Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Στιγμιαίο ή Διαρκείας το Αδίκημά σας;

Ο Συνταγματάρχης Καντάφι, στάσιμος σ' αυτόν το βαθμό από το 1969, οπότε και επέβαλε στυγνή στρατιωτική δικτατορία στο Λαό της Λιβύης, στα 42 χρόνια που κυβερνάει αυτήν τη νευραλγικής σημασίας χώρα, έτυχε της έμπρακτης ή σιωπηρής ανοχής όλων σχεδόν των χωρών οι οποίες συναποτελούν το τσίρκο που λέγεται Ο.Η.Ε.! Ακόμα και οι Η.Π.Α. οι οποίες τον κατηγορούσαν συνεχώς και αδιαλείπτως μέχρι σημείου να του βομβαρδίσουν
το "τσαρδάκι" του, μόλις παραδέχθηκε ότι αυτός οργάνωσε την τρομοκρατική ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα την αεροπορική τραγωδία του Λόκερμπι και κατέδωσε το δράστη,πληρώνοντας και μερικά δις ως αποζημίωση, του έδωσαν συχωροχάρτι και τον έκαναν συνομιλητή διεθνούς επιπέδου! Ο δικός μας Ανδρέας, κυνηγώντας το Νόμπελ Ειρήνης, έφτασε στο σημείο να κανονίσει συνάντηση μαζί του προκειμένου να τον φέρει σε επαφή με τον Πρόεδρο, τότε, της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Μιτεράν, για την διένεξη που είχαν Γαλλία και Καντάφι σχετικά με το Τσαντ! Άπαντες έκαναν τις δουλειές τους με την οικογένεια Καντάφι, γιατί στο μεταξύ μεγάλωσαν και τα παιδιά του και μπήκαν στο ... παιχνίδι,κρυφά ή φανερά, παραβλέποντας για 42 χρόνια ότι αυτός που αποκαλούσαν "Ηγέτη της Λιβύης", δεν ήταν παρά ένας στυγνός και απάνθρωπος, πλην πανέξυπνος, δικτατορίσκος, το ίδιο γελοίος με το Μουσολίνι τον οποίον μιμείται σε πόζες, το ίδιο επικίνδυνος με το Χίτλερ! Όποιο φασισμό και να εφάρμοζε τον υφίστατο ο λαός της Λιβύης, οπότε εμάς τι μας νοιάζει!
Η φλόγα που άναψαν οι Αιγύπτιοι στην Πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, χάλασε τα σχέδια πολλών! Ο "Σιμούν" της Ερήμου, όμως μεταλαμπάδευσε τη φλόγα και στη γειτονική Λιβύη!Ο "Λαοπρόβλητος Ηγέτης", θύμωσε από την αχαριστία των υποτελών του που δεν καταλάβαιναν πόσο ωραία περνούσαν μαζί του και για να τους συνετίσει, σήκωσε μερικά επαναστατικά αεροπλάνα και βομβάρδισε ανηλεώς τους ... συμπατριώτες του! Δειλά-δειλά οι χορτασμένοι από χρήμα, ελευθερία και δημοκρατία ηγετίσκοι του λεγόμενου "ελεύθερου Κόσμου",άρχισαν με ψηφίσματα να προσπαθούν να συνετίσουν τον τρελάρα!
Η επιχείρηση, επιτέλους , ξεκίνησε και τότε ΌΛΟΙ ξύπνησαν! Έβαλαν κάτω τα οικονομικά και κομματικά συμφέροντά τους και κάνουν εκκλήσεις για τη μη επέμβαση "σε μια ανεξάρτητη χώρα" ο Αλέξης και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, για τους άμαχους ο Πάπας Βενέδικτος και για τα "διεθνή δίκαια" ρε γαμώτο κάποιοι συνάδελφοι blogger!

Σαράντα δύο ολόκληρα χρόνια, όλα κυλούσαν ρολόι σ' αυτή τη χώρα! Η δημοκρατία παρήγαγε αξιοκρατία, οι πολίτες ευημερούσαν λόγω της ίσης κατανομής του πλούτου που έρεε από τα πετρέλαια, η ελευθερία ξεχείλιζε από τα μπατζάκια των βεδουίνων και κανένας αντικαθεστωτικός δε συνελήφθη ούτε βασανίστηκε ούτε εκτελέστηκε χωρίς δίκη από τον "Ηγέτη της Λιβύης"! Τώρα οι πάντες, μηδέ και του Πάπα, που ποιος ξέρει πόσα δις έχει ο "Ηγέτης" στην τράπεζα του Βατικανού, ούτε οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις ούτε όσοι περίμεναν επενδυτικό "τσουνάμι" στην Ελλάδα από τον φίλο της οικογένειας Παπανδρέου, προτρέπουν τη Διεθνή Κοινότητα και τον Αραβικό Σύνδεσμο να μην επέμβουν!
Υποκριτικά και φαρισαϊκά, όπως πάντα! Για να έχουμε να λέμε και να κοιτάμε τους οπαδούς μας στα μάτια! Για να παιχτεί, βρε αδερφέ, το πολιτικό παιχνίδι στο εσωτερικό!
Διερωτώμαι: Το αδίκημα της επαίσχυντης σιωπής των 42 χρόνων, όλων αυτών των πονεμένων δημοκρατών αλλά και της Παπικής Εκκλησίας, είναι άραγε στιγμιαίο ή διαρκείας;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οταν ενα ζευγαρι οδηγειται στον χωρισμο και εγω μπαινω στην μεση για να τους συμβιβασω,ισως και λογω παιδιων,τοτε ειμαι και εγω μοιχος η διεφθαρμενος;

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Φόλε μου, δεν κατηγορώ την επέμβαση, αν εννοείς αυτό, αλλά την επί 42 χρόνια ανοχή στο "χασάπη"!