Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ο εθελοντισμός, ως τρόπος επιβίωσης!

Ο εθελοντισμός στη χώρα μας, έγινε περισσότερο γνωστός με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας! Μέχρι τότε υπήρχαν κάποιες κοινωνικές ομάδες τα μέλη των οποίων παρείχαν τις υπηρεσίες τους και όχι μόνο, για εξυπηρέτηση σκοπών, κυρίως προσφοράς βοήθειας σε κατηγορίες συνανθρώπων μας.
Προσφορά τακτικής και καθημερινής εργασίας σε θέματα για τα οποία ο Δήμος ή η Πολιτεία αδυνατούν για κάποιους λόγους, να παράσχουν τις οφειλόμενες υπηρεσίες τους, δεν είμαστε συνηθισμένοι να κάνουμε! Βλέπεις π.χ. στο εξωτερικό τους κατοίκους των πόλεων, μετά από κάθε χιονόπτωση να καθαρίζουν το πεζοδρόμιό τους και να δημιουργούν ευχερή πρόσβαση ο καθένας για το σπίτι του! Εδώ βλέπεις την άλλη μέρα της χιονόπτωσης τη χοντρή κυρία και τον "αγανακτισμένο" σύζυγό της να φωνάζουν μπροστά στον ... εμβρόντητο "μαρκουτσοφόρο ρεπόρτερ" γιατί το "άθλιο" Κράτος δεν πήγε να καθαρίσει το ... σπίτι τους! Υπερβολή;
Απολαύστε τρεις φωτογραφίες από τη ...Μύκονο του Χειμώνα, την Αράχοβα! Οκτώ στα δέκα μαγαζιά, τρεις μέρες μετά τη χιονόπτωση, η οποία τους έκανε να τα οικονομήσουν, δεν έχουν καθαρίσει το πλάτους 40 εκατοστών πεζοδρόμιό τους! Αποτέλεσμα, το "ανασκουμπωμένο" από τα εκχιονιστικά χιόνι, να έχει σχεδόν σκεπάσει το πεζοδρόμιο, να έχει παγώσει και να αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για τους πεζούς κυρίως όταν αυτοί επιχειρούν να το δρασκελίσουν για να μπουν μέσα στα μαγαζιά!

Το πόσο άσχημη εντύπωση κάνει η αδιαφορία αυτή των καταστηματαρχών της Αράχοβα φαίνεται και από τη σύγκριση της πρώτης φωτογραφίας με συνεπή και νοικοκύρη καταστηματάρχη , με τις άλλες δύο!
Οι συμπαθέστατοι επιχειρηματίες της Αράχοβα, ας πάρουν μαθήματα από άλλες "τουριστικές" ελληνικές πόλεις (π.χ. Κέρκυρα) οι οποίες κάποια χρονική στιγμή αδιαφόρησαν για την ποιότητα του προσφερόμενου προϊόντος τους και θεώρησαν ως δεδομένη την προτίμηση των εκδρομέων! Ακόμα πληρώνουν αυτή την αλαζονεία!
Η Αράχοβα, "ζει" από το χιόνι! Ας μην το μετατρέψει σε μηχανισμό καταστροφής της!

2 σχόλια:

Koupakia είπε...

Σαλωνίτη!
Το πόσο δίκιο έχεις, οι σύγχρονοι μπίζνεμαν της Αράχωβας δεν πρόκειται να το καταλάβουν όσο μαζεύεται εκεί το σκυλολόι της Σόου μπιζ της Αθήνας.
Προσωπικά ούτε σκόνη από τα παπούτσια μου δεν τους αφήνω, όταν περνάω από εκεί.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Koupakia:
Και να φανταστείς ότι ένα τσάϊ του "βουνού" και ένα "κανονικό" με μέλι τά πλήρωσα 7,5 ευρώ!