Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Είναι η Γερμανία "Μια διεφθαρμένη χώρα";

H Vf L Wolfsburg, είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα της Γερμανίας, συνώνυμη με την πόλη που έχει την έδρα της! Στην ίδια πόλη αναπτύσσει και μέγα μέρος των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της η Volkswagen, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης! Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη ούτε είδηση το ότι η VW είναι και ο κύριος μέτοχος της Wolgsburg!
Ως κύριος μέτοχος, λοιπόν, τι πιο φυσιολογικό να είναι και ο κύριος χορηγός της και να προβάλλονται τα προϊόντα της στη φανέλα της ομάδας της! Σπόνσορας όμως της γερμανικής ομάδας, είναι και η Deutsche Telekom, ο γνωστός κολοσσός των τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης!
Όπως λοιπόν γράφει η έγκυρη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, και έγινε γνωστό πριν λίγες ώρες, η DT, προκειμένου να πετύχει επέκταση της χορηγίας, έβαλε τη θυγατρική της T-Systems να κάνει μια μεγάλη παραγγελία από τη VW! Φαίνεται ότι για να πετύχει κάτι τέτοιο, ακολουθήθηκαν υπόγειες διαδρομές, με πληρωμές στελεχών εκατέρωθεν, λαδώματα, χορηγίες τύπου Μαντέλη και πάει λέγοντας!
Πριν λίγες εβδομάδες, η κ. Μέρκελ, στο Συνέδριο του κόμματός της για να δικαιολογήσει τη σκληρή θέση που κρατάει σχετικά με το πρόβλημα χρέους που ταλανίζει την Ευρώπη, είχε πει ότι δεν είναι δίκαιο επειδή η Γερμανία παράγει καλά προϊόντα και έχει πωλήσεις να τιμωρείται γι αυτό! Αλλά, όπως προκύπτει από τις ιστορίες διαφθοράς στις οποίες μπλέκονται όλο και περισσότερες γερμανικές επιχειρήσεις, για να πουληθεί ένα προϊόν, δεν αρκεί να είναι καλό! Πρέπει να βοηθήσουν και κάποιοι ... μηχανισμοί! Και οι "μηχανισμοί" αυτοί, εφόσον δεν είναι μηχανισμοί της αγοράς, είναι μηχανισμοί βρώμικοι!
Έχει ενδιαφέρον για τη χώρα μας η παρακολούθηση της εξέλιξης τέτοιων υποθέσεων!
Πρόσφατα, δύο από τις κορυφαίες πολυεθνικές της Γερμανίας, η SIEMENS και η Ferrostaal για λογαριασμό των ναυπηγείων HDW του Κιέλου, φέρεται να έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε να υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι υπάρχει εμπλοκή τους σε σκάνδαλο με μερίδα του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα και όχι μόνο!
Τι συμβαίνει λοιπόν; Η "ψυχρά, σιδηρά και αδέκαστος" Γερμανία, προσχώρησε στις λαμογιές του διεφθαρμένου νότου; Ή μήπως τα παιχνίδια που παίζονται τώρα είναι πλέον τεράστια και τα ποσά ιλιγγιώδη σε βαθμό που να μην αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο;
Είναι ο ανταγωνισμός των πολυεθνικών για το μοίρασμα της πίτας που προκύπτει από την υπερκατανάλωση των λαών και τις ανάγκες των Κρατών ή μήπως οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης των τελευταίων 20 ετών παραδόθηκαν στα αφεντικά τους που δεν είναι άλλα από τους ηγέτες των βιομηχανικών κολοσσών που παίρνουν τις αποφάσεις για τις τύχες μας πίσω από τα δρύινα γραφεία τους και τις παραδίνουν στους πολιτικούς για την υλοποίηση με το δικαίωμα να βγάζουν το "κατιτίς" τους από τους "τζίρους";
Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι δεν κυβερνάει μόνο ο κ. Παπανδρέου "μια διεφθαρμένη" χώρα!
Μήπως κυρία Μέρκελ κυβερνάτε κι εσείς μια διεφθαρμένη χώρα;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΕΝΑ ΔΕ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΜΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝΕ ΤΑ ΑΣΗΜΙΚΑ;