Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Οι Αθόρυβοι!

Ο θόρυβος που κάνουν, είναι αντιστρόφως ανάλογος της προσφοράς τους! Το έργο τους είναι τόσο τεράστιο, όσο τεράστιο έργο είναι το να σώζεις ζωές από το θάνατο, προσφέροντας το αίμα σου!Και το έργο αυτό, να παράγεται με ταπεινότητα, συνέπεια σοβαρότητα και υπευθυνότητα!
Αναφέρομαι στους απανταχού Εθελοντές Αιμοδότες! Αναφέρομαι ιδιαίτερα στο δικό μας Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών "Οι Άγιοι Ανάργυροι", που σήμερα, σε μια σεμνή τελετή, βράβευσε νέα μέλη του και κοινωνικές ομάδες για την προσφορά τους στην Κοινωνία, μέσω της αιμοδοσίας, αλλά, βράβευσε και ένα ξεχωριστό συμπολίτη μας, τον Αντώνη Λαγγουράνη, Ιατρό Παθολόγο-Νεφρολόγο!

Η προσφορά του Συλλόγου "Άγιοι Ανάργυροι", όπως και αυτή του αντίστοιχου Συλλόγου της Ιτέας "Ο Πελεκάνος", είναι γνωστή στην περιοχή μας και όχι μόνο! Κάτω από την ομπρέλα τους, έχουν σταλιάσει μερικά από τα καλύτερα κομμάτια της νεολαίας της περιοχής μας, αυτά που έχουν συντρίψει το "εγώ" τους και έχουν αναδείξει το "εμείς"! Εύκολα λέγεται αυτό, αλλά θέλει περίσσια δύναμη ψυχής για να το κάνεις πράξη! Κάποιοι, διαθέτουν αυτήν τη δύναμη και το αποδεικνύουν!

Ένας από αυτούς, είναι και ο συμπατριώτης μας, ο Παθολόγος-Νεφρολόγος Γιατρός, ο Άνθρωπος Αντώνης Λαγγουράνης!Δε θα προχωρήσω περισσότερο στη αναφορά μου στο Γιατρό, γιατί γνωρίζω πόσο αμήχανα θα αισθανόταν ο ίδιος αν τύχαινε και διάβαζε αυτό το κείμενο!Σε ένα μόνο θα σταθώ. Όταν ο άνθρωπος ξεπεράσει την επιστήμη και αγγίξει την αρετή, το αποτέλεσμα είναι πιο ανθρώπινο, πιο κοντά στο ιδεώδες!

Απόψε, η κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών στο Δημαρχείο της Άμφισσας,έδωσε πολλά μηνύματα!
Γιατί στις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος μας, ο Εθελοντισμός η Αλληλοβοήθεια, η Κατανόηση και ο Αλτρουισμός, από απλές λέξεις, πρέπει να γίνουν φωτεινοί φάροι για να φωτίσουν τα σκοτεινά μονοπάτια απ' τα οποία πρέπει να περάσουμε τα επόμενα χρόνια της ζωής μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: