Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Δεν είναι που ταξιδεύει πολύ, μιλάει και πολύ αυτό το παιδί!...

Όταν έγραφα στη χθεσινή μου (5/10) ανάρτηση ότι ο κ. Παπανδρέου γνώριζε τα πάντα
σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας πριν τις εθνικές εκλογές, σας ορκίζομαι ότι αγνοούσα παντελώς το βιβλίο του Peer Steinbruck μέσα στο οποίο, ο πρώην, επί Μερκελ, τσάρος της γερμανικής οικονομίας αποκαλύπτει τι του είχε πει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινός Πρωθυπουργός, τον Ιανουάριο του 2009!
Οι δύο άντρες σε συζήτηση που είχαν για την ελληνική οικονομία τον Ιανουάριο του 2009 κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι λόγω του μεγέθους του ελλείμματος, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα! Και, σύμφωνα με όσα γράφει ο κ. Steinbruck, στο βιβλίο του που έχει τίτλο "Ισορροπίες" ο κ. Παπανδρέου του είπε τη φράση: "Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι θέλω να κερδίσω τις εκλογές"! Τώρα βέβαια, αν κάποιος ήταν κακεντρεχής θα του έλεγε: "Τη μαμά σου τη ρώτησες"; Αλλά, τέλος πάντων!
Σε κάθε περίπτωση, η αποκάλυψη αυτή κονιορτοποιεί το επιχείρημα κάποιων "ρομαντικών" (;) που επέμεναν να λένε ότι το παιδί δεν ήξερε τίποτα! Άρα το ... φιλοσοφικό δίλημμα που έβαλα χθες παραμένει, τραγικά επικαιροποιημένο!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009 ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ ΣΤΟ 6% Ο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΟΝ ΟΚΤΩΜΒΡΙΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕ ΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ 3% ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ 6% ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ DEBATE AN TΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΝ ΚΑΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΑΥΤΟΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΑΝ Η ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ . ΚΑΙ ΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΨΕ ΜΕ "ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΟ

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΠΟΣΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΙ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΗ ΧΩΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Την παραπομπή σε δίκη του πρώην πρωθυπουργού της Ισλανδίας Γκέιρ Χάαρντε και τριών υπουργών της κυβέρνησής του, ως υπεύθυνων για την οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάρρευση της χώρας το 2008, εισηγήθηκε σε προχθεσινή γνωμοδότηση προς το Κοινοβούλιο η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή έρευνας

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Με τις …ευλογίες Εφραίμ, η επένδυση στον Αστακό!

Πανταχού παρών το …ιερό επιχειρηματικό δαιμόνιο του Εφραίμ. Μέχρι στον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας έφθασε η …χάρη του. Η εταιρεία της Μονής Βατοπεδίου RASSADEL (με έδρα την Κύπρο), σύμφωνα με το γερμανικό εμπορικό μητρώο, είναι εταίρος της Rosebud Energie Deutschland GmbH, η οποία είναι μέλος της Κοινοπραξίας APPC - Astakos Power Plan Consortium, που έχει αδειοδοτηθεί, ήδη, από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την κατασκευή του Θερμο-Hλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου Αστακού (Θ.Η.Σ.Υ.Α. 1010 Μεγαβάτ), στο πλαίσιο της γνωστής επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό.

Την αποκάλυψη-βόμβα κάνει ο διακεκριμένος καθηγητής Δ. Παπανίκας, ο οποίος έχει ασχοληθεί διεξοδικά με την περιβαλλοντική διάσταση της επένδυσης, μέσω επιστολής, που απέστειλε προς τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Ανώνυμος είπε...

Στήνουν ωρολογιακή βόμβα στον Αστακό!


Με βασικό εργαλείο το νόμο για το «fast trak», που προβλέπει την παράκαμψη κάθε νόμιμης ένστασης στην εξέλιξη μια επιχειρηματικής επένδυσης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το Κατάρ ετοιμάζονται να μετατρέψουν το λιμάνι του Αστακού στην Αιτωλοακαρνανία σε ωρολογιακή βόμβα για τους χιλιάδες εργαζόμενους και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
.Σύμφωνα με τη διμερή συμφωνία, η συγκεκριμένη μονάδα στον Αστακό θα χρησιμοποιεί για καύσιμη ύλη το υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο, γνωστό ως LPG. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις υπάγονται στην ευρωπαϊκή οδηγία «Σεβέζο» που αφορά την «πρόληψη και καταστολή βιομηχανικών ατυχημάτων μεγάλης Εκτασης».
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και η κυβέρνηση της Ιταλίας αρνήθηκε να φιλοξενήσει τη συγκεκριμένη εγκατάσταση. Ωστόσο, το ρεύμα που θα παράγεται στην μονάδα του Αστακού, προορίζεται για πώληση στην ιταλική αγορά! Το καύσιμο LPG θα αποθηκεύεται στον Αστακό για τη λειτουργία της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής και θα μεταφέρεται στην περιοχή μέσω δεξαμενόπλοιων από το Κατάρ.
Το μέγεθος του κινδύνου από τη συγκεκριμένη επένδυση, επιβεβαιώνει ο εφιάλτης που έζησε το Μεξικό όταν το 1984 προκλήθηκε έκρηξη σε δεξαμενές LPG στη χώρα. Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχασαν τότε τη ζωή τους, ενώ άλλοι δεκαπέντε σκοτώθηκαν όταν πέρυσι «έσκασε» βαγόνι τρένου που μετέφερε LPG στην Τοσκάνη της Ιταλίας