Ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, υπήρξε Βουλευτής και Υπουργός πολλών Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Άρα στο μέτρο που του αναλογεί, έχει ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας είτε για πράξεις του είτε για παραλείψεις του κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του!
Γνήσιο τέκνο του πνέοντος τα λοίσθια πολιτικού συστήματος, αραιά και που, προβαίνει σε "παρεμβάσεις" επί των τεκταινομένων στην πολιτική ζωή της χώρας, προκειμένου να κρατάει ζωντανό το πολιτικό του κύτταρο και ανοιχτή την κομματική πόρτα!
Δεν έχω καμιά διάθεση να σχολιάσω τα όσα είπε προχθές στη συνέντευξή του στον κ. Παπαχελά! Κι αυτό όχι γιατί διαφωνώ με την ουσία των λεγομένων του, αλλά για το γεγονός ότι όταν π.χ. μίλησε για τις αποκρατικοποιήσεις, του "διέφυγε" να μας πει τι έκανε το κόμμα του την τριετία του Μητσοτάκη, κατά την οποία, αν είχε αφεθεί να κάνει κάποια πράγματα, σήμερα δε θα βρισκόμαστε στο καναβάτσο!
Θυμάμαι, όμως πολύ καλά τι είπε όταν το 2000 ανέλαβε το Υπουργείο Υγείας!
«Γνωρίζω και έχω πλήρη συνείδηση ότι κινούμαι σε ναρκοπέδιο... Ξέρουμε και έχουμε πλήρη συνείδηση ότι υπάρχουνε χιλιάδες μικρά έως μεγάλα συμφέροντα τα οποία τρώγουν, κατατρώγουν ως πιράνχας το σώμα της δημόσιας υγείας στη χώρα μας... Μια υπόσχεση δίνουμε και τη δίνουμε πολύ σοβαρά, ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Και αυτό είναι ένα σημαντικό χρέος στο οποίο τουλάχιστον δε θα αποστούμε».!
Δύο χρόνια μετά, το 2002, αποχωρούσε από το Υπουργείο με τη δήλωση: "Φεύγω, για να μη με φάνε τα πιράνχας"!
Το γεγονός ότι αυτός, ως "νονός" του όρου που απεικόνιζε τη ρεμούλα υπέρ των μεγάλων συμφερόντων στα Νοσοκομεία, μέσα στα δύο χρόνια, δεν έφερε ούτε ένα "πιράνχας" στον Εισαγγελέα, δείχνει χαρακτηριστικά μια από τις αιτίας της κατάρρευσης της χώρας!
Και για την κατάρρευση αυτή έχει μεγάλη ευθύνη ΚΑΙ ο κ. Παπαδόπουλος!
9 σχόλια:
ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟς ΤΑ ΛΈΕΙ!
Φίλε μου, τους πολιτικούς τους ήθελα στη γέφυρα να δουν το παγόβουνο και να κάνουν ελλιγμούς για να το αποφύγουν!Αυτοί όμως ήταν στο σαλόνι του πλοίου, έτρωγαν και έπιναν και έρχονται τώρα, κουνώντας το δαχτυλάκι τους και μου περιγράφουν πως έγινε το ατύχημα!
Αυτός και μερικοί άλλοι, μας περιγράφουν και το τί έπρεπε να γίνει για να μη πέσουμε στο παγόβουνο! Το γιατί δεν το έκαναν τότε, έχει να κάνει με το "μαζί τα φάγαμε" του Πάγκαλου!
Τότε τα έτρωγαν και δεν κάνει να σηκώνεσαι απο το τραπέζι νηστικός!
Προσωπικά δεν δίνω δεκάρα πλέον στο τι λέει ο κάθε πολιτικάντης!
Μόνο έργα περιμένω να δω...
Φίλε Ασκαρ, εσύ ως Γαύρος είσαι γάτα! Δεν πρέπει να γράφεις τέτοια!Αυτό θέλουν και οι πολιτικοί μας, να αδρανοποιηθούμε και να μας αποτελειώσουν με την ησυχία τους, δημιουργώντας τέσσερα πανίσχυρα λόμπι: Των πολιτικών, των δημοσιογράφων των αεριτζήδων "επιχειρηματιών και των δικαστικών! Οι υπόλοιποι τα κεφάλια μέσα!
ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΜΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΝΑΙ:
http://elefterifoni.blogspot.com/
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΤΕ ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ.
ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟ
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΟΥ.....
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
Θα συμφωνήσω μαζίσου και για την συμφωνία σου επί της ουσίας των λεγομένων του πρ. υπουργού και για την αγανάκτηση σου για την αιδήμονα σιωπή του σχετικά με τις ευθύνες του κόμματος του και τις αντιδράσεις του σε κάθε εξυγιαντική προσπάθεια.
Εχω όμως μια ένσταση σ΄ αυτό που λες "τους πολιτικούς τους ήθελα στη γέφυρα του πλοίου..." Κανείς δεν μπορεί να γίνει με το "έτσι θέλω" βουλευτής ή υπουργός. Τους βουλευτές εμείς του βγάζουμε, όπως βγάζουμε κι αυτόν που διορίζει τους υπουργούς. Εμείς επίσης τους στέλνουμε στο σπίτι τους , τους απαξιώνουμε, τους λοιδωρούμε. Οχι πάντα δικαίως.
Όσα γράφεις στη δεύτερη παράγραφο του σχολίου σου δικαιώνονται σε περίπτωση μιας πραγματικά δημοκρατικής επιλογής υποψηφίων από τα κόμματα και μιας ειλικρινούς προγραμματικής τοποθέτησης των κομμάτων απέναντι στο εκλογικό σώμα!
Συμβαίνει αυτό στη χώρα μας;
Αν υπονοείς ότι υπάρχουν αξιότεροι που δεν φτάνουν καν μέχρι την υποψηφιότητα, ώστε στη συνέχεια να τους επιλέξουμε θα έλεγα ότι οι αξιότεροι αποφεύγουν να μπλέξουν με την πολιτική και αν τυχόν εμπλακούν τους διώχνει γρήγορα το ... κλίμα. Προφανώς η λειτουργία των κομμάτων δεν είναι υποδειγματική. Αλλά κι αυτά πως θα αλλάξουν χωρίς την επίμονη και ψυχοφθόρα εμπλοκή των αξίων;
Αυτό ακριβώς εννοώ, αλλά οφείλω να σου πω ότι δε βλέπω δυνατότητα βελτίωσης! Το πολιτικό σύστημα και υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, δείχνει αδύναμο να εφαρμόσει ένα "μνημόνιο" στις δομές εκείνες οι οποίες το οδήγησαν στον όλεθρο!
Τείνω να πιστεύω ότι ευκολώτερα θα βγούμε από την οικονομική κρίση, παρά από την πολιτική και κοινωνική!
Δημοσίευση σχολίου