Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

"Μαζί τα φάγαμε, κοπρίτες"!

Μπορεί κανείς να διαφωνεί με τις κατά καιρούς απόψεις του κ. Πάγκαλου, εκφραζόμενες συνήθως μέσω συνεντεύξεων σε φιλικά του έντυπα, σε ανταπόδοση "πολιτικής ασυλίας" της οποίας απολαμβάνει από τα μέσα αυτά, πρέπει, εν τούτοις, να του αποδοθούν τα εύσημα για κάποιες αλήθειες οι οποίες εκστομίζονται μέσω των συνεντεύξεων αυτών!
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τη ψυχική του διάθεση τη στιγμή κατά την οποία ο κ. Πάγκαλος παραχωρεί τις συνεντεύξεις του! Κάποιοι λένε ότι το κάνει κατόπιν εντολής του προϊσταμένου του, άλλοι ισχυρίζονται ότι περιέρχεται αυτοβούλως σε κατάσταση "υπαίτιας διατάραξης της συνειδήσεως του", προκειμένου να επιδιώξει και πετύχει το "ακαταλόγιστο", άλλοι τέλος καλύπτουν το θέμα με τη φράση: "αυτός είναι ο Πάγκαλος"!
Ό,τι από τα τρία και να συμβαίνει, η τελευταία συνέντευξη του κ. Αντιπροέδρου, μέσω της οποίας αποκάλεσε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους "κοπρίτες", έβαλε κάποια πράγματα στη θέση τους, αφού συμπλήρωσε και καθόρισε αυτούς με τους οποίους "τα φάγανε μαζί"! Ή τουλάχιστον προσδιόρισε τη μια κοινωνική ομάδα με την οποία τα έφαγαν μαζί! Η άλλη είναι το οικονομικό κατεστημένο ή "Νέα τζάκια", αλλά μην περιμένετε να πει τίποτα γι αυτούς! Δε φτάνει μέχρις εκεί η "λεβεντιά" του!
Στο σημείο αυτό, ίσως πρέπει να προσδιορίσουμε την έννοια της λέξης "κοπρίτης", όχι "ετυμολογικά", αλλά "κοινωνιολογικά"! Η λέξη συναντάται σε δύο κυρίως περιπτώσεις: Η μία είναι το κύριο όνομα του μικρού υιού του Καραγκιόζη! Η άλλη αποτελεί το προσωνύμιο με το οποίο αποκαλούμε κάθε "αδέσποτο" σκυλάκι, τις περισσότερες φορές με συμπαθητική διάθεση! Δυστυχώς ο κ. Πάγκαλος δε διευκρίνισε ποια από τις δύο κατηγορίες είχε στο μυαλό του όταν εξαπέλυε τον χαρακτηρισμό! Η διευκρίνιση είναι σημαντική, καθόσον ο μεν υιός Καραγκιόζη Κοπρίτης, ήταν από τη φύση του ένα "λαμόγιο" το οποίο προσπαθούσε σαν τον πατέρα του να εξασφαλίσει "λάθρα"και ακόπως τα προς το ζειν, μη αισθανόμενος καμιά απολύτως ευγνωμοσύνη προς αυτόν ο οποίος του παρείχε τη βοήθεια, με ή χωρίς τη θέλησή του!
Ο άλλος "κοπρίτης", όμως, ο σκύλος, το αδέσποτο. έτσι και του ρίξεις ένα κόκκαλο - διορισμό ας πούμε, σου χρωστάει ευγνωμοσύνη για μια ζωή, και το δείχνει αυτό, όταν χρειαστεί!
Από τη μελέτη της συνέντευξης, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι μάλλον αναφέρεται στην περίπτωση εκείνων οι οποίοι ενεργούν όπως ο υιός του Καραγκιόζη! Γιατί αυτοί τώρα ξεσηκώνονται "κατά του ευεργέτου"! Οι άλλοι, είπαμε, γλύφουν το κόκκαλο, ευγνωμονούντες ες αεί τον ευεργέτη, ακόμα και όταν το κόκκαλο αυτό έχει γίνει θρύψαλα!
Σε κάθε περίπτωση, εκείνοι οι οποίοι δεν υπάγονται στις κυκλοθυμικές κατηγοριοποιήσεις του κ. Πάγκαλου, έχουμε εύλογα, θεωρώ, ερωτήματα:
Αν και διαφωνούμε με τους χαρακτηρισμούς σας κ. Πάγκαλε, θα θέλαμε κάποια στιγμή να μας πείτε, με τη γεναιότητα που σας διακρίνει, πώς θα χαρακτηρίζατε το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς εκείνους οι οποίοι "τα φάγανε μαζί" με κάποιες κατηγορίες πολιτών, διόριζαν "κοπρίτες" στο Δημόσιο για να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους και υποθήκευσαν την περιουσία και τον πλούτο ενός Κράτους, λεηλατώντας τη ζωή όλων των υπολοίπων πολιτών οι οποίοι, άλλος πολύ, άλλος λιγότερο, έσκυψαν πάνω σε μια δουλειά και βάλθηκαν να αλλάξουν τη ζωή τους και αυτήν των παιδιών τους προς το καλύτερο, χωρίς φαγοπότια με πολιτικούς, λαμογιές και συνδικαλιστές! Θα θέλαμε να δούμε έναν πολιτικό να παραιτείται και να ιδιωτεύει ζητώντας συγνώμη από αυτούς των οποίων πρόδωσε την εμπιστοσύνη!
Αλλά αντί αυτού, βλέπουμε ένα ξεδιάντροπο, σάπιο και παχυδερμικό σύστημα διοίκησης, να μας κουνάει προκλητικά το βελουδένιο από την απραξία δάχτυλό του και να προσπαθεί να ενοχοποιήσει έναν ολόκληρο λαό για να κρύψει τη δική του κοινωνική σαπίλα και πολιτική ανικανότητα, αντί να κάνει το αυτονόητο:
Να πάει σπίτι του και να χωνέψει αυτά που έφαγε!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΛΙΣΤΑΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ!ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΞΙΟς ΥΠΟΥΡΓΟς ΤΟΥς ΕΛΕΓΕ "ΚΟΠΡΙΤΕς";

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος:
Έβγαλαν, με καθυστέρηση μια "προσεκτική" ανακοίνωση, αλλά μην περιμένεις τίποτ' άλλο! Όλα τα γουρουνάκια την ίδια μύτη έχουνε, έλεγε η γιαγιά μου!Η νομή της εξουσίας δεν τους επιτρέπει υπερβολικές αντιδράσεις ευθιξίας! Αυτές είναι για όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση!

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΓΙΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΑΤΕ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ,ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΑ ΑΚΟΜΗ.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ,ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ,ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ(ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ,ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ,ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ ΚΛΠ.),ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ(ΕΜΠΟΡΙΚΑ,ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ,ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΛΠ.),ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΟΒΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΑΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ Φ.Π.Α. ΚΑΙ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ;
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ,ΠΟΥ Η ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ Η ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΟΦ ΣΟΡ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΑΝΕ;
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ,ΠΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΚΑΝΟΝΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ,ΕΝΩ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΙ;
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (Π.Χ.ΙΑΤΡΙΚΟ ΥΛΙΚΟ),ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ;
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ,ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΑΝ ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΕΠΡΑΤΑΝ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ;
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ;
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΙΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΔΑΣΜΟΥΣ;
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΚΟΚΑΛΙΑΣΑΝ ΜΑΙΜΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ;
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΗΛΩΤΕΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΩΡΕΕΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ;
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΝΤΟΠΙΟΥΣ Η ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ;
ΠΟΙΟΙ KAI ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΡΑ;
MHΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΜΕ;

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος:
Το σχόλιό σου είναι πολύ καλό και μόνο γιατί κάθισες και απαρίθμησες όλους αυτούς που μας κάνουν να είμαστε αυτό που μόλις προχθές είπαν κάποιοι στην Ευρώπη, ότι "η Ελλάδα, είναι το πιο διεφθαρμένο κράτος της Δύσης"!
Το ερώτημα είναι: Μπορούν κάποιοι που, όπως ΤΩΡΑ ομολογούν,εγκαθίθρυσαν μια κομματική αυτοκρατορία, δημιούργησαν "νέα οικονομικά και κοινωνικά τζάκια" και απόχτησαν τεράστιες περιουσίες κατασπαταλώντας το δημόσιο πλούτο, διαχειριζόμενοι την κρατική περιουσία ως φέουδό τους και δημιουργώντας προϋποθέσεις μεταφοράς του πλούτου των πολιτών στις τσέπες των λίγων, να μιλάνε τώρα και μάλιστα ενώ ρεύονται από τη βαρυστομαχιά που τους προκάλεσε το τριακονταετές φαγοπότι;
Γιατί όλοι αυτοί τους οποίους αναφέρεις εύστοχα, πιο πάνω, παρανομούν, όσοι παρανομούν, γιατί κάποιοι Υπουργοί, Γραμματείς, Υπάλληλοι, υποτίθεται θεματοφύλακες της περιουσίας και της νομιμότητας του Κράτους, δεν έκανα καλά τη δουλειά τους! Εμένα δε με ενοχλεί ο Δικηγόρος ή ο Γιατρός ή ο έμπορος που έκαναν περιουσία απ' τη δουλειά τους! Με ενοχλεί ο Υπαλληλάκος των 1200 ευρώ που από το πόστο που κατείχε τα έπερνε και βρίσκεται σήμερα με "μερσεντε", τριόροφο και εξοχικό!Με ενοχλεί που ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έβλεπε τόσα χρόνια τον "Υπαλληλάκο" που πλούτιζε αδικαιολόγητα γιατί ή έκανε κι αυτός το ίδιο ή προσδοκούσε να το κάνει!
Αυτούς κάλυπτε τόσα χρόνια ο Πάγκαλος και ο κάθε Πάγκαλος _ κήνσορας!

Ανώνυμος είπε...

ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.ΔΙΟΤΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΕΣΑ.ΕΙΠΕ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ.ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟ.ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Αν με παρακολουθείς συχνά, θα γνωρίζεις ότι άποψή μου είναι ότι το παρόν πολιτικό προσωπικό όλων των κομμάτων είναι τελειωμένο!Δεν τους κρίνω κατάλληλους και ικανούς να διορθώσουν αυτά που οι ίδιοι προξένησαν στον τόπο, στο βαθμό ευθύνης του καθενός!Μπορεί και να μην το θέλουν, βολεμένοι οι ίδιοι και οι δικοί τους σ' αυτά που έχουν "κερδίσει" τόσα χρόνια! Η κοινωνία, εκτιμώ, απλώς τους ανέχεται!Η μεγάλη αλλαγή θέλει το χρόνο της γιατί πρέπει να ξεπεράσει καταρχήν η κοινωνία το ΣΟΚ της φτώχιας! Οι αλλαγές δε γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού!Ίδωμεν!

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ Σ΄ ΑΥΤΟ,ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕΣ Η ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Αφού είσαι συντοπίτης απ' οτι φαίνεται, θα γνωρίζεις ότι δεν εκλέχθηκα! Άρα...
Σ'ευχαριστώ πάντως για τις ευχές σου!

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ.ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ..

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Σαλωνίτη, ο Πάγκαλος δεν είπε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους "κοπρίτες"!
Άλλο είπε, και μην καταφεύγουμε σε γκαιμπελικές διαστρεβλώσεις!

Αν θυμάμαι καλά είπε πως επειδή το εκάστοτε κυβερνών κόμμα ήθελε τις ψήφους μιας οικογένειας διόριζε τον κοπρίτη γιο της στο δημόσιο!
Κι εγώ συμπληρώνω πως ήταν "κοπρίτης" ο γιόκας ακριβώς γιατί οι γονείς του τον μεγάλωσαν με τη λογική πως "εμείς έχουμε πολιτκές άκρες και θα σε διορίσουμε"!
Οπότε κοπροσκύλιασε στις καφετέριες μέχρι να έρθει ο διορισμός...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

# Ασκαρ:
Ωραίο αυτό: "...επειδή το εκάστοτε κυβερνόν κόμμα ήθελε τις ψήφους μιας οικογένειας, διόριζε τον κοπρίτη γιο της στο δημόσιο"!
Μιλάμε όμως για χιλιάδες οικογένειες και δεκάδες χιλιάδες "κοπρίτες"! Αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό ή μόνο αυτό! Το κύριο θέμα μας είναι πως χαρακτηρίζεται το πολιτικό σύστημα που διορίζει στο δημόσιο ανθρώπους με το κριτήριο αυτό (της εξαγοράς των ψήφων)σε επίγνωση του γεγονότος ότι διορίζει "κοπρίτες" ή δημιουργεί "κοπρίτες" λόγω της ύποπτης και γιαυτό ένοχης ατιμωρησίας!