Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Τα μεταξωτά βρακιά, θέλουν κι επιδέξιους κώλους!...

Και για να εξηγούμαστε: Τα "βρακιά" εδώ, είναι τα βαρύγδουπα μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση! Οι "κώλοι", είναι οι Υπουργοί! Έχουμε και λέμε λοιπόν:
-"Μαθήματα και τις αργίες λόγω των καταλήψεων"!
Η είδηση από τις σημερινές εφημερίδες!
Σιγά τα ωά! Σε ποια χώρα από ποιους κυβερνώντες με ποιους συνδικαλιστές από ποιο λαό!
Τόσα χρόνια κυβερνάνε και δεν έχουν μάθει ακόμα ότι δεν πάσχουμε ούτε από νόμους ούτε από αυστηρότητα προστίμων! Το πρόβλημά μας είναι στην εφαρμογή των νόμων!
Κάθε φορά που αυξάνουν τα πρόστιμα των τροχαίων παραβάσεων λιγοστεύουν τα ... έσοδα και καμώνονται οι παμπόνηροι, ότι "πέτυχε το μέτρο"! Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι λόγω των μεγάλων προστίμων πάνε όλο και περισσότεροι στα γραφεία των πολιτικών και τους σβήνουν τα πρόστιμα! Όποιος δεν το έχει κάνει "πρώτος τον λίθον βαλέτω"!
Βάλε πρόστιμο για τις πιο συχνές παραβάσεις 20 ευρώ με είσπραξη επιτόπου και θα δεις αποτελεσματικότητα!
Έτσι και με τα σχολεία και τις καταλήψεις! Είχαμε Δημοτικές Εκλογές στις 7 και 14 Νοεμβρίου. Τα σχολεία, όλα τα σχολεία, δε λειτούργησαν την Παρασκευή 5/11 και 12/11 και τη Δευτέρα 8/11 και 15/11 λόγω του ότι κάποιες αίθουσες μερικών σχολικών κτηρίων χρησιμοποιήθηκαν ως εκλογικά τμήματα!
Ξέρετε πότε επέλεξαν οι εκπαιδευτικοί να κάνουν τη Γενική τους Συνέλευση; Την Πέμπτη 4/11!!! Άμα δεν έχεις (επιδέξιο) κώλο να τακτοποιήσεις δέκα αίθουσες σε ένα βράδυ μέσα και να έχεις τη Δευτέρα το πρωί "κουδούνι", άμα δε μπορείς να υποχρεώσεις την εκπαιδευτική κοινότητα να κάνει τις συνελεύσεις το Σάββατο, περιμένεις να κάνουν μάθημα τη Μεγάλη Παρασκευή για να συμπληρώσουν τα κενά των καταλήψεων;
-Που πας ρε Καραμήτροοοο;
Η άλλη είδηση λέει: "Κατάσχεση περιουσίας για χρέη στο Δημόσιο"! Δηλαδή θα δούμε τον τροβαδούρο πένητα; Τους ιδιοκτήτες των Τηλεοπτικών Σταθμών ακτήμονες; Τις κρατικές Ανώνυμες Εταιρίες και τους διορισμένους από την Κυβέρνηση διαχειριστές τους στο σκαμνί; Ελάτε τώρα, πείτε την αλήθεια! Το κάνετε για να ξεγελάσετε εκείνους τους χαζούς "χαρτογιακάδες" της "Εσπερίας Ευρώπης"! Δε μπορεί να τα πιστεύετε αυτά!
Μόνο που ακόμα και οι "χαρτογιακάδες" μας έχουν πάρει μυρωδιά ότι οι νόμοι μας είναι για το "θεαθήναι" και γιαυτό θα αργήσουμε, φοβάμαι, να δούμε αυτή την περίφημη έξοδό μας στις "αγορές"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: