταν οι παλιοί σύντροφοι, τα πράγματα κυλούσαν ομαλά! Όταν , όμως, μπήκαν μέσα στο σπιτικό οι "νύφες", τα πράγματα αγρίεψαν!
-Τι να τα κάνεις τα λεφτά άμα δεν ξέρει κανένας ότι τα έχεις; Κάνε ένα "κωλόσπιτο" στην Εκάλη, να τους κάνεις όλους να σε σέβονται!
Για να το χαρούν, όμως, τα παιδιά το "κωλόσπιτο", έπρεπε να φύγει από τη μέση μια γριά Αμερικάνα! Η γριά έφυγε, αλλά δε μάθαμε ποτέ τι προίκα πήρε για να πει το "ναι" στα παιδιά! Μήπως ο κ. Άκης γνωρίζει;
Τα χρόνια πέρασαν, ο κοντός και άσχημος επιβλήθηκε και ο κ. Άκης άρχισε να βολεύεται στα "παραγωγικά" Υπουργεία που του ανέθετε το Νέο ΠΑΣΟΚ!
Αλλά, είπαμε! Οι νύφες είχαν απαιτήσεις!
Γάμος στο Παρίσι!
Και όταν έχεις καμιά τριανταριά χρόνια διαφορά από τη νύφη, δε λες εύκολα "όχι", γιατί φοβάσαι μη σου φύγει και τα γηρατειά, χωρίς κάποιον να σου αλλάζει τις πάνες είναι δύσκολη κατάσταση!


Αυτός ο γάμος λειτούργησε αντανακλαστικά!
Πως βλέπεις σε κάποιες αμερικάνικες ταινίες ότι το παλικάρι που μπούκαρε στην τράπεζα και σήκωσε όλο τον ιδρώτα του τραπεζίτη, δε μπορεί να αντισταθεί και αγοράζει την άλλη μέρα μια Χάρλει-Ντάβινσον, έ κάτι τέτοιο έγινε και με το γάμο στο Παρίσι!
Όλο το τίμιο ΠΑΣΟΚ εξανέστη με την οίηση και το νεποτισμό και απαίτησε "σεμνότητα και ταπεινότητα"!
Κάτι ψέλλισε ο κ. Άκης, αλλά κάποιοι μυστήριοι τύποι, το έψαξαν το πράγμα και, εκτός από το γάμο στο Παρίσι, βρήκαν και καμιά τριανταπενταριά ακίνητα-φιλέτα στην άμεση ή έμμεση κατοχή του κ. Άκη και, για να μην τα πολυλέμε, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε!
Μετά τα όσα άκουγα από τον κ. Άκη όλες αυτές τις μέρες, πίστευα ότι θα έμπαινε στο Κοινοβούλιο και θα ξεκινούσε με τη φράση του Λυσία στον μνημειώδη "υπέρ αδυνάτου" λόγο του:
"Ού πολλώ δεω χάριν έχειν, ώ Βουλή, τω κατηγόρω, ότι μοι παρασκεύασεν τον αγώνα τουτονί"!
Και περίμενα να παραθέσει μια σειρά από στοιχεία, με τα οποία θα κατέρριπτε τις αιτιάσεις των κατηγόρων του!
Αντί αυτού άκουσα τον ίδιο "ξύλινο" παλαιοκομματικό λόγο με τον οποίο το "ιστορικό" ΠΑΣΟΚ, απευθυνόταν στην "Αρένα" τη δεκαετία του ΄80!
Δεν κατάλαβε φαίνεται ότι το κοινό της "Αρένας" έχει αλλάξει!
Ο "μονομάχος", είναι πολύ στριμωγμένος και η μόνη λύση για να αποφύγει το θάνατο, είναι να εξοντώσει αυτόν που του έριξαν απέναντί του!
Ελπίζοντας, να πάρει μαζί του, όλα τα καλά κρυμμένα μυστικά!

5 σχόλια:

ΧΑΡΟΚΟΠΟΣ είπε...

Ας αφήσουμε στην άκρη τα πεισματάκια και τους τοπικισμούς και ας κοιτάξουμε μαζί το μέλλον! Γιατί, αν αυτό υπάρχει, ανήκει σε όλους!
salonith apla exoun mikri kardia

Χρήστος Γ. είπε...

Αγαπητέ ΣΑΛΩΝΙΤΗ καλημέρα.

Οι 3 τελευταίες λέξεις σου είναι όλα τα λεφτά.
"... καλά κρυμμένα μυστικά!"

Και θέλω ακόμα να πω ότι συμφωνώ με την απόφαση της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΛΑΟΣ να απέχουν από την νέα εξεταστική επιτροπή η οποία δεν θα βγάλει πουθενά, και αναρωτιέμαι για τη στάση των άλλων 2 μικρών να παραμείνουν στην αίθουσα.

Εσύ τι γνώμη έχεις;

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑ:
Γίνε πιο σαφής! Είναι φανερό ότι αναφέρεσαι σε τοπικό θέμα αλλά δεν κατάλαβα σε ποιο!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Chrisgio:
Τα κόμματα που δεν έχουν ασκήσει διακυβέρνηση, μπορούν να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο, γιατί ,υποτίθεται, ότι έχουν το τεκμήριο της αθωότητας, αν και κανείς δε ξέρει...
Ένα κόμμα, όμως που έχει ασκήξει εξουσία και μάλιστα , πιθανόν, να εμπλέκεται, πρέπει να δηλώσει το "παρών"!
Συμφωνώ, πάντως, ότι ΚΑΙ αυτή η εξεταστική, δε θα οδηγήσει πουθενά!
Στην Ελλάδα, όλα γίνονται για το "φαίνεσθαι"!!!

Χρήστος Γ. είπε...

Δεν συμφωνείς ότι μία γενική απουσία από την νέα εξεταστική όλων των μικρών κομμάτων θα έθετε τους δύο δεινόσαυρους προ των ευθυνών τους;