Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Το "τσουνάμι" μιας Απογραφής!...

Η απογραφή που έγινε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2004, εκτός από προεκλογική εξαγγελία, η οποία έγινε ευμενώς αποδεκτή από το Εκλογικό Σώμα, ήταν και πράξη ευθύνης για ένα κόμμα το οποίο όταν ήταν στην αντιπολίτευση κατηγορούσε, μεταξύ άλλων, συνεχώς την τότε Κυβέρνηση και για αλλοίωση στοιχείων.
Η έννοια της απογραφής, ενέχει τις έννοιες του ελέγχου, της ορθής διαχείρισης και του νοικοκυρέματος Όποιος προτείνει ή διενεργεί απογραφή θέλει να ξέρει τι παραλαμβάνει για να έχει το κεφάλι του ήσυχο!
Υπ΄αυτήν την έννοια και αυτός που παραδίδει πρέπει να την αποδέχεται με προθυμία και ενάργεια στο βαθμό που το αποτέλεσμά της τον απαλλάσσει από πολλές σκοτούρες! Την απογραφή δεν την επιθυμούν μόνο οι κλέφτες!
Και το 2004 την απογραφή δεν την επιθυμούσε το ΠΑΣΟΚ!

Η Νέα Δημοκρατία, το 2004 με σωστή απογραφή και κυρίως με σωστή δημοσιονομική και πολιτική "χρήση" της απογραφής, μπορούσε να:
1)Αποκαταστήσει την τάξη πραγμάτων με την Ε.Ε.
2)Αποκαλύψει στο πανελλήνιο ποιοι υπερχρέωσαν τη χώρα.
3)Φέρει στην επιφάνεια 3-5 λαμόγια που έφαγαν μίζες! Όχι απαραίτητα ΜΟΝΟ πολιτικούς!
4)Επιβάλει μέτρα, απείρως πιο ήπια τότε!
Αντί αυτών, προτίμησε την "ήπια προσαρμογή", το "άστο αργότερα" και την εφαρμογή ενός περίεργου και ύποπτου "φερ-πλέι", έναντι ενός κόμματος το οποίο, ως αντιπολίτευση, ήταν αρνητής κάθε μέτρου το οποίο θα απέτρεπε τη σημερινή κατάσταση!

Αν πρέπει λοιπόν να μιλήσει ο κ. Καραμανλής, ίσως πρέπει να αφιερώσει ένα μεγάλο κεφάλαιο της ομιλίας του στα πολλά "γιατί" εκείνης της απογραφής που παραμένουν αναπάντητα!
Τώρα, δίκαια, νομίζω, "αίρει τας αμαρτίας" όλου του, σάπιου, πολιτικού συστήματος!



Οι σημερινοί όψιμοι αρνητές της απογραφής, εκτός από το ότι δημιουργούν ιδεολογικό "τσουνάμι" στους οπαδούς του κόμματος, εκτός του ότι δικαιώνουν πολιτικά ανήθικες ενέργειες της Κυβέρνησης Σημίτη, εκτός του ότι απαλλάσσουν ακόμα και όργανα της Ε.Ε που έκανα τα στραβά μάτια για να μην αποκαλυφθεί η απάτη της Κυβέρνησης του ευρωπαϊστή, φιλογερμανού κ. Σημίτη, αποδεικνύονται και ανιστόρητοι και μάλιστα για πολιτικές θέσεις του κόμματος της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας του!
Αν κάποιος πρέπει να ντρέπεται σε κάθε περίπτωση απογραφής, είναι αυτός που, μέσω αυτής, αποδεικνύεται κλέφτης και όχι αυτός που, μέσω αυτής, τον αποκάλυψε!
Και η μεγάλη ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι δεν αποκάλυψε αυτή, τους πολλούς Άκηδες, Μαντέληδες και Τσουκάτους της περιόδου εκείνης!
Είχε λόγους να το κάνει;

2 σχόλια:

Χρήστος Γ. είπε...

Έλα ντε; Είχε λόγους; Δεν ξέρω!
Παρακολουθώντας τους τότε να κάνουν το ένα λάθος πίσω από το άλλο, τι να πρωτοθυμηθώ, μονολογούσα: "Δεν μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι, κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει, κάτι άλλο έχουν στο νου τους", κι όμως και ηλίθιοι ήταν και τίποτα άλλο δεν συνέβαινε! Κι ο Καραμανλής εκεί που πήγε να μας δώσει την ελπίδα έφτασε, σε επίπεδο πρωθυπουργού, να αναγνωρίζεται σαν ένας από τους χειρότερους που έχει να παρουσιάσει ο τόπος. Και όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολύ σιγουρεύομαι ότι έτσι έχουν τα πράγματα.
Η τραγωδία σήμερα είναι ότι ο κατήφορος της χώρας συνεχίζεται "υπό νέα διεύθυνση". Αντί η ιστορία να τους διδάσκει αυτοί επιμένουν να την επαναλαμβάνουν σαν φάρσα! Όλοι τους ηλίθιοι!!!

Και κάτι προσωπικό. Γράφεις πολύ καλά ΣΑΛΩΝΙΤΗ!!!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ chrigio:
Πολύ καλό το "...ο κατήφορος συνεχίζεται υπό νέα διεύθυνση..."!
Θα το χρησιμοποιήσω!!!