Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ζητείται δωρητής!...

Την τραγική κατάληξη της προχθεσινής καταδίωξης κάποιων ληστών περιπτέρου (ληστές περιπτέρου με VOLVO;) την έχετε πληροφορηθεί με κάθε λεπτομέρεια! Όπως, φαντάζομαι θα έχετε μάθει και πόσο "άδικος", λες και υπάρχει δίκαιος, θάνατος ήταν αυτός των δύο νέων εργαζόμενων παιδιών της ΕΛ.ΑΣ! Αν είχαν, λέει το ρεπορτάζ, αλεξίσφαιρα κράνη, ίσως να μη θρηνούσαμε σήμερα! Όσοι θρηνούν δηλαδή!
Πόσο κοστίζει γαμώτο ένα αλεξίσφαιρο κράνος; Αν δηλαδή κόβαμε, ας πούμε το 16ο μισθό των υπαλλήλων της Βουλής, ως προσφορά των συγγενών αυτών των πολιτικών στην Αστυνομία θα καλύπταμε τις ανάγκες σε κράνη; Αν κόβαμε και το 15ο μισθό αυτών των εργαζόμενων κοντά στους ευαισθητοποιημένους πολιτικούς μας μήπως καλύπταμε και τις ανάγκες σε αλεξίσφαιρα γιλέκα που τώρα τα αγοράζουν μόνοι τους οι άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ; Μπααα! Δε βλέπω τέτοιες ... θυσίες από τα παχύδερμα που μας κυβερνάνε! Τότε; Μήπως τα έξοδα για τη συμμετοχή μας στη Γιουροβίζιον έφταναν; Πόσα να είναι άραγε; Φτάνουν; Ποιος ξέρει;
Κάποτε, επιχειρηματίες Έλληνες του εσωτερικού ή του εξωτερικού, έκαναν και καμιά δωρεά στη έρμη την πατρίδα να αλλάξει κάνα σώβρακο! Από τότε που ο Σημίτης ο λίγος έδωσε τον ορισμό της σύγχρονης Ελλάδας ως "ισχυρή Ελλάδα", σταμάτησαν και οι δωρεές!
Μήπως υπάρχει κάποιος επιχειρηματίας Έλληνας στη ψυχή, από αυτούς που οι επιχειρήσεις τους δηλώνουν εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια κέρδη κάθε χρόνο να κάνει δώρο στην αστυνομία μερικές χιλιάδες αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη! Όχι τίποτ' άλλο βρε αδερφέ, αλλά, έτσι για να μη ξεφτιλίζεται η χώρα διεθνώς!

Η Εθνική μας Τράπεζα, ας πούμε, πόσα δις έβγαλε μέσα σε δύο μέρες από την "ανακοίνωση - πρόταση" γάμου με την ALFA; Ε! δώσε μερικά εκατομμύρια κύριε Πρόεδρε και κάνε μια προσφορά ζωής!
Ή μήπως να τα αγοράζαμε με τα 95 εκατομμύρια που θέλουν να δώσουν για να ξοφλήσουν δάνειο που είχε πάρει ο Λαμπράκης για το Μέγαρο Μουσικής;
Ξέρω 'γω; Μια ιδέα έριξα!

2 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μόνο που αυτά πρέπει να τα λέμε και να τα σκεφτόμαστε πριν γίνει το κακό!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Ασκαρ, αυτά πρέπει να τα σκέφτεται το Κράτος! Αλλά το Ελληνικό Κράτος, έχει πάψει να σκέφτεται εδώ και πολύ καιρό!
Φαντάσου τι δίνει για να παραγγείλει στους νταβατζήδες μας αεροπλάνα, φρεγάτες, υποβρύχια και τανκς, για έναν πόλεμο που δε θα γίνει ποτέ!Και χάνει καθημερινά ανθρώπους, όχι μόνο ένστολους,πάνω στην παραγωγική τους ηλικία από έλλειψη υποδομών! Τελειώσαμε!